• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

skořicoví šneci kynutí přes noc

9. března 2018 / jarka / 10 Comments

Nenapadá mě moc věcí, které by dům provonily tak úžasně, jako tito domácí šneci se skořicí. Nadýchané kynuté těsto naplněné skořicovým cukrem a polité krémovou polevou. Už se vám sbíhají sliny? A teď si ještě představte, že je víkend a vy nikam nespěcháte. A ráno si chcete opravdu užít. Prostě vychutnat. Proto si všechno připravíte večer, abyste ráno mohli jenom péct a mít za dvacet minut božskou snídani na stole.

S kynutým těstem pracuji obecně moc ráda. Líbí se mně ta všestrannost použití, slané, sladké, pružnost těsta, prostě všechno. Jedinou nevýhodou je ale doba kynutí. Minimálně by měla být jedna hodina, ideálně jedna a půl až dvě. V případě těchto šneků byste potom obědvali snídani, nebo museli naopak vstávat před pátou ráno.

A teď si představte, že by existovala jakási zkratka. Taková, že byste právě nemuseli vstávat před pátou, ale ráno se probudili v kolik chcete a za dvacet, třicet minut měli božskou snídani na stole. Ta zkratka, to kouzlo je finální kynutí šneků v lednici.  Těsto připravíte tak, jak jste zvyklí, necháte normálně vykynout, ale jakmile máte šneky připravené, naskládáte je do formy, zakryjete potravinovou fólií a v lednici necháte přes noc vykynout. Doporučuji začínat kolem šesté, sedmé hodiny večer, abyste je do lednice dávali mezi devátou a desátou večer. A ráno si pa vstaňte v kolik chcete.


4.0 from 1 reviews
skořicoví šneci kynutí přes noc
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
30 minut
DOBA VAŘENÍ
30 minut
CELKEM
1 hodina
 
SUROVINY
na těsto:
  • ½ kostka droždí (cca 20 g)
  • 240 ml vlažného mléka
  • 100 g krupicového cukru
  • 85 g másla, změklého
  • 1 ČL soli
  • 2 vejce
  • 500 g hladké mouky, ideálně na kynuté těsto
na náplň:
  • 100 g hnědého třtinového cukru
  • 1½ PL mleté skořice
  • 85 g másla, změklého, aby se dalo roztírat
poleva:
  • 45 g másla, změklého
  • 60 g moučkového cukru
  • 30 g smetanového sýru, např. Philadelphia nebo Lučina smetanová, pokojové teploty
  • ¼ ČL vanilkového extraktu
  • špetka soli
POSTUP
těsto:
  1. V hrnku smícháme vlažné mléko, 1 PL cukru a droždí, dobře promícháme a necháme vzejít kvásek, cca 10 minut.
  2. Do mísy kuchyňského roboru s hákem na hnětení (nebo ve větší míse) přidáme mouku, vejce, kvásek, zbytek cukru a sůl.
  3. Hněteme, nejdříve na nižší stupeň, cca 3 až 5 minut, potom přidáme po částech změklé máslo a na na střední stupneň hněteme dál, dokud se z těsta nevytvoří měkká a pružná koule, dalších cca 10 minut.
  4. Zpracované těsto vložíme do mísy vymazané máslem nebo olejeme a necháme cca 1½ - 2 hodiny kynout.
  5. Jakmile je těsto vykynuté, začneme připravovat šneky.
  6. Po vykynutí těsto přendáme na vál a vyválíme z něho obdélník velikosti 50 cm na 60 až 70 cm.
  7. Rovnoměrně na něj namažeme změklé máslo, posypeme skořivou směsí a lehce uválíme válečkem.
  8. Těsto pevně srolujeme a srolované nakrájíme na 12 - 16 kousků, cca 3 cm široké (podle délky válečku).
  9. Zapékací mísu (nebo hlubokou pečící formu, i kulatou) vyložíme pečícím papírem.
  10. Nařezané šneky do něj naskládáme tak, aby se jen velmi lehce nebo vůbec dotýkaly. Přikryjeme je potravinovou fólií a dáme je na noc kynout do lednice.
pečení:
  1. Ráno předehřejeme troubu na 175°C. Jakmile se trouba předehřívá, šneky vyndáme z lednice a necháme je do té doby na lince.
  2. Šneky pečeme cca 30. Pokud začnou šneci brzy tmavnout, položíme na ně volně alobal nebo pečící papír.
dokončení:
  1. V misce vyšleháme vidličkou cukr a s máslem, přidáme smetanový sýr, vanilkový extrakt a špetku soli. Vyšleháme dohladka.
  2. Šneky necháme lehce vychladnout, cca 20 minut a nalijeme na ně polevu.
  3. Podáváme ideálně čerstvé, jen lehce vychlazené.
  4. Uchováváme při pokojové teplotě, cca 2 - 3 dny; nebo v lednici cca 3 - 5 dní. Pro lepší zážitek necháme v mikrovlnné troubě rozehřát cca 30 vteřin.
3.5.3229

 

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: chleba a pečivo, snídaně, všechny recepty Klíčová slova:droždí, kynuté těsto, skořice

Reader Interactions

Comments

  1. Lucie says

    14. března 2018 at 17:52

    Vyzkoušeno a byl velký úspěch. Díky za další perfektní recept 🙂

    Odpovědět
    • jarka says

      15. března 2018 at 11:55

      Moc děkuji, Lucie!

      Odpovědět
  2. Lenka says

    28. března 2018 at 20:45

    Testo kyne v troube nebo lednici?
    Jinak uzasne. Dekuji.

    Odpovědět
    • jarka says

      28. března 2018 at 20:47

      První kynutí normálně při pokojové teplotě, přes noc kyne v lednici. Děkuji!

      Odpovědět
  3. Lenka says

    30. března 2018 at 13:12

    Dobrý den Jarko, Váš recept jsem vyzkoušela a musím říct že je naprosto úžasný. Klidně bych mohla sedět od rána u pekáče a vylamovat kousky dokud to všechno nesním… 😀 Ještě štěstí že mám rodinu a tak se po „šnecích“ jen zaprášilo.
    Děkuji za sdílení perfektních receptů, dnes mám zaděláno na mazanec.
    Lenka

    Odpovědět
    • jarka says

      5. dubna 2018 at 20:23

      Moc moc děkuji, Lenko! 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
  4. Lucka says

    22. dubna 2018 at 13:41

    Výborný!! Páráda snídat takovou dobrotu! Díky za recept

    Odpovědět
    • jarka says

      23. dubna 2018 at 9:37

      Moc děkuji! 🙂

      Odpovědět
  5. Monika says

    28. května 2019 at 7:41

    Dobrý den, mám dotaz ohledně kynutí v lednici. taky ráda peču kynuté koláče a jednou jsem vyzkoušela kynutí v lednici, ale bohužel mi těsto nevykynulo a bylo takové divné konzistence. Chtěla bych tomu dát ještě šanci, protože je super si těsto připravit večer a ráno udělat něco dobrého na snídani. Chápu dobře, že vy ho nejdříve necháte nakynout v teple a pak ho strčíte do ledničky? A jak reaguje to těsto na chlad? To těsto spadne a pak by mělo zase nakynout? Jak má vypadat těsto kynuté v lednice? Bude taky hezky nadýchané jako v teple? Děkuji za odpověď. Zdravím Monika

    Odpovědět
    • jarka says

      5. června 2019 at 16:53

      Milá Moniko, těsto nechám standardně vykynout při pokojové teplotě. Pak z nich připravím šneky a srolované je dám do formy. Pak přikryju fólií a teprve pak dám kynout do lednice na noc. Vůbec nebojte, mám to fakt vyzkoušené 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook