• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

brownies s lanýžovou polevou

15. února 2019 / jarka / 4 Comments

Za ty roky mám tady na blogu hodně receptů brownies. Nikdy mě ale neomrzí vyzkoušet nějaký nový. Nečekám, že bude lepší, jen jiný. Protože všechny, které tu mám jsou top. Jako tento.

Na internetu najdete spoustu receptů na ty nej brownies. Chápu, že je těžké si v té záplavě vybrat a zkoušet x receptů se nikomu asi zkoušet nechce. Kromě toho — každý má na brownies jiná očekávání. Já chci, aby byly hutnější, ale zároveň měkké. A aby nebyly buchtové. A ještě musím pořádně cítit čokoládu.

Tyto splňují úplně všechno. A lanýžová poleva je korunuje.


brownies s lanýžovou polevou
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
10 minut
DOBA VAŘENÍ
25 minut
CELKEM
35 minut
 
SUROVINY
na brownies:
  • 140 g másla, rozpuštěného
  • 200 g krupicového cukru
  • 60 g hnědého třtinového cukru
  • 90 g kakaa na pečení
  • ½ ČL vanilkového extraktu
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 PL kukuřičného sirupu
  • 85 g hladké mouky
  • 1 PL kukuřičného škrobu
  • ¼ ČL soli
na polevu:
  • 120 ml smetany ke šlehání, 31 %
  • 250 g mléčné nebo hořké čokolády, nasekané
POSTUP
  1. TTroubu předehřejeme na 175°C a hluboký plech na pečení velikosti 20x20 cm vyložíme pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
  2. Ve větší míse promícháme rozpuštěné máslo a oba cukry. Přidáme kakao a dobře promícháme.
  3. Pak vmícháme vanilkový extrakt, vejce, žloutek a kukuřičný sirup - pozor, směs musí být.maximálně vlažná, aby se vejce neuvařily.
  4. Vyšleháme metlou, až se. suroviny dobře spojí.
  5. Vmícháme mouku, škrob a sůl a dobře promícháme - pozor, opatrně, ale dobře - stačí promíchat stěrkou. Pokud bychom těsto moc ušlehali, bylo by buchtové.
  6. Těsto nalijeme do připravené plechu a pečeme v předehřáté troubě 25 minut.
  7. Necháme při pokojové teplotě zcela vychladnout.
poleva:
  1. Smetanu přivedeme k varu - v mikrovlnné troubě nebo v hrnci na plotně, a poté přelijeme přes nakrájenou čokoládu. Necháme 1-2 minuty odstát a potom dobře vyšleháme vidličkou dohladka. Necháme lehce vychladnout a potom nalijeme na vychladlé brownies.
  2. Nakonec vychladíme v lednici, min. 1 až 2 hodiny.
  3. Krájíme ostrým nožem, který si mezi řezy vždy očistíme.
3.5.3251

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:čokoláda, smetana

Reader Interactions

Comments

  1. Lenka Marešová says

    1. dubna 2019 at 20:12

    Dobrý den, Jarko, chystám se na pečení. Můžete mi prosím poradit s jak velkým plechem je v receptu počítáno? Moc děkuji za spoustu parádní inspirace. Lenka

    Odpovědět
    • jarka says

      24. dubna 2019 at 16:56

      Dobrý den Lenko, 20×20, je to hned v prvním kroku receptu 🙂 Jinak moc děkuji!!!

      Odpovědět
  2. Pavla says

    14. května 2019 at 8:25

    Zdravim, da se kukuricny sirup necim nahradit?

    Odpovědět
    • jarka says

      15. května 2019 at 17:08

      Zkuste medem, nebo rýžovým sirupem, sirupem z agáve, příp. 250 g cukru rozpuštěným v 60 ml teplé vody.

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2023 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook