• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

špagety s krevetami

1. listopadu 2017 / jarka / 5 Comments

Mořské plody jsou něco, s čím nepracuji tak často. Neulítávám na nich a proto ani zatím necítím potřebu je holkám představovat, i když ryby zařazuji do našeho jídelníčku velmi často. Komu ale chybí omezená nabídka a dostupnost mořských plodů, je Tom. Vyrůstal v New Orleans, kde vaření langust je skoro společenskou událostí.

A tak, když jsme neměli holky doma, protože byly nemocné a marodily u babičky a dědy, věděla jsem, že těstoviny s krevetami budou něco, čím mu udělám velkou radost.

U jídel tohoto typu platí, že čím jednodušší, tím lepší. Žádné zvláštní chuti, jen česnek, špenát a parmezán. Krevety se narychlo – jen do růžova – uvaří na másle, olivovém oleji a česneku, přidá se špenát, ochutí se italským kořením a pak už jen parmezán. Za 15 minut máte hotovo.

Pokud tedy hledáte inspiraci na lehce netradiční oběd nebo rychlou večeři, vyzkoušejte je. Nebojte se je dát i někomu, o kom si myslíte, že o ně třeba moc nestojí. Jako třeba mně. Budou příjemně překvapeni.


5.0 from 1 reviews
špagety s krevetami
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
5 minut
DOBA VAŘENÍ
15 minut
CELKEM
20 minut
 
SUROVINY
  • ½ balení špaget, cca 250 g
  • 2 + 2 PL (60 g) másla
  • 2 PL extra panenského olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, utřeného
  • 250 g krevet, čerstvých nebo mražených (pokud mražených, tak musí být rozmražené)
  • 1 ČL italského koření (např. pizza)
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 hrsti čerstvého špenátu (nebo cca 6 ks mražených kostek špenátových listů, nikoliv protlaku)
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • 2 PL čerstvé nasekané petrželky
  • 1 PL citrónové šťávy, podle chuti
POSTUP
  1. Špagety uvaříme podle návodu a do uvařených a slitých špaget vmícháme 2 PL másla. Udržujeme teplé.
  2. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, přidáme česnek a smažíme cca 1 minutu.
  3. Přidáme krevety a za častého míchání smažíme dalších cca 5 minut, až budou mít narůžovělou barvu.
  4. Přidáme pizza koření, sůl a pepř, špenát, promícháme a smažíme dalších cca 3 až 5 minut. Případnou tekutinu necháme vypařit.
  5. Ke směsi přidáme uvařené špagety, sýr a petrželku, dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem a můžeme pokapat citrónovou šťávou.
3.5.3228

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: hlavní jídlo, všechny recepty Klíčová slova:krevety, parmezán, špagety, špenát

Reader Interactions

Comments

  1. Katerina says

    7. listopadu 2017 at 12:39

    Dobrý den,

    mam dotaz ohledně krevet. Rada bych zkusila Vas recept ale nemam s nimi vůbec žádnou zkušenost a proto se chci zeptat jakou značku nebo typ krevet kupujete vy 🙂

    Děkuji Kata

    Odpovědět
    • jarka says

      7. listopadu 2017 at 15:08

      Milá Kato, tyto byly normálně z Lidlu, taková krabice mražených, myslím, že mají jen jeden druh. Mějte se krásně!

      Odpovědět
  2. Štepánka says

    16. listopadu 2017 at 10:53

    Jsou výborné! 🙂

    Odpovědět
    • jarka says

      21. listopadu 2017 at 11:50

      Moc děkuji, Štěpánko! 🙂

      Odpovědět
  3. Miloslav says

    25. června 2020 at 11:15

    Bylo to výborné ??, místo koření na pizzu jsem použil balkánské a provensalské koření

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook