• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

vánoční perníkové muffiny

21. prosince 2015 / Jarka / 2 Comments

Jump to recipe

Na minulý týden jsem se vysloveně těšila. Jedno dítě jsme udali  na hory s prarodiči a s druhým to bude hračka. Napeču, pobalím dárky, všechno připravím, abych měla poslední 4 dny už jen klid a mohla si vánoční atmosféru patřičně vychutnat. Ale jak se říká, člověk míní, život mění. V sobotu jsem ulehla, skončila na antibiotikách a žádný z mých plánů bohužel nevyšel. Cukroví žádné, dárky nezabalené a Vánoce za 4 dny.

Už jsem rodinu seznámila, že cukroví se letos opravdu konat nebude. Není čas, ale ani síla. Včera jsem se po týdnu postavila k plotně, abych uvařila oběd, protože krabičkových jídel bylo za poslední týden dost. A taky upekla tyto muffiny na snídani.  Měla jsem na ně totiž náladu, jsou takové vánoční a krásně vám provoní byt.

Tyto muffiny jsou úžasně vláčné, voňavé a plné chuti. Zase obsahují zdravou melasu, která jim dodává specifickou chuť. Pokud tedy letos nebudete dělat vánočku, štolu nebo něco tradičního, zkuste tyto úžasné vánoční muffiny. Jsou to takové perníčky ve formě muffinu. Můžete si na nich pochutnat třeba na snídani na Štědrý den.

vánoční perníkové muffiny

Print this recipe
Jarka
21. prosince 2015
by Jarka
Category snídaně všechny recepty
Persons
12
Prep Time
10 minutes
Cook Time
15 minutes
vánoční perníkové muffiny

Ingredients

  • 2 hrnky (250 g) hladké mouky
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 3/4 ČL mleté skořice
  • 1/4 ČL jedlé sody
  • 1/4 ČL soli
  • 1/4 hrnku (56 g) másla, rozpuštěného
  • 1/3 hrnku (80 ml) mléka
  • 1 vejce
  • 250 g kysané smetany
  • 1/4 hrnku (50 g) hnědého třtinového cukru
  • 1/8 hrnku (30 g) melasy
  • 1/8 hrnku (30 g) medu

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 250 °C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky.
  2. Ve větší míse smícháme mouku, zázvor, prášek do pečiva, skořici, jedlou sodu a sůl.
  3. V jiné míse smícháme máslo s cukrem, přidáme smetanu, vejce, mléko, melasu a med, dobře promícháme.
  4. Suché suroviny vmícháme do mokrých a dobře, ale opatrně promícháme.
  5. Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravených košíčků.
  6. Pečeme po dobu 5 - 6 minut na 250 °C, potom teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 10 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu muffinu není po vytažení suché.
  7. Před podáváním necháme lehce vychladnout. Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě.

Tags

melasa,
skořice,
zázvor
https://www.chute-sveta.cz/2015/12/21/vanocni-pernikove-muffiny/

Kategorie: snídaně, všechny recepty Klíčová slova:melasa, skořice, zázvor

Reader Interactions

Comments

  1. Pepa K. says

    26. prosince 2015 at 17:25

    Jarko,v receptu neni uvedena gramaz u cukru. Prosim muzete to doplnit?

    Odpovědět
    • Jarka says

      26. prosince 2015 at 19:18

      Děkuji za upozornění, Pepo, doplněno 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář: Pepa K. Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook