• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

snídaňová quinoa

5. srpna 2016 / Jarka / 7 Comments

Jump to recipe

Nejen tento recept, ale příspěvek vůbec, přichází tak nějak se zpožděním. Ale jsou prázdniny a já jsem s dětmi najela na vysloveně letní režim. Bohužel se to odrazilo i do frekvence mých příspěvků, a jen doufám, že se na mě moc nezlobíte. Na druhou stranu ale sbírám recepty a (hlavně) síly na nové dobroty a věřte, že jsem na vás opravdu nezapomněla. A tak se aspoň tímto dnešním receptem pokusím dohnat nějaké resty.

Snídaňová quinoa vznikla ve spolupráci s www.bezhladoveni.cz. Podílela jsem se na snídaňovém ebooku Supersnídaně – kuchařce plné receptů na zdravé snídaně ze superpotravin. Vybrala jsem si lehkou a zdravou quinou, kterou si můžete připravit podobně jako ovesnou kaši. Quinou si uvařte nejlépe večer a ráno jen smíchejte s mlékem, dochuťte medem, skořicí a taky ovocem. Připavíte si zdravou, ale přitom lehkou snídani, která vás nakopne.

Pokud by vás zajímaly snídaňové recepty z dalších superpotravin, stáhněte si ho přímo na webu Supersnídaně. Pokud máte radši knižní verzi, mám pro vás pár výtisků. Napište mně do komentářů co nejraději snídáte a já vyberu náhodně 3 komentáře, kterým zašlu tištěnou verzi. Hodně štěstí!

snídaňová quinoa

Print this recipe
Jarka
5. srpna 2016
by Jarka
Category snídaně všechny recepty
snídaňová quinoa

Ingredients

  • 1 hrnek (250 ml) mléka nebo mandlového mléka (nápoje)
  • ¼ ČL mleté skořice
  • 1 hrnek (200 g) uvařené quinoy
  • 1 PL medu
  • borůvky, maliny, jahody
  • plátky mandlí

Instructions

  1. V malé misce smícháme mléko, skořici a med. Lehce ohřejeme v mikrovlnné troubě, cca 1 minutu.
  2. Do misek naservírujeme uvařenou quinou a přelijeme teplou směsí mléka.
  3. Ozdobíme mandlemi a ovocem.
  4. Můžeme podávat teplé i studené.

Tags

mléko,
quinoa
https://www.chute-sveta.cz/2016/08/05/snidanova-quinoa/

Kategorie: snídaně, všechny recepty Klíčová slova:mléko, quinoa

Reader Interactions

Comments

  1. Simona says

    5. srpna 2016 at 9:38

    Milujem kaše na všetky možné spôsoby. Začala som tradične s ovsenou, postupne sa pridali pohánková, pšenová a amarantová. Kašu z quinoe som ešte neskúšala, ale cez víkend to určite zmením a snáď doplní môj repertoár. Je na nich najlepšie to, že sa dajú neustále obmieňať podľa toho, čo rastie v záhradke alebo je uložené v mrazničke a s trochou prípravy deň vopred sú párminútovou záležitosťou 🙂

    Odpovědět
  2. Pavla says

    5. srpna 2016 at 10:46

    Co se týče snídaní, jsem velmi variabilní. Během týdne upřednostňuji kašičky – pohanková, jáhlová, nebo ovesné vločky. O víkendech si snídani náležitě užívám a dojde i na vajíčka na různé způsoby, lívance, trhanec, mug cake a podobné mňamky 🙂

    Odpovědět
  3. Miška says

    6. srpna 2016 at 14:38

    Keď som bola mladšia tak som ráno vôbec Nechcela jesť ale to ma našťastie prešlo. Teraz bez toho nemôžem fungovať. Väčšinou je to chlebík s lekvárom alebo šunkou ale mama musela nabehnúť na zvláštnu diétu a preto ma každé ráno nejakú kasu. A keďže vyzerali veľmi dobre tak som sa k nej pridala. Najviac mi asi chuti ta zo psena ochutená sušeným ovocím a javorovým sirupom ☺

    Odpovědět
  4. Lenka says

    6. srpna 2016 at 21:33

    Já snídám podle toho jak jsem nebo nejsem líná si něco udělat 🙂 Ale kaše mám moc ráda. Nejen že jsou dobré, ale ještě rychle připravené. Teď mám oblíbenou pohankovou a čirokovou. K tomu čerstvé ovoce, nějaká semínka nebo oříšky, lehce zakápnout rýžovým sirupem a je hotovo 🙂

    Odpovědět
  5. Martina says

    7. srpna 2016 at 17:06

    Já nejradši snídám kaše, nejčastěji ovesnou a jáhlovou, občas rýžovou nebo bulgurovou. Oslazené medem nebo javorovým sirupem, ozdobené oříšky, semínky a ovocem. (Kaši z quinoy jsem ještě nezkoušela, ale brzy to napravím.) Pak dělám často k snídani palačinky (kvůli dětem) nebo vajíčka na různé způsoby (kvůli manželovi).

    Odpovědět
  6. Hanka says

    20. srpna 2016 at 15:01

    Já mám snídaně docela rozmanité. Nebaví mě snídat pořád to samé, takže jednou jsou to míchaná vajíčka, obložený chleba, smoothie a jindy třeba kaše. Když kaše tak ovesná s medem a jablkem. Trvalo mi hodně dlouho, než jsem ji vyladila do takové formy, aby se podobala tě od mamky:) No a v neděli jsou to většinou lívance. Když jsem dělala au-pair, dělala jsem je pravidelně a nějak mi to zůstalo i doma.

    Odpovědět
  7. Linda says

    23. srpna 2016 at 18:14

    Moc ráda mám ke snídani čerstvý chléb s pomazánkovým máslem posypaný čerstvou pažitkou utrženou ze zahrádky 🙂 To mi ke spokojenosti bohatě stačí! Věřím, že když si člověk snídani vychutná jako každodenní rituál, bude pak celý zbytek dne hezčí… Ráda se nechám inspirovat ve Vašich Supersnídaních, o snídaňový rituál je potřeba pečovat :))
    Mějte se krásně,
    Linda S.

    Odpovědět

Napsat komentář: Martina Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕