• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

domácí baileys

17. března 2015 / Jarka / 36 Comments

Jump to recipe

Dneska je Den svatého Patrika, a to by pro nás mělo znamenat jediné. Obléknout se (třeba jen částečně) do zelené, ale hlavně, dát si Guinness nebo Baileys. Ideálně obojí.

Když jsem na začátku roku sestavovala svůj blogovací kalendář a dostala se ke svátku svatého Patrika, hned jsem věděla, co pro vás připravím. Jako správná ženská Baileys nikdy neodolám a od té doby, co mám recept na domácí, si ho můžu dopřát každý večer. Skoro. Tedy pokud bych nepřemýšlela čas od času nad kaloriemi.

Když jsem tento likér dělala poprvé, byla jsem překvapená, jak jednoduchý je. Víc než pět minut nepotřebujete. Co ale potřebujete je: irská whisky (nikoliv skotská nebo americká), slazené kondenzované mléko (Salko), smetanu, čokoládový sirup a vanilkový extrakt. Všechno pořádně promícháte, protřepe a voilà, už dávejte led do sklenice.

Tento likér je jemný, smetanový, krémový. Byla jsem překvapená, možná až zaskočená, jak neuvěřitelně podobný je originálu. Dělala jsem už několik dávek, věnovala jako dárky nebo jen tak pro sebe, a zjistila, že mně víc chutná varianta s menší dávnou alkoholu. Proto bych asi doporučila, abyste začali s méně whisky a postupně množství zvyšovali. Uchovávejte ho v lednici po dobu až dvou měsíců, tedy jestli vám takto dlouho vydrží. Svátek svatého Patrika klidně můžete slavit každý den.

domácí baileys

Print this recipe
Jarka
17. března 2015
by Jarka
Category nápoje všechny recepty
Persons
1
Prep Time
5 minutes
Cook Time
5 minutes
domácí baileys

Ingredients

  • 1 1/3 až 1 2/3 (320 ml až 400 ml) irské whiskey (Jameson, Tulamore Dew)
  • 1 hrnek (240 ml) smetany ke šlehání, alespoň 31 %
  • 1 konzerva (400 g) slazeného kondenzovaného mléka
  • 2 PL čokoládového sirupu
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 1 ČL instantní kávy

Instructions

  1. Všechny suroviny smícháme a nalijeme do lahve o objemu 1 litr.
  2. Uchováváme v lednici až 2 měsíce.
  3. Podáváme s ledem a před použitím řádně promícháme.

Tags

káva,
kondenzované mléko,
smetana,
whisky
https://www.chute-sveta.cz/2015/03/17/domaci-baileys/

Kategorie: nápoje, všechny recepty Klíčová slova:káva, kondenzované mléko, smetana, whisky

Reader Interactions

Comments

  1. jitka says

    3. prosince 2015 at 13:54

    Chtěla bych vyzkoušet tento recept,poradíte mi kde kupujete čokol.sirup? díky

    Odpovědět
    • Jarka says

      3. prosince 2015 at 19:32

      Jitko, obvykle používám svůj domácí a teď jsem zjistila, že ho na blogu ještě nemám. Každopádně Granko dělá čokoládový sirup, je v zakové plastové tubě/ lahvi a ten můžete použít.

      Odpovědět
  2. jitka says

    5. prosince 2015 at 20:50

    díky za radu,už ho mám hotový v lahvi,je skvělý.

    Odpovědět
  3. ipkkk says

    17. prosince 2015 at 12:31

    Dobrý den, irská whiskey je poměrně drahá, myslíte , že by se dal místo ní použít rum? A místo vanilkového extraktu přímo dužnina z čerstvé vanilky (ikdyž by tam ty zrníčka byly asi vidět) ?

    Odpovědět
    • Jarka says

      18. prosince 2015 at 19:45

      Určitě můžete, ale pak už to nebude baileys 😉 Pozor jen na koncentraci dužiny, je určitě silnější než extrakt, tak jen s ní opatrně.

      Odpovědět
  4. Zuzana says

    17. prosince 2015 at 20:30

    Dobrý den! Myslíte, že by místo sirupu šlo použít rozpuštěnou čokoládu? Sirup se u nás nezužitkuje, tak je mi líto ho kupovat kvůli dvěma lžícím. Moc děkuji. Zuzana

    Odpovědět
    • Jarka says

      18. prosince 2015 at 19:55

      Čokoláda vám ale v lednici ztuhne. Udělejte si tedy svůj sirup. Svařte 180 ml vody, 150 g krupicového cukru, 60 g kakaa a špetku soli, přiveďte k varu, vařte několik minut, sundejte z plotny a vmíchejte 1 ČL vanilkového extraktu. Nechcte vychladnout. Zároveň, abyste ho neudělala moc, snižte si poměr surovin o polovinu, nebo i o 3/4.

      Odpovědět
      • eva says

        2. prosince 2017 at 19:06

        Jak dlouho sirup vydrží? Díky 🙂

        Odpovědět
        • jarka says

          6. prosince 2017 at 9:37

          V lednici klidně i měsíc 🙂

          Odpovědět
      • Katarina says

        13. ledna 2018 at 1:05

        Priznam sa, ze trochu babickovsky som pridala Pikao (2 plne lyzice) a chut je vynikajuca! Ani som nemohla uverit, ako jednoduché to je (a ziadne surove zltka.-)
        Moc díky za inspiráciu:-)

        Kata

        Odpovědět
        • Katarina says

          13. ledna 2018 at 1:06

          Pardon! BABICOVSKY, nie babickovsky.-) Podla kucharskeho kutila Babici.

          Odpovědět
        • jarka says

          23. ledna 2018 at 14:42

          Moc děkuji, Katarino! 🙂

          Odpovědět
      • Simona says

        21. prosince 2018 at 22:56

        Dobrý deň, na ten čokoládový sirup sa varí 180 ml vody, mlieka? Ďakujem

        Odpovědět
        • jarka says

          22. prosince 2018 at 10:11

          Je to voda simono.

          Odpovědět
  5. Alice says

    19. prosince 2015 at 8:54

    Jarko, prosím Vás, projela jsem X receptů a většinou je všude pudink..Vy dáváte bez.. Bude to i tak „hustější“?

    Odpovědět
    • Jarka says

      20. prosince 2015 at 12:44

      Alice, bude, nemějte vůbec obavy.

      Odpovědět
  6. Denisa says

    22. prosince 2015 at 12:12

    Dobrý den,
    možná hloupá otázka, ale nikde nevidím zmínku o vaření, mícháte tedy ingredience za studena?
    Děkuji

    Odpovědět
    • Jarka says

      22. prosince 2015 at 12:25

      Ano ano, bez vaření, jen smíchat.

      Odpovědět
  7. katka says

    4. března 2016 at 11:25

    Jarko prosim, ceho davate 180 ml do toho coko sirupu? Dekuji

    Odpovědět
    • Jarka says

      9. března 2016 at 6:59

      Katko, děkuji za upozornění, je to voda.

      Odpovědět
  8. Hanny says

    3. dubna 2016 at 10:34

    Výborné! Uchovatelnost v ledničce nelze hodnotit, jen se po tom zaprášilo 🙂 Vyráběla jsem to mamince jako dárek, všichni, kdo měli možnost ochutnat, si pochutnali. Díky za recept a pěkný blog.

    Odpovědět
    • Jarka says

      28. dubna 2016 at 16:18

      Haha, moc děkuji!Mějte se krásně!

      Odpovědět
  9. Klára says

    25. listopadu 2016 at 9:46

    Dobrý den,

    opravdu tam patří instantní káva? V textu jste ji nezmínila a pak v receptu je. Děkuji moc, chci likér vyzkoušet 😉 Hezký den. Klára

    Odpovědět
    • Adriana says

      17. prosince 2017 at 22:56

      Instantni kava snad ne, to by bylo Carolans a ne Baileys 🙂

      Odpovědět
    • Verča says

      19. prosince 2017 at 20:01

      Joo to by mě taky zajímalo. Děkuji za odpověď.

      Odpovědět
      • Michaela says

        15. prosince 2018 at 18:16

        Ano, taky přemýšlím v jakém stavu se tam dává káva zda přímo sypká směs nebo uvařená? Děkuji

        Odpovědět
        • jarka says

          17. prosince 2018 at 13:04

          Normálně sypké kafe.

          Odpovědět
  10. Jitka Krajčová says

    19. prosince 2017 at 21:24

    Prosím karamelové salko nebo obyčejné? Jitka

    Odpovědět
    • jarka says

      20. prosince 2017 at 10:58

      Klasické, obyčejné.

      Odpovědět
  11. Iveta says

    23. listopadu 2018 at 15:21

    Výborný recept, konečně dobrý recept bez žloutků a pudinku. Všem moc chutnal.
    Máte i variantu bez alkoholu pro děti?
    Děkuji Iveta

    Odpovědět
    • jarka says

      6. prosince 2018 at 17:51

      Moc děkuji, Iveto a mějte se krásně!

      Odpovědět
  12. Karolína says

    4. prosince 2018 at 17:28

    Dobrý den, prosím Vás plechovka s mlékem se má svařit na karamel, nebo jej stačí nalít „za surova“? Děkuji 🙂

    Odpovědět
  13. Ew says

    18. prosince 2018 at 1:45

    Výborné! Mám ráda když recepty fungují! A tenhle funguje stoprocentně! Děkuji moc!

    Odpovědět
    • jarka says

      18. prosince 2018 at 11:31

      Moc děkuji!

      Odpovědět
  14. Eliška says

    20. prosince 2018 at 21:34

    Dobrý večer, prosím pěkně kondenzované mléko má být uvařené? Děkuji za odpověď 🙂

    Odpovědět
    • jarka says

      21. prosince 2018 at 13:13

      Nemá Eliško, normálně rovnou z konzervy 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář: Simona Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕