• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

pizza s hermelínem a brusinkami

18. května 2018 / jarka / 4 Comments

Když děláte pizzu minimálně čtyřicetkrát do roka, hledáte alternativy. Salámová, šunková, sýrová jsou vždycky super, ale čas od času stojí za to vyzkoušet něco nového. Dávkuju to ale pomalu, protože … vždycky tu je přece salámová, šunková a sýrová, tak proč máme teď zrovna tuhle?

O této kombinaci jsem byla tak nějak přesvědčená, že by to mohlo klapnout. Sýr s bílou plísní znají a mají rádi z pizzy quattro formaggi, brusinky ze svíčkové. A pak už jen bazalka, a třeba i rukola. Její štiplavá chuť se v kombinaci s ostatními surovinami docela neutralizuje.

Základem je moje i vaše nejoblíbenější těsto. Pokud jste ho ještě nedělali, hodně vám uniká! Jak vykouzlit tu nejlepší pizzu doma jsem vám sepsala taky tady. Myslím, že po tolika pizzách za rok mám její přípravu opravdu už v malíku.

 

pizza s hermelínem a brusinkami
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
20 minut
DOBA VAŘENÍ
20 minut
CELKEM
40 minut
 
SUROVINY
  • 1 porce těsta na pizzu
  • 2-3 PL omáčky na pizzu
  • 200 g strouhané mozzarelly (ne v nálevu!), příp. sýru na pizzu
  • 120 - 150 g sýru s bílou plísní, např. Hermelín, apod.
  • cca 5 PL konzervovaných brusinek
  • čerstvá rukola a bazalka na podávání
POSTUP
  1. Do trouby vložíme pizza kámen (pokud používáme) nebo plech - více v pizza: tipy a triky na pizzu
  2. Troubu předehřejeme na 250°C a necháme minimálně 45 - 60 minut naplno hřát.
  3. Přibližně 30 - 45 minut před pečením vytvarujeme z těsta placku (kruh) s vyššími okraji, velikosti cca 30 - 35 cm. Obvykle je těsto tak pružné, že ho jen roztahuji a neválím ho válečkem.
  4. Těsto přeneseme na druhý plech, který máme vyložený pečícím papírem. Protože se těsto při přenesení trochu zkroutí, opět ho upravíme a uděláme z něho kruh vel. 30 - 35 cm. Zkrátka tak, aby se nám líbil.
  5. Na těsto rozetřeme omáčku na pizzu, nasypememe strouhanou mozzarellu a rovnoměrně hermelín a brusinky.
  6. Přendáme pizzu na papíře na rozpálený pizza kámen (nebo na rozpálený plech) - pozor, je neskutečně horký. Papír s pizzou nám po plechu krásně sklouzne a jen opatrně ho upravíme na pizza kamenu nebo horkém plechu. (Necháme u papíru okraje trochu větší, abychom za ně mohli tahat, až budeme pizzu na kamenu upravovat.)
  7. Pečeme cca 15 - 20 minut, průběžně kontrolujeme, abychom ji nepřipáli.
  8. Upečenou pizzu opatrně přendáme na studený plec, necháme 5 minut odstát, dáme na ni rukolu a bazalku a nakrájíme.
3.5.3251

 

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: hlavní jídlo, všechny recepty Klíčová slova:brusinky, hermelín, pizza

Reader Interactions

Comments

  1. Dotaz says

    22. května 2018 at 10:05

    Prosim pekne, co se mysli „omackou na pizzu“ zminovanou v bode 5?

    Odpovědět
    • jarka says

      23. května 2018 at 21:10

      Už je to tam doplněné, omlouvám se, úplně mně to vypadlo v surovinách 🙂

      Odpovědět
      • Dotaz says

        23. května 2018 at 21:56

        Dekuju mockrat. Tato s tomatovym zakladem me napadla, ale podle fotky se mi uplne nezdala, ze by to byla ona. Pouzil jsem smetanovou omacku z jine Vasi pizzy a bylo take vyborne 🙂 Dekuji.

        Odpovědět
        • jarka says

          24. května 2018 at 20:06

          Moc děkuji! Jsem ráda, že chutnala 🙂 Mějte se krásně!

          Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook