• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

ovocný nanuk

23. června 2016 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Jen co začne být teplo, neobejdou se naše odpoledne bez něčeho mraženého. Někdy si dojdeme na točenou, někdy si dáme domácí kopečkovou, ale poslední dobou se uchyluju hodně k těm zdravějším variantám. Jogurtovým, nebo – našemu poslednímu hitu – ovocným. Teoreticky můžete použít jakékoliv ovoce, já použila kiwi, mango a jahody.

Příprava je tak strašně jednoduchá, a přitom s nimi naděláte tolik parády a rozzáříte oči nejen dětí. Barevný efekt je dokanalý.

Rozmixované ovoce smícháte se svařenou vodou s cukrem (nebo medem), necháme lehce zamrazit a potom porcujete do formiček. Jen pozor – nemůžete je porcovat, aniž byste tu spodní vrstvu měli nejdřív zamrzlou. Nemusí být úplně, jedna hodina v mražáku stačí.

Udělejte tento nanuk dětem třeba tento víkend nebo jako odměnu na konec školního roku. Zabijete dvě mouchy jednou ranou – dáte jim nanuk, který je vlastně zdravou svačinou. Když si dají 2, výčitky mít nemusíte.

ovocný nanuk

Print this recipe
Jarka
23. června 2016
by Jarka
Category všechny recepty zmrzlina
Persons
10
Prep Time
10 minutes
ovocný nanuk

Ingredients

  • 240 ml vody
  • 4 PL cukru nebo medu
  • 400 g jahod nebo malin, bez stopek a rozmixovaných
  • 400 g kiwi, oloupaných a rozmixovaných (cca 5 kiwi)
  • 400 g manga, oloupaného a rozmixovaného (cca 1 velké mango)

Instructions

  1. V menším hrnci svaříme vodu s cukrem a necháme vychladnout.
  2. Vodu rozdělíme rovnoměrně do 3 misek, cca 5 PL do každé.
  3. Do každé misky přidáme rozmixované ovoce a dobře promícháme.
  4. V miskách dáme na 1 hodinu do mrazáku.
  5. Po jedné hodině lehce promícháme a první vrstvu rozdělíme rovnoměrně do nanukových formiček. Dáme na 1 hodinu do mrazáku. Zbylé 2 misky necháme v lednici.
  6. Po jedné hodině rozdělíme na první vrstvu, která by už měla být zmrzlá, druhou vrstvu a opět dáme na další 1 hodinu do mrazáku.
  7. Po další hodině rozdělíme zbývající vrstvu do formiček a dáme na alespoň 3 - 6 hodin, ideálně na noc, do mrazáku.

Tags

jahody,
kiwi,
mango
https://www.chute-sveta.cz/2016/06/23/ovocny-nanuk-2/

Kategorie: všechny recepty, zmrzlina Klíčová slova:jahody, kiwi, mango

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook