• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

měkké dýňové cookies

10. října 2017 / jarka / 13 Comments

Co uděláte, když musíte víkend strávit doma, protože jedno dítě není ve stoprocentní kondici a u druhého tajně doufáte, že aťmátoprvnícokoliv, že to na to něj neskočí? No přece upečete cookies! Dýňové cookies! Ale ne ledajaké dýňové cookies. Tyto jsou takovým hybridem mezi cookie a muffinem. Takové muffinové cookie. Já vím, zní to divně. Prostě jsou měkké, vláčné a v puse se úplně rozplynou.

Tak přesně takto to u nás vypadalo minulý víkend. Mladší se ze školky vrátila trochu nesvá a tak, abychom zabránili rozjetí čehokoliv, relaxovali jsme doma. Naordinovala jsem (skoro) nicnedělání a nabírání síly. Ať už v podobě odpoledního spánku, pítím čaje s citrónem nebo konzumací těchto cookies! Nikdo si nestěžoval!

Tyto cookies vyžadují trochu plánování předem. Těsto se musí před pečením, resp. formování kuliček, vychladit alespoň 4 hodiny v lednici. Připravila jsem ho tedy ráno, a po obědě, když mladší spala, zapojila starší ke kuličkování a obalování v moučkovém cukru.

Celkem jsme připravily 36 kuliček, které jsme rozdělily na 3 plechy po 12. Je lepší nechat na plechu dost místa, protože se kuličky rozšíří do stran a nechceme, aby se spojily. Nevím, jestli ji to tak bavilo, protože se nemohla dočkat ocutnávky, každopádně jsme si to moc užily. Užily si ale i naše bříška.

 


5.0 from 2 reviews
měkké dýňové cookies
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
10 minut
DOBA VAŘENÍ
12 minut
CELKEM
22 minut
 
SUROVINY
  • 315 g hladké mouky
  • 1 ČL jedlé sody
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL mleté skořice
  • ½ ČL muškátového oříšku
  • 1 ČL směs dýňového koření
  • ½ ČL soli
  • 200 g krupicového cukru
  • 115 g másla, pokojové teploty
  • 1 vejce
  • 250 g dýňového pyré
  • ½ ČL vanilkového extraktu
  • 100 g moučkovéo cukru na obalení
POSTUP
  1. Ve středně velké míse smícháme suché suroviny, konkrétně mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, dobře promícháme.
  2. V míse kuchyňského robotu nebo ručním mixerem utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce, důkladně promixujeme, přidáme pyré, vanilkový extrakt a opět promixujeme.
  3. Suché suroviny opatrně vmícháme do mokrých, důkladně, ale opatrně promícháme.
  4. Necháme v lednici alespoň 4 hodin vychladit.
  5. Potom troubu předeřejeme na 180 °C a pečící plechy vyložíme pečícím papírem.
  6. Z vychlazené těsta děláme kuličky o průměru cca 2 cm, které důkladně obalíme v moučkovém cukru.
  7. Dáme na plech v dostatečném rozestupu, cca 12 ks na ples, celkem 3 plechy, tedy 36 kusů.
  8. Pečeme v předehřáté troubě cca 11 - 13 minut
3.5.3228

Pokud hledáte další inspiraci na dýňové cookies, mrkněte třeba sem.

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: cookies, sušenky, cukroví, všechny recepty Klíčová slova:dýně, dýňové koření

Reader Interactions

Comments

  1. Johana says

    12. října 2017 at 10:20

    Dobrý den,
    je to naprostá bomba!!!!
    Moc děkuji za super recept. Zajímalo mne, jak dlouho vydrží takhle krásně měkké, ale vypadá to, že to nezjistím, už teď je půlka pryč.

    Odpovědět
    • jarka says

      23. října 2017 at 20:53

      Moc děkuji, Johano! 🙂

      Odpovědět
  2. Barbora Veselá says

    12. října 2017 at 19:05

    Cookies jsou skvělé! Díky za skvělý tip, co s dýní 🙂

    Odpovědět
    • jarka says

      23. října 2017 at 20:53

      Moc děkuji, Barboro!

      Odpovědět
  3. Kačka says

    16. října 2017 at 17:20

    První plech vytažen z trouby a ihned ochutnán. Sušenky jsou výborné! Použila jsem špaldovou mouku a cukr krupici i moučku jsem nahradila cukrem třtinovým a vůbec jim to neuškodilo! 🙂

    Odpovědět
    • jarka says

      23. října 2017 at 20:51

      Moc děkuji Kačko! 🙂

      Odpovědět
  4. Radka says

    24. října 2017 at 12:07

    Dobrý den,vaše cookies jsou úžasné a vynikající,krásně měkké a vonavé,prostě lahůdka ,super recept.

    Odpovědět
    • jarka says

      27. října 2017 at 4:04

      Moc děkuji Radko!

      Odpovědět
  5. Katka says

    24. října 2017 at 21:08

    Cookies jsou super – i s polovinou cukru jsou dost sladký 😉 Jen ani na 140 stupňů nedocílím bílého cukru po upečení. Tak nevím, jaké je v tom kouzlo? Horký vzduch? Netuším… ale vynikající je to i tak 😉

    Odpovědět
  6. Jana says

    29. října 2017 at 21:16

    Chuťové naprosto boží! 🙂 Jen teda se mi vůbec „neroztekly“ do placiček, ale zůstaly kulaté, takže z nich byly takové dýňové bochánky. Na chuti to neubralo, ale přemýšlím, čím by to mohlo být? 🙂

    Odpovědět
  7. Tereza says

    9. listopadu 2017 at 14:06

    měkoučké, voňavé a moc dobré

    Odpovědět
  8. Lucie says

    1. května 2018 at 21:42

    Prosim, jak uchovavate, aby i druhy den byly ve stejne kondici :)? Jinak..vyborne!

    Odpovědět
    • jarka says

      3. května 2018 at 19:53

      Milá Lucie, ve vzduchotěsné nádobě a obvykle v lednici. Pak na chvíli ven změknout. Mějte se!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook