• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

spekulky plněné čokoládovým krémem

21. prosince 2018 / jarka / 1 Comment

Myslím, že je docela fajn, že letos máme před Vánoci k dobru ještě celý víkend. Určitě ho ocení ti, kdo ještě všechno nestihli. Ale i ti, kteří mají všechno připraveno a říkají si, že by to možná ještě něco chtělo. Třeba ještě nějaké cukroví? Tak pro vás mám úžasné spekulky plněné čokoládovým krémem.

O tom, že u nás jede hlavně kořeněné cukroví, jsem vám už psala. Perníčky a kořeněné nebo perníčkové linecké si nedovolím neudělat. Mizí jako první. A když jsem loni zkusila kořeněněné spekulky naplnit čokoládovou náplní, netušila jsem, jak velký poprask způsobím. Myslím, že si bez problému našly svoje místo a vím, že je budu péct každý rok.

spekulky plněné čokoládovým krémem
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
15 minut
DOBA VAŘENÍ
10 minut
CELKEM
25 minut
 
SUROVINY
na spekulky:
  • 115 g másla, nakrájené na kostky
  • 50 g krupicového cukru
  • 150 g hnědého třtinového cukru
  • 1 ČL melasy
  • ½ ČL soli
  • ¼ ČL jedlé sody
  • 2½ ČL mleté skořice
  • ¼ ČL nastrouhaného muškátového oříšku
  • ½ ČL mletého zázvoru
  • ¼ ČL mletého hřebíčku
  • ¼ ČL mletého černého pepře
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • 220 g hladké mouky
na náplň:
  • 55 g másla, pokojové teploty
  • 20 g kakaa. na vaření
  • 90 g moučkového cukru
  • ¼ ČL vanilkového extraktu
  • ⅛ ČL mleté skořice
  • špetka soli
  • ¼ ČL smetany ke šlehání
POSTUP
Spekulky:
  1. Do pěny utřeme máslo a cukry (nejlépe v míse kuchyňského robotu), přidáme vejce, melasu a vanilkový extrakt. Pořádně promícháme.
  2. V jiné míse smícháme všechny suché suroviny, tedy sůl, sodu, koření a mouku. Dobře promícháme.
  3. Přidáme do mokrých surovin a dobře promícháme, nejlépe tak, že částečně zpracované vyndáme na vál a rukama promícháme. Uděláme kouli, kterou dáme do igelitového sáčku nebo fólie a necháme v lednici alespoň přes noc odležet.
  4. Jakmile jsme připraveni péct, troubu předehřejeme na 175 °C a pečící plechy vyložíme pečícím papírem.
  5. První díl těsta rozválíme na placku cca 3 - 5 mm vysokou, ze které vykrajujeme vykrajovátky různé tvary, Dáváme je na plech cca 2 cm od sebe a pečeme cca 8 - 10 minut nebo lehce dozlatova.
  6. Postupujeme stejně se zbytkem těsta..
  7. Necháme vychladnout a potom slepujeme čokoládovým krémem.
čokoládový krém:
  1. Máslo utřeme s kakaem dohladka, ideálně v míse kuchyňského robotu. Potom přidáme cukr a opět pořádně prošleháme. Přidáme trochu smetany, opravdu jen malé množství, prošleháme a nakonec extrakt, skořici a sůl. Všechno důkladně prošleháme, aby byl krém nadýchaný.
3.5.3251

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: cookies, sušenky, cukroví, všechny recepty Klíčová slova:cukroví, melasa, skořice, vánoce

Reader Interactions

Comments

  1. Lucie says

    5. prosince 2019 at 15:39

    Dobrý den,
    ráda bych tento váš recept vyzkoušela a chci se zeptat, jak dlouho vydrží a jak se skladují?
    Děkuji a přeji krásný advent.

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook