• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

velké čokoládové muffiny { jako z kavárny }

28. dubna 2016 / Jarka / 10 Comments

Jump to recipe

Na své cestě do práce se občas často zastavím ve své oblíbené kavárně pro oblíbené latté.  Obvykle s nějakou příchutí. Sice si ho můžu udělat v kanceláři o několik minut později, ale prostředí kavárny miluju a s nadšením vždycky sleduju, jak se moje káva připravuje. A protože to mají dobře vymyšleno, často skončím s něčím dobrým v druhé ruce. Obvykle s muffinem. Když vstávám brzy, přihlásí se můj žaludek v devět o druhou snídani, nebo svačinu a já si neumím pomoct. Nevyčítám si to, beru jako inspiraci. Protože pak vzniknou třeba tyto úžasné čokoládové muffiny. Vláčné, chuťově vyvážené, a obrovské. Prostě takové, jako byste si je dávali v kavárně. Jsou nadupané čokoládou a já si je dám bez výčitek. Často to totiž bývá jediné sladké, které si za den dopřeju. Kolikrát si ale říkám, že bych si měla aspoň jeden čas od čas zabalit s sebou a ušetřit. Ale pak bych zase přišla o inspiraci. A ta se vždycky hodí.

Jaké jsou vaše oblíbené muffiny?

čokoládové muffiny jako z kavárny

Print this recipe
Jarka
28. dubna 2016
by Jarka
Category snídaně všechny recepty
Persons
12
Prep Time
10 minutes
Cook Time
10 minutes
čokoládové muffiny jako z kavárny

Ingredients

  • 2 3/4 hrnku (390 g) hladké mouky
  • 2 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 1/4 ČL jedlé sody
  • 1/2 ČL soli
  • 1/3 hrnku (75 g) másla, změklého
  • 2 PL (60 ml) rostlinného oleje
  • 1 hrnek (200 g) krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 1 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku (175 ml) mléka
  • 1/2 hrnku (120 g) kysané smetany
  • 200 g čokoládových lupínků, nasekané čokolády, apod.

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 250 °C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky.
  2. Ve větší míse smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl, odložíme stranou.
  3. V míse kuchyňského robotu ušleháme máslo s cukrem, olejem a vajíčky do pěny, přidáme vanilkový extrakt, dobře prošleháme.
  4. Snížíme na nízkou rychlost a přidáme smetanu a mléko.
  5. Ručně, tedy vařečkou nebo stěrkou, vmícháme opatrně suché suroviny do mokrých, přidáme čokoládové lupínky (cca hrst necháme stranou), důkladně, ale lehce, opatrně promícháme až se všechny suroviny spojí.
  6. Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravených košíčků a navrch dáme několik čokoládových lupínků.
  7. Pečeme po dobu 5 - 6 minut na 250 °C, potom teplotu snížíme na 175 °C a pečeme dalších 10 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu muffinu není po vytažení suché.
  8. Před podáváním necháme lehce vychladnout. Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě.

Tags

čokoláda,
jogurt
https://www.chute-sveta.cz/2016/04/28/cokoladove-muffiny-jako-z-kavarny/

Kategorie: snídaně, všechny recepty Klíčová slova:čokoláda, jogurt

Reader Interactions

Comments

  1. Lenka @ Tasty Therapy says

    28. dubna 2016 at 12:04

    Vypadají nádherně. Muffinům s čokoládovými kousky neodolám, ale ještě raději mám Margot muffinky, kam navíc přidávám extra kokos a pár lžic rumu. Mňam.

    Odpovědět
  2. Petra says

    29. dubna 2016 at 10:30

    Tak muffiny sem vyzkoušela a jsou PERFEKTNÍ!!!!!! Trochu byl problém dostat tolik těsta do formy a nasledně košíčky od muffinu odlepit. Aspoň mám konečně důvod koupit silikonové formičky 😀 Doufám, že mi na večer do práce nějaké muffiny zbydou. Přítel má tendenci ujídat (sníst) všechno dobré co uvařím nebo upeču, když spím 😀

    Odpovědět
    • Jarka says

      30. dubna 2016 at 6:46

      Moc děkuji, Petro! Mějte se krásně!

      Odpovědět
  3. jitka says

    29. dubna 2016 at 20:38

    Moc dobré,díky za další skvělý recept.

    Odpovědět
    • Jarka says

      30. dubna 2016 at 6:46

      Děkuji, Jitko!

      Odpovědět
  4. Lucie says

    23. června 2016 at 13:54

    Jsou naprosto dokonalé. Akorát sladké, vláčné a nadýchané. Konečně jako opravdové muffiny. 🙂
    Děkuji Vám za další bezkonkurenční recept! 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      3. července 2016 at 20:32

      Super, moc děkuji, Lucie!

      Odpovědět
  5. Barbora says

    5. října 2019 at 14:59

    Dokonalé muffiny!!! A že už jsem vyzkoušela druhů….opravdu výborné, všichni se oblizovali a chválili ? Děkuji za skvělý recept ?

    Odpovědět
  6. čokoládové muffiny jako z kavárny says

    8. července 2020 at 10:37

    Dobry den, Jarko,

    V receptu mate uvedene 2PL (60ml) oleje. Na moji odmerce je 1PL (15ml) coz by neodpovidalo 60ml. Kolik oleje ma byt v receptu – 60ml nebo 2PL?

    Moc dekuji, Jana

    Odpovědět
  7. Dort says

    4. září 2020 at 12:35

    Dobrý den. tento recept patří k našim nejoblíbenějším ? ráda bych toto těsto použila na korpus pro dort, myslíte že by to šlo? Nejsem si jistá ale teplotou při pečení, poradíte? Děkuji.JN

    Odpovědět

Napsat komentář: Jarka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕