• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

vánoční cukroví 2015: kořeněné linecké

4. prosince 2015 / Jarka / 1 Comment

Jump to recipe

Linecké cukroví nikdy nepatřilo mezi moje oblíbené, i když se u nás ve velkém dělávalo. Nespatřovala jsem na něm nic zajímavého, je dvě placky slepené marmeládou a obvykle ozdobené bobkem čokolády a oříškem. Kromě toho jsem měla pocit, že když ho jím, práší se mně od nosu. Já vím, divné přirovnání.

A tak muselo uplynout několik let, abych lineckému přišla na chuť. Ať už klasickému (recept bude), nebo třeba tomuto, kořeněnému.  Zajímanou chuť mu dodává tzv. dýňové koření, tedy koření na dýňový koláč. Pokud jste si ho letos dělali, třeba kvůli sirupu na dýňové latté (to mluvím především o sobě), tak si ho připravte, protože v tomto receptu dělá skutečné zázraky. Zvlášť, pokud vynecháte tradiční marmeládu, ale spárujete ho s pomazánkou z originálních karamelových sušenek Lotus. Výsledkem je podzimní linecké, které skvěle doplní váš vánoční stůl.

vánoční cukroví 2015: kořeněné linecké

Print this recipe
Jarka
4. prosince 2015
by Jarka
Category cookies, sušenky cukroví všechny recepty
Persons
30
Prep Time
15 minutes
Cook Time
10 minutes
vánoční cukroví 2015: kořeněné linecké

Ingredients

  • 2 hrnky (250 g) hladké mouky, plus extra na vál
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 3/4 (95 g) hrnku madlí
  • 2 PL moučkového cukru, plus extra na posypání
  • 1/8 ČL soli
  • 1 PL dýňového koření
  • 1/2 hrnku (113 g) másla, vychlazeného, nakrájeného na kostičky
  • 1/4 hrnku (50 g) cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • pomazánka z originálních karamelových sušenek Lotus, na slepování

Instructions

  1. Ve středně velké míse smícháme mouku a prášek do pečiva, odložíme.
  2. V klasickém mixeru rozmixujeme dojemna mandle, moučkový cukr, sůl a dýňové koření. (jen pozor, aby směs nebyla vlhká).
  3. Směs přendáme do mísy kuchyňského robutu a přidáme máslo a krupicový cukr. Promícháme až bude směs připomínat hrubou krupici.
  4. Přidáme vanilkový extrakt a vejce. Promícháme.
  5. Snížíme rychlost na nižší stupeň a pomalu přidáváme mouku, dokud se všechny suroviny nespojí. Těsto bude měkké, ale musí být kompaktní. Můžeme zpracovat i rukama na vále.
  6. Hotové těsto rozdělíme na 2 díly, které zabalíme do fólie a dáme vychladit alespoň na 2 hodiny do lednice.
  7. Jakmile jsme připraveni péct, troubu předehřejeme na 190 °C a pečící plechy vyložíme pečícím papírem.
  8. První díle těsta rozválíme na placku cca 3 - 5 mm vysokou, ze které vykrajujeme vykrajovátky různé tvary. Dáváme je na plech cca 2 cm od sebe a pečeme cca 8 - 10 minut nebo lehce dozlatova.
  9. Postupujeme stejně se zbytkem těsta.
  10. Necháme vychladnout a potom slepujeme pomazánkou z originálních karamelových sušenek Lotus.
  11. Posypeme moučkovým cukrem.
  12. Uchováváme v uzavřené nádobě v chladu.

Tags

dýňové koření,
Lotus
https://www.chute-sveta.cz/2015/12/04/vanocni-cukrovi-2015-korenene-linecke/

Kategorie: cookies, sušenky, cukroví, všechny recepty Klíčová slova:dýňové koření, Lotus

Reader Interactions

Comments

  1. jitka says

    5. prosince 2015 at 20:48

    Tak jsem vyzkoušela i tento recept,trochu jsem se bála té kořeněné chuti,protože klasické linecké je jemné,ale ta kombinace chutí je výborná,a ta pomazánka k tomu….super.Je to příjemná změna,trochu mi to připomíná perníčky ty jsou také kořeněné i když jinak a dobré.

    Odpovědět

Napsat komentář: jitka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕