• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

borůvkovo jogurtový nanuk

1. června 2015 / Jarka / 2 Comments

Jump to recipe

Podle kalendáře je dnes mezinárodní den dětí. Ve velkém počtu států světa se budou oslavovat děti a neznamená to nic jiného, než že by si dnešní den měly hlavně užít. A (nejen) dnes si zaslouží sladkou odměnu. Třeba tu, co mají nejradši. Zmrzlinu, v tomto případě nanuk. Pochutnají si na něm a vy budete taky spokojeni, protože je ve skutečnosti zdravý. Jen se podívejte na seznam surovin. Borůvky, jen trocha cukru (nebo medu) a smetanový jogurt. Dostanete do nich zdravé borůvky, které jsou zdrojem antioxidantů  a taky mléčné výrobky, konkrétně jogurt. Ten je výborným zdrojem pro tělo dobře využitelného vápníku, kvalitních bílkovin a dalších významných složek. Jen mějte pevné nervy, až jim ho budete servírovat. Zbarveno bude totiž asi skoro všechno.

K přípravě těchto nanuků můžete použít jak čerstvé, tak mražené borůvky. Já jsem využila poslední várku vlastních, zamražených ještě z loňské sklizně. Zrovna včera jsem ty naše dva keře kanadských borůvek okukovala a uvědomila si, že musím začít vymýšlet, co s nimi. Jsou úplně obalené a co nevidět se začnou modrat. Kromě nich, nás letos čeká ještě velmi bohatá sklizeň jahod. Těch je tam snad třikrát tolik, co loni. Máte se na co těšit. A já taky.

Přeji (nejen) všem dětem krásný den!

borůvkovo-jogurtový nanuk

Print this recipe
Jarka
1. června 2015
by Jarka
Category všechny recepty zmrzlina
Persons
4
Prep Time
5 minutes
Cook Time
5 minutes
borůvkovo-jogurtový nanuk

Ingredients

  • 1 PL vody
  • 2 PL cukru (nebo medu)
  • cca 200 g borůvek (mražených nebo čerstvých)
  • 300 g borůvkového jogurtu (smetanového)
  • 2 PL neslazeného konzendovaného mléka (volitelné, ale budou krémovější), příp. smetany ke šlehání, alespoň 31%

Instructions

  1. V malém hrnci smícháme vodu s cukrem a přidáme borůvky. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme cca 5 minut.
  2. Necháme vychladnout a pak přendáme do stolního mixéru.
  3. Přidáme jogurt a kondenzované mléko. Rozmixujeme dohladka.
  4. Nalijeme do připravených formiček a necháme zamrazit.

Tags

borůvky,
jogurt
https://www.chute-sveta.cz/2015/06/01/boruvkovo-jogurtovy-nanuk/

zdroj: www.chute-sveta.cz (vlastní recept)

Kategorie: všechny recepty, zmrzlina Klíčová slova:borůvky, jogurt

Reader Interactions

Comments

  1. Valerie says

    14. července 2015 at 11:23

    Ahoj 🙂
    Můžu se zeptat kde jsi sehnala ty „formičky“ 🙂
    Už dlouho přemýšlím, že si také nějaké koupím, ale nikde v obchodě jsem na ně zatím nenarazila 🙁 Jinak nanuky vypadají perfektně 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      14. července 2015 at 20:54

      Valerie, normálně na ebay, stály asi 60 Kč 🙂 http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xice+cream+molds.TRS0&_nkw=ice+cream+molds&_sacat=0 A moc děkuji!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook