• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

jednoduchá omáčka marinara

10. června 2016 / Jarka / 2 Comments

Bez nadsázky můžu říct, že špagety jsou nejoblíbenějším jídlem mých dětí. Nemusí to být ani naše boloňské špagety, špagety s masovými kuřecími kuličkami, ale prostě špagety. Ne vždycky se mně ale chce něco nového vymýšlet nebo zdlouhavě vyvařovat, a tak sáhnu k osvědčené jednoduché omáčce. Omáčce marinara. Udělá stejnou službu a přitom je za 30 minut je hotová a zbytky můžu zamrazit nebo využít v jiném receptu.

Omáčka marinara je italská omáčka, která vznikla v Neapoli a standardně se dělá z rajčat, česneku, cibule a bylinek. Tak jako s každým jídlem, má spoustu variací — někde se přidává kapary, jinde olivy, jiné koření nebo třeba víno. (zdroj wiki)

Pro mě je každopádně omáčka marinara takové potěšení. To jídlo, co potěší chuťové buňky a zahřeje mysl. Ve spojení se špagetami totální comfort food. Pokud vás ale zajímá v jaké další dobrotě ji můžete použít, vraťte se příští týden. Garantuji vám, že zklamání se konat nebude. Krásný víkend!

jednoduchá omáčka marinara

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 6 minutes

Category: hlavní jídlo, všechny recepty

Servings:  cca 3 hrnky

jednoduchá omáčka marinara

Ingredients

  • 1/4 hrnku (60 ml) panenského olivového oleje
  • 1 větší cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 2 konzervy (á 400 g) rajčat v konzervě
  • 150 - 170 g rajčatového protlaku
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 1 PL sušené bazalky
  • 1 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL čerstvě mletého černého pepře
  • 1/2 hrnku (120 ml) bílého vína
  • 2 - 3 ČL cukru, podle chuti (nemusí být)

Instructions

  1. Ve středně velkém hlubším hrnci zpěníme na oleje cibuli a za občasného míchání smažíme do změknutí, cca 10 minut, přidáme česnek a smažíme další minutu.
  2. Přidáme všechny zbylé suroviny kromě cukru a vaříme na středním stupni cca 30 minut.
  3. Dochutíme cukrem a případně ještě dosolíme a opepříme.
  4. Tyčovým mixerem rozmixujeme skoro dohladka.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/2016/06/10/jednoducha-omacka-marinara/

Kategorie: hlavní jídlo, všechny recepty Klíčová slova:rajčata, rajčatový protlak

Reader Interactions

Comments

  1. Tom says

    4. června 2019 at 15:38

    Omáčka dobrá, ale já jsem jí vařil 15 minut a to mi připadá až moc. Jinak je velici dobrá

    Odpovědět
    • jarka says

      5. června 2019 at 16:51

      Děkuji!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou
  • Domi: nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Copyright © 2022 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc