• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

úžasný čokoládový nanuk

2. června 2016 / Jarka / 3 Comments

Jump to recipe

I když byl mezinárodní den dětí už včera, nikdy není pozdě pro své ratolesti udělat něco úžasného. Blíží se léto a tak se recept na dokonalý čokoládový nanuk bude hodit určitě každému.

Když jsem vyrůstala, měli jsme v mražáku pravidelně domácího Míšu. To ještě nebyly klasické formičky na zmrzlinu a tak se dělal do plastových obalů na vejce. To byly časy. I když ho i teď sem tam udělám, nejvíc u nás frčí tento čokoládový. Co naplat – dětství nedětství. Je úžasně čokoládový, mléčný až smetanový, skoro byste měli pocit, že jíte zmraženou mléčnou čokoládu. V mražáku udržuji přes léto železnou zásobu a nestydím se přiznat, že snad i kvůli sobě. Když je klid, dám si nohy nahoru a relaxuji. V létě často s tímto nanukem.

úžasný čokoládový nanuk

Print this recipe
Jarka
2. června 2016
by Jarka
Category všechny recepty zmrzlina
Persons
10
Prep Time
5 minutes
Cook Time
10 minutes
úžasný čokoládový nanuk

Ingredients

  • 50 g hořké čokolády, nasekané nahrubo
  • 2/3 hrnku (130) krupicového cukru
  • 2 PL kukuřičného škrobu
  • 3 PL kakaa na vaření
  • 2 ½ hrnku (600 mlú mléka, nejlépe plnotučného
  • ½ ČL soli
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 PL (15 g) másla

Instructions

  1. Ve středně velkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání nasekanou čokoládu. Přidáme cukr, škrob a kakaový peášek a promícháme krátce. (Směs bude hrudkovitá). Postupně vmícháme mléko a metlou dobře promícháme až je směs hladká.
  2. Na středním stupni vaříme za stálého míchání cca 10 minut, dokud směs nezhoustne. Sundáme z plotny, přidáme sůl, vanilku a máslo, dobře promícháme.
  3. Necháme lehce vychladit a pak rozdělíme do formiček.
  4. Necháme zamrazit, ideálně přes noc.

Tags

čokoláda,
kakao
https://www.chute-sveta.cz/2016/06/02/uzasny-cokoladovy-nanuk/

Kategorie: všechny recepty, zmrzlina Klíčová slova:čokoláda, kakao

Reader Interactions

Comments

  1. Katka says

    2. ledna 2017 at 14:56

    Dobry den,
    Da sa nahradit kukuricny skrob niecim inym?
    Dakujem pekne.

    Katka

    Odpovědět
  2. Klára says

    6. května 2017 at 19:33

    Děkuji za recept, včera jsem nanuky dělala a dnes ochutnala. Jsou výborné! 🙂

    Odpovědět
    • jarka says

      6. května 2017 at 20:44

      Moc děkuji, Kláro! Mějte se krásně!

      Odpovědět

Napsat komentář: Katka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook