• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

zapečené těstoviny s tuňákem

16. ledna 2015 / Jarka / 3 Comments

Jump to recipe

Máte rádi tuňáka v konzervě? Já jich mám pravidelně po ruce pár, protože nikdy nevím, kdy se můžou hodit. Občas z nich udělám pomazánku, občas je použiju na pizze, na salátu, ale tuňák se skvěle hodí také do těstovin. S rajčatovou nebo sýrovou omáčkou, jako třeba v tomto receptu. Jen si to představte. Těstoviny zamíchané se smetanovo sýrovou omáčkou, hráškem a tuňákem. Skvělý, ale hlavně super rychlý oběd nebo večeře, který uspokojí celou vaši rodinu.

Tento recept jsem opět připravila s tuňákem Calvo, kterého jsem vám představila v receptu na pizzu s tuňákem? Tentokrát jsem vybrala 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě.

Recept nemůže být jednodušší. Potřebujete větší, ale krátké těstoviny, jako například penne, vrtule, farfalle. Zatímco si je vaříte podle návodu, připravíte si sýrovo-smetanovou omáčku Alfredo, lehce osmažíte cibuli s česnekem a pak už jen zamícháte s ostatními surovinami. Tuňáka přidáte úplně až nakonec a promícháte skutečně jen opatrně, abyste z něho neudělali drť, ale zůstaly vám tam větší kousky.

Toto jídlo si určitě oblíbí i vaše děti. Zatímco si budou pochutnávat na svých oblíbených těstovinách (které dítě nemá rádo těstoviny?), vy budete s potěšením sledovat, jak do sebe dostávající třeba i omega 3 nenasycené mastné kyseliny, které tuňák obsahuje. A to pro mě znamená úspěch.

zapečené těstoviny s tuňákem

Print this recipe
Jarka
16. ledna 2015
by Jarka
Category hlavní jídlo všechny recepty
Persons
6
Prep Time
30 minutes
Cook Time
5 minutes
zapečené těstoviny s tuňákem

Ingredients

  • 1 balení těstovin (500 g), např. vrtule, penne, apod.
  • 2 PL (30 ml) etxra panenského olivového oleje
  • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, lisovaného
  • 100 g strouhané mozzarelly (ne v nálevu!)
  • 2 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
  • 200 g mraženého hrášku
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř na dochucení

na alfredo omáčku:

  • 115 g másla
  • 1 hrnek (240 ml) smetany, 31%
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 180 g strouhaného parmezánu

Instructions

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu a uděláme alfredo omáčku.

alfredo omáčka:

  1. Ve středně velkém hrnci (nebo na pánvi) rozpustíme máslo, přidáme smetanu, promícháme. Lehce osolíme a opepříme. Sundáme z plotny a vmícháme parmezán. Mícháme, až se rozpustí. Odložíme.
  2. Na jiné pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a za občasného míchání necháme zesklovatět. Přidáme česnek a smažíme jen asi 1 minutu, potom přidáme hrášek a necháme prohřát dvě tři minuty.
  3. Směs promícháme s uvařenými těstovinami, přidáme alfredo omáčku a dobře promícháme.
  4. Opatrně vmícháme kousky tuňáka, ale skutečně jen opatrně, abychom zachovali kousky.
  5. Směs dáme do zapékací mísy, posypeme mozzarellou a dáme na několik minut do trouby pod gril, aby se sýr rozpustil a zezlátnul.

Tags

hrášek,
mozzarella,
parmezán,
těstoviny,
tuňák
https://www.chute-sveta.cz/2015/01/16/zapecene-testoviny-s-tunakem/

Kategorie: hlavní jídlo, všechny recepty Klíčová slova:hrášek, mozzarella, parmezán, těstoviny, tuňák

Reader Interactions

Comments

  1. Magdaléna says

    16. ledna 2015 at 12:58

    Jé, něco podobného jsem právě dojedla. Ale tohle vypadá daleko lépe. Vyzkouším 🙂

    Odpovědět
  2. Hanka says

    16. února 2016 at 20:09

    Zrovna jsem dovařila, mňam! Zdlábla bych to nejraději na posezení 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      17. února 2016 at 12:33

      Moc děkuji, Hanko!

      Odpovědět

Napsat komentář: Hanka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook