• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

tuňákové karbanátky

17. února 2015 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Polovina února je za námi a to znamená, že jaro je na dohled. Ale pojďme to dneska zkrátit.

Zimu mám ráda. Tím myslím zimu na horách, s opravdovým sněhem a lyžováním. Poslední dobou jsme se tam teď snažili trávit hodně času, a tak nebylo moc příležitostí k pořádnému vaření, pečení a focení. Ale protože vás mám ráda a myslím na vás kudy chodím, nenechala bych vás bez nového receptu. A právě pro tyto případy je tu tento. Možná trochu netradiční, řeknete si, ale u nás oblíbený.

Tento recept je pokračováním naší série s tuňákem Calvo. Pamatujete na pizzu s tuňákem nebo zapečené těstoviny s tuňákem? V každém jsem používala vždy jinou konzervu tuňáka a dnes sáhneme po 3 konzervách tuňáka v oleji.

Nevím jak vy, ale já mám tuňáka ráda. Na pizze , v těstovinách, na salátu, jako pomazánku. Nebo třeba jako karbanátky. Někdy se jim také říká tuňákové burgery. Prostě jednoduché placičky konzervovaného tuňáka, vejce, plátku toastového chleba a bylinek. Lehce se osmaží a nejlépe chutnají s hranolky. Nebo v housce, právě jako burger. Hlavně nezapomeťe na tatarku, ideálně domácí.  Ale o ní až v příštím receptu.

tuňákové karbanátky

Print this recipe
Jarka
17. února 2015
by Jarka
Category hlavní jídlo všechny recepty
Persons
6
Prep Time
10 minutes
Cook Time
10 minutes
tuňákové karbanátky

Notes

Do směsi můžete přidat i pár kapek oblíbené pálivé omáčky, např. Tabasco, nebo i cca 1 lžíci nastrouhané citronové kůry.

Ingredients

  • 3 konzervy tuňáka Calvo (á 160 g) v oleji
  • 2 ČL plnotučné nebo dijonské hořčice
  • 1 plátek toastového chleba, nakrájeného na malé kousky
  • 1 PL čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 2 PL nasekané čerstvé petrželky
  • 2 PL nasekané čerstvé pažitky nebo zelené cibulky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř na dochucení
  • 1 vejce
  • 2 PL (30 ml) olivového oleje
  • 1 PL (15 g) másla

Instructions

  1. Slijeme přebytečný olej z tuňáka a ve středně velké míse ho vidličkou rozmělníme, přidáme hořčici, plátek toastového chleba, citronovou šťávu, petržel a pažitka. Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem (před přidáním syrového vajíčka).
  2. Přimícháme vajíčko a dobře promícháme.
  3. Směs rozdělíme do 4 až 6 stejně velkých kuliček, každá cca 60 - 80 g, a upláváme z nich karbanátky. Dáme je na pečící papír a alespoň na 1 hodinu do lednice. (Karbanátky se pak nerozpadnou).
  4. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a trochu másla a každý karbanátek smažíme z každé strany dozlatova, cca 5 minut z každé strany.
  5. Podáváme s hranolky, bramborovou kaší, kousky citronu, apod. nebo třeba taky v housce jako tuňákový burger.

Tags

citrón,
tuňák,
vejce
https://www.chute-sveta.cz/2015/02/17/tunakove-karbanatky/

Kategorie: hlavní jídlo, všechny recepty Klíčová slova:citrón, tuňák, vejce

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook