• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

jednoduchá omáčka marinara

10. června 2016 / Jarka / 2 Comments

Jump to recipe

Bez nadsázky můžu říct, že špagety jsou nejoblíbenějším jídlem mých dětí. Nemusí to být ani naše boloňské špagety, špagety s masovými kuřecími kuličkami, ale prostě špagety. Ne vždycky se mně ale chce něco nového vymýšlet nebo zdlouhavě vyvařovat, a tak sáhnu k osvědčené jednoduché omáčce. Omáčce marinara. Udělá stejnou službu a přitom je za 30 minut je hotová a zbytky můžu zamrazit nebo využít v jiném receptu.

Omáčka marinara je italská omáčka, která vznikla v Neapoli a standardně se dělá z rajčat, česneku, cibule a bylinek. Tak jako s každým jídlem, má spoustu variací — někde se přidává kapary, jinde olivy, jiné koření nebo třeba víno. (zdroj wiki)

Pro mě je každopádně omáčka marinara takové potěšení. To jídlo, co potěší chuťové buňky a zahřeje mysl. Ve spojení se špagetami totální comfort food. Pokud vás ale zajímá v jaké další dobrotě ji můžete použít, vraťte se příští týden. Garantuji vám, že zklamání se konat nebude. Krásný víkend!

jednoduchá omáčka marinara

Print this recipe
Jarka
10. června 2016
by Jarka
Category hlavní jídlo všechny recepty
Persons
3
Prep Time
10 minutes
Cook Time
6 minutes
jednoduchá omáčka marinara

Ingredients

  • 1/4 hrnku (60 ml) panenského olivového oleje
  • 1 větší cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 2 konzervy (á 400 g) rajčat v konzervě
  • 150 - 170 g rajčatového protlaku
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 1 PL sušené bazalky
  • 1 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL čerstvě mletého černého pepře
  • 1/2 hrnku (120 ml) bílého vína
  • 2 - 3 ČL cukru, podle chuti (nemusí být)

Instructions

  1. Ve středně velkém hlubším hrnci zpěníme na oleje cibuli a za občasného míchání smažíme do změknutí, cca 10 minut, přidáme česnek a smažíme další minutu.
  2. Přidáme všechny zbylé suroviny kromě cukru a vaříme na středním stupni cca 30 minut.
  3. Dochutíme cukrem a případně ještě dosolíme a opepříme.
  4. Tyčovým mixerem rozmixujeme skoro dohladka.

Tags

rajčata,
rajčatový protlak
https://www.chute-sveta.cz/2016/06/10/jednoducha-omacka-marinara/

Kategorie: hlavní jídlo, všechny recepty Klíčová slova:rajčata, rajčatový protlak

Reader Interactions

Comments

  1. Tom says

    4. června 2019 at 15:38

    Omáčka dobrá, ale já jsem jí vařil 15 minut a to mi připadá až moc. Jinak je velici dobrá

    Odpovědět
    • jarka says

      5. června 2019 at 16:51

      Děkuji!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook