• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

ovocný nanuk

23. června 2016 / Jarka / Leave a Comment

Jen co začne být teplo, neobejdou se naše odpoledne bez něčeho mraženého. Někdy si dojdeme na točenou, někdy si dáme domácí kopečkovou, ale poslední dobou se uchyluju hodně k těm zdravějším variantám. Jogurtovým, nebo – našemu poslednímu hitu – ovocným. Teoreticky můžete použít jakékoliv ovoce, já použila kiwi, mango a jahody.

Příprava je tak strašně jednoduchá, a přitom s nimi naděláte tolik parády a rozzáříte oči nejen dětí. Barevný efekt je dokanalý.

Rozmixované ovoce smícháte se svařenou vodou s cukrem (nebo medem), necháme lehce zamrazit a potom porcujete do formiček. Jen pozor – nemůžete je porcovat, aniž byste tu spodní vrstvu měli nejdřív zamrzlou. Nemusí být úplně, jedna hodina v mražáku stačí.

Udělejte tento nanuk dětem třeba tento víkend nebo jako odměnu na konec školního roku. Zabijete dvě mouchy jednou ranou – dáte jim nanuk, který je vlastně zdravou svačinou. Když si dají 2, výčitky mít nemusíte.

ovocný nanuk

Prep Time: 10 minutes

Category: všechny recepty, zmrzlina

Servings:  10 - 16 (podle velikosti)

ovocný nanuk

Ingredients

  • 240 ml vody
  • 4 PL cukru nebo medu
  • 400 g jahod nebo malin, bez stopek a rozmixovaných
  • 400 g kiwi, oloupaných a rozmixovaných (cca 5 kiwi)
  • 400 g manga, oloupaného a rozmixovaného (cca 1 velké mango)

Instructions

  1. V menším hrnci svaříme vodu s cukrem a necháme vychladnout.
  2. Vodu rozdělíme rovnoměrně do 3 misek, cca 5 PL do každé.
  3. Do každé misky přidáme rozmixované ovoce a dobře promícháme.
  4. V miskách dáme na 1 hodinu do mrazáku.
  5. Po jedné hodině lehce promícháme a první vrstvu rozdělíme rovnoměrně do nanukových formiček. Dáme na 1 hodinu do mrazáku. Zbylé 2 misky necháme v lednici.
  6. Po jedné hodině rozdělíme na první vrstvu, která by už měla být zmrzlá, druhou vrstvu a opět dáme na další 1 hodinu do mrazáku.
  7. Po další hodině rozdělíme zbývající vrstvu do formiček a dáme na alespoň 3 - 6 hodin, ideálně na noc, do mrazáku.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/2016/06/23/ovocny-nanuk-2/

Kategorie: všechny recepty, zmrzlina Klíčová slova:jahody, kiwi, mango

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou
  • Domi: nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem
  • Evule: božský { nepečený } citrónový cheesecake

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc