• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

taquitos s černými fazolemi a sýrem

24. května 2019 / jarka / Leave a Comment

Taquitos!

Takové mini burritos s různou náplní. Pečené v troubě nebo smažené, aby byly krásně křupavé.

Vždycky jsme si myslela, že je s nimi dost práce. Směs, rolování, pečení. U quesadillas směs vlastně jen naházíte mezi dvě tortilly a máte hotovo. Tak proč se trápit s taquitos. Chvíli trvalo, než jsem jim přišla na chuť. 

Jako quesadillas, tak i taquitos se dají naplnit podle chutí – třeba kuřecí směsí nebo zeleninou. Ale na druhou stranu, quesadillas vyžadují vaši pozornost, když je grilujete. Taquitos necháte v troubě žít na pár minut svým vlastním životem.

A pokud vám nějaké zbydou, můžete je v pohodě zmrazit nebo několiv dní uchovat v lednici.

Moje děti vyrůstají na Tex-Mex kuchyni. Pokud sama nepřijdu každý týden s něčím mexickým, začnou si o to říkat. Jsou zvyklé na enchilladas, quesadillas, chimichangas, nebo třeba tacos na všechny způsoby. Kolikrát jsem dělala taquitos bych mohla napočítat na jedné ruce a tak toto byla skvělá příležitost, představit jim něco nového.

I když kukuřičné tortilly nepatří mezi moje favority, na taquitos jsou lepší. Po pečení jsou totiž nádherně křupavé. Ale – narozdíl od pšeničných tortil – mají tendenci se trhat, když je plníte a rolujete. Řešení, které funguje skvěle, je zabalit několik tortil do vlhkých papírových ubrousků. Pak je ohřát v mikrovlnce 20-30 sekund a pak s nimi hned pracovat. Když jsou teplé, netrhají se.

Jakmile je srolujete, dejte je na plech a hned je postříkejte nebo lehce potřete olejem. To jim zabrání vysychání a popraskání. Určitě se vám ale podaří jich pár roztrhat. Nic si z toho nedělejte! Na chuti to určitě nic nezmění 🙂

taquitos s černými fazolemi a sýrem
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
20 minut
DOBA VAŘENÍ
20 minut
CELKEM
40 minut
 
SUROVINY
na taquitos:
  • ½ hrnku suchých černých fazolí - přes noc je namočíme a druhý den uvaříme do měkka
  • 1 červená paprika, nakrájená nadrobno
  • 1 hrnek mražené kukuřice
  • ½ hrnku nasekaného koriandru
  • 1 PL limetkové šťávy, čerstvě vymačkané
  • 1 zelená cibulka, nakrájená nadrobno
  • 1 ČL mletého chilli
  • ½ ČL kumínu
  • ¼ ČL granulovaného česneku
  • ¼ ČL mleté sladké papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • cca 20 - 25 ks ks kukuřičných tortil, velikost 15 cm (je možné použít i pšeničné)
  • 200 g strouhaného čedaru
k podávání:
  • guacamole
  • salsa
  • pico de gallo
  • strouhaný sýr
  • kysaná smetana
POSTUP
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C a pečící plech vyložíme pečícím papírem a lehce potřeme olejem (nebo postříkáme olejem ve spreji).
  2. Ve míse smícháme fazole, papriku, kukuřici, koriandr, cibuli, limetkovou šťávu, chilli, kumín, granulovaný česnek, mletou papriku a osolíme a opepříme.
  3. Směs rovnoměrně rozložíme na připravené tortily a navrch dáme cca 1 lžíci sýru. Pevně srolujeme a položíme srolovanými okraji dolů na plech.
  4. Opět tortily velmi lehce potřeme olejem, nejlépe nastříkáme olejem ve spreji.
  5. Pečeme do zlatohněda, cca 20 minut.
  6. Ihned podáváme.
  7. Tip: Pokud jsou kukuřičné tortily moc křehké a mohly by se při rolování rozpadat, je dobré je před rolováním ohřát. Mezi dva ubrousky, které lehce namočíme, dáme tortilu. Takto postupujeme s dalšími tortilami. Potom je ohřejeme v mikrovlnce cca 30-60 s (podle množství).
3.5.3251

 

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: hlavní jídlo, všechny recepty Klíčová slova:čedar, fazole, koriandr, tortilla

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook