• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

dýňové cookies s čokoládou

21. října 2015 / Jarka / 7 Comments

Jump to recipe

Recept na (americké) čokoládové cookies  patří dlouhodobě do tří nejvyhledávanějších receptů na mém blogu. Vím to nejen podle množství komentářů k receptu, ale i podle návštěvnosti stránky. Popravdě, moc se tomu nedivím. Jsou přesně takové, jaké mají být – měkké, vláčné a hodně čokoládové. A tak jsem si usmyslela, že když je ten podzim a já cookies hodně dlouho nedělala, zkusím udělat jejich dýňovou verzi. A protože nejen čokoládu, ale i chuť dýňového koření miluju, dýňové čokoládové cookies byla jasná volba.

Na cookies mám hodně přísný metr a tak vás můžu ujistit, že to jsou zase ty cookies, které máte rádi. Měkké, vláčné a čokoládové, a navíc s dýňovou příchutí. Prostě podzimní. Vejce je v tomto případě nahrazeno dýňovým pyré, jinak ostatní suroviny zůstávají. Důležité je opět těsto před pečením vychladit, stačí i 30 minut, protože by se vám jinak lepilo na ruce při tvarování kuliček. Kuličky tvarujte cca 30 – 40 g velké, aby byly správně velké a při pečení se nevysušily. Pokud tedy máte rádi čokoládové cookies a k tomu ještě dýni, jsou pro vás tyto cookies trefou do černého.

měkké dýňové cookies s čokoládou

Print this recipe
Jarka
21. října 2015
by Jarka
Category cookies, sušenky všechny recepty
Persons
20
Prep Time
5 minutes
Cook Time
15 minutes

Ingredients

  • 1/2 hrnku (113 g) másla, rozpuštěného
  • 1/4 hrnku (50 g) hnědého třtinového cukru
  • 1/2 hrnku (100 g) krupicového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 6 PL (85 g) dýňového pyré
  • 1 1/2 hrnku (190 g) hladké mouky
  • 1/4 ČL soli
  • 1/4 ČL prášku do pečiva
  • 1/4 ČL jedlé sody
  • 1 1/2 ČL mleté skořice
  • 1/4 ČL muškátového oříšku, nastrouhaného
  • 1/4 ČL mletého nového koření
  • 1/4 ČL mletého hřebíčku
  • 3/4 hrnku (150 g) mléčného čokolády, nakrájené nadrobno

Instructions

  1. Ve středně velké míse smícháme a metlou lehce vyšleháme máslo s cukry, vanilkou a dýňovým pyré.
  2. Ve druhé míse smícháme suché suroviny, tedy mouku, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu, přidáme koření. Dobře promícháme.
  3. Mokré suroviny nalijeme do suchých a dobře promícháme, až se zcela propojí. Vařečkou nebo stěrkou vmícháme cca 120 g nasekané čokolády a dobře promícháme.
  4. Těsto necháme vychladit v lednici, alespoň 30 minut, max. 3 dny. Vychlazení je nutné!
  5. Pak těsto vyndáme z lednice a necháme ho při pokojové teplotě stát 10 minut.
  6. Troubu předehřejeme na 175° C a pečící plechy vyložíme pečícím papírem.
  7. Směs nabíráme a dávkujeme polévkovou lžící (1 cookie = cca 1.5 až 2 PL těsta, cca 35 - 40 g) a lehce z něho vytvarujeme kouli velikosti cca 3 - 4 cm. Navrch koule dáme ještě posekanou čokoládu, kterou velmi lehce do těsta zatlačíme.
  8. Pečeme v předehřáté troubě cca 11 - 12 minut. Cookies budou vypadat, že jsou nedopečené, ale to je právě to, co z nich dělá měkké cookies.
  9. Cookies necháme vychladnout na plechu, cca 5 - 10 minut dokud neztuhnou a bude s nimi možná manipulace.
  10. Uchováváme v uzavřené nádobě.
https://www.chute-sveta.cz/2015/10/21/mekke-dynove-cookies-s-cokoladou/

Kategorie: cookies, sušenky, všechny recepty

Reader Interactions

Comments

  1. Simona says

    21. října 2015 at 13:25

    Jarka, toto sa skvele hodi 🙂 minuly tyzden som zavarala tekvicove pyre a tri flasky sa nevydarili (nuz, zaciatocnik sa nezaprie) a tak ho teraz minam vo velkom. Dnes boli na obed tekvicove tagliatelle (bájdvéj, genialy recept a ich pripravu som zvladla, kym som si rano robila ovsenu kasu), cez vikend tekvicove risotto a dve davky tekvicoveho chlebiku a uz som nevedela, do coho trosku trvacnejsieho ho dat, lebo o chvilu nezapnem nohavice. a vy pridete s tekviovymi cookies. skvele, dakujem a hned vecer skusam 🙂 Simona

    Odpovědět
  2. karolina says

    21. října 2015 at 18:27

    Ahoj Jarka
    Ja som v pondelok zverejnila velmi podobny recept na Pumpkin Cookies ( http://karolina-azzaro.blogspot.sk/2015/10/tekvicove-cookies-pumpkin-cookies.html ).

    K

    Odpovědět
  3. Madla says

    22. října 2015 at 20:56

    Toho pyré je opravdu jen 85gr, zkusila sjem nabrat prvně jen 6 polévkových lžic a měla jsem toho teda pěknou haldu:)

    Odpovědět
  4. JIra says

    28. října 2015 at 7:35

    Chci se zeptat, je 150g cokolady spravne? Dala jsem necelou polovinu a testo je precokoladovane. Diky 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      10. listopadu 2015 at 13:39

      Milá Jiro, já dávala taky 150, ale myslím, že kolem 100 g taky naprosto stačí 🙂

      Odpovědět
  5. Miška says

    8. prosince 2015 at 14:34

    Tak toto je neskutočne dobre! ☺ jemne, mäkké a lahodné. Dala som 100g horkej Čokolády a myslím že je to akurát ☺ ďakujem za recept

    Odpovědět
    • Jarka says

      15. prosince 2015 at 11:45

      Moc děkuji, Miško!

      Odpovědět

Napsat komentář: Simona Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕