• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

rychlé fazole na kubánský způsob

7. června 2018 / jarka / 2 Comments

Pokud jste před nějakou dobou zaregistrovali recept na kubánské trhané hovězí, a třeba si ho i udělali (doporučuji!), tak určitě už netrpělivě čekáte, kdy přijdou ty fazole, které se s ním podávají. Tak jsou tady. Poměrně rychlá a jednoduchá verze, dochucená limetkovou šťávou a koriandrem. Spoustou koriandru.

Základem jsou černé fazole. Ne červené, ale černé. Obvykle je mají v obchodech se zdravou výživou, ale i v online supermarketech. Tam mají dokonce i už uvařené, tedy konzervované fazole.

Pokud se do nich pustíte, nezapomeňte plánovat předem — fazole je třeba — ideálně přes noc — namočit. Jinak je to potom rychlovka a za 20 minut máte hotovo!


černé fazole na kubánský způsob
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
10 minut
DOBA VAŘENÍ
15 minut
CELKEM
25 minut
 
SUROVINY
  • 1½ hrnku černých fazolí, namočených přes noc, potom slitých
  • 1 PL oleje
  • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
  • 1-2 jalapeňos papričky, čerstvé, nakrájené nadrobno nebo 1 - 2 PL nakládaných
  • 4 - 5 stroužků česneku
  • 1 PL teplé vody
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL kumínu, římského kmínu
  • 2 - 3 PL čerstvého koriandru, nasekaného
  • 3 PL limetkové šťávy, čerstvě vymačkané
  • ½ ČL chilli
POSTUP
  1. Fazole přes noc namočíme, potom scedíme.
  2. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a jalapeňo papričky, smažíme cca 5 minut za občasného míchání.
  3. Přidáme česnek, promícháme a smažíme asi 1 minutu.
  4. Přidáme fazole, vodu, sůl, kumín, a chilli, dobře promícháme a přivedeme k varu na středním stupni cca 10 minut dokud se voda nevypaří.
  5. Část fazolí, např. ½ - 1 hrnek můžeme vidlikčou rozmačkat a potom dobře promíchat.
  6. Nakonec dochutíme limetkovou šťávou a koriandrem.
  7. Podáváme s kubánským trhaným hovězím a rýží.
3.5.3251

 

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: hlavní jídlo, přílohy, všechny recepty Klíčová slova:fazole, koriandr, kumín

Reader Interactions

Comments

  1. Lenka says

    25. října 2019 at 11:53

    Vyborny recept, urcite jsem nevarila naposled! Diky Lenka

    Odpovědět
  2. Marcela says

    25. ledna 2020 at 16:04

    Dobrý den, nemĕly by se ty fazole dát do pánve uvařené? Za tĕch 10 minut nemají šanci se uvařit. Už u toho stojím půl hodiny a pořád jsou pĕknĕ křupavé. A to byly namočené 24 hodin.

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook