I když byl mezinárodní den dětí už včera, nikdy není pozdě pro své ratolesti udělat něco úžasného. Blíží se léto a tak se recept na dokonalý čokoládový nanuk bude hodit určitě každému.
Když jsem vyrůstala, měli jsme v mražáku pravidelně domácího Míšu. To ještě nebyly klasické formičky na zmrzlinu a tak se dělal do plastových obalů na vejce. To byly časy. I když ho i teď sem tam udělám, nejvíc u nás frčí tento čokoládový. Co naplat – dětství nedětství. Je úžasně čokoládový, mléčný až smetanový, skoro byste měli pocit, že jíte zmraženou mléčnou čokoládu. V mražáku udržuji přes léto železnou zásobu a nestydím se přiznat, že snad i kvůli sobě. Když je klid, dám si nohy nahoru a relaxuji. V létě často s tímto nanukem.
úžasný čokoládový nanuk
	    Ingredients
- 50 g hořké čokolády, nasekané nahrubo
 - 2/3 hrnku (130) krupicového cukru
 - 2 PL kukuřičného škrobu
 - 3 PL kakaa na vaření
 - 2 ½ hrnku (600 mlú mléka, nejlépe plnotučného
 - ½ ČL soli
 - 1 ČL vanilkového extraktu
 - 1 PL (15 g) másla
 
Instructions
- Ve středně velkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání nasekanou čokoládu. Přidáme cukr, škrob a kakaový peášek a promícháme krátce. (Směs bude hrudkovitá). Postupně vmícháme mléko a metlou dobře promícháme až je směs hladká.
 - Na středním stupni vaříme za stálého míchání cca 10 minut, dokud směs nezhoustne. Sundáme z plotny, přidáme sůl, vanilku a máslo, dobře promícháme.
 - Necháme lehce vychladit a pak rozdělíme do formiček.
 - Necháme zamrazit, ideálně přes noc.
 



		
Dobry den,
Da sa nahradit kukuricny skrob niecim inym?
Dakujem pekne.
Katka
Děkuji za recept, včera jsem nanuky dělala a dnes ochutnala. Jsou výborné! 🙂
Moc děkuji, Kláro! Mějte se krásně!