• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

švestkový cobbler

13. září 2019 / jarka / Leave a Comment

Minulý týden se mně chtělo skoro křičet. Prosím, léto, neopouštěj nás! Potřebuju tě. Potřebuju spousta sluníčka, dlouhé a teplé dny. Ještě chvilku tu s námi zůstaň.

A pak to přišlo. První náznak podzimu. Pak další. Už s tím nic neudělám, tak se musím snažit se s tím sžít.

Takže toto je (skoro) podzim.

Švestky. Spousta švestek. Ideálně v nějakém dezertu, tak akorát sladkém, tak lehce kyselém. A doplněným velkým kopečkem domácí vanilkové zmrzliny. A třeba i šlehačky. Takový comfort food v dezertech. Takový, který bych mohla i snídat. Jako útěchu.

Nejlepší je podávat tento cobbler vychladlý. Kopeček zmrzliny se pak pomalu náramně roztéká. Tak takto bych ten příchod podzimu mohla přežít.


švestkový cobbler
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
10 minut
DOBA VAŘENÍ
20 minut
CELKEM
30 minut
 
SUROVINY
  • Cca 15 - 20 švestek, rozpůlených, vypeckovaných (klidně i víc podle chuti)
  • 100 g hnědého třtinového cukru
  • 1 ČL mleté skořice
na těsto:
  • 115 g másla, rozpuštěného
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 130 g hladké mouky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • ½ ČL soli
  • 150 g cukru krystal (není třeba)
  • šlehačka nebo vanilková zmrzlina pro servírování
POSTUP
  1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Pečící plech velikosti 31x24 cm lehce vymažeme máslem. Na dno rozprostřeme švestky a rovnoměrně posypeme cukrem.
  2. V míse smícháme mouku a prášek do pečiva a pak hned přidáme máslo, cukr a vanilkový extrakt. Dobře, ale opatrně promícháme. Vznikne docela husté těsto.
  3. Těsto prsty rovnoměrně rozprostřeme na vrstvu švestek.
  4. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut.
  5. Potom zkontrolujeme a posypeme lehce cukrem krystal a pečeme dalších 10 minut, do zlatova.
  6. Před podáváním necháme 20-30 minut odstát a lehce vychladnout.
  7. Podáváme s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.
3.5.3251

 

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: dezerty, koláče a dorty, všechny recepty Klíčová slova:máslo, švestky

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook