• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Chutě světa

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

brownies s vlašskými ořechy

8. února 2014 / Jarka / 6 Comments

Myslíte, že už máte dost receptů na brownies? Tak to se mýlíte, nejsme zdaleka hotovi. Podle mě jich není nikdy dost. Pokud pro ně máte slabost (tak jako já), tak si vždycky najdete nový způsob, jak je udělat. Když už vás omrzely klasické, základní brownies, můžete je něčím obzvláštnit – arašídovým máslem, dýní, těstem na sušenky nebo třeba tyčinkami snickers. Nebo se můžete držet při zemi a dát na ně pouze vlašské ořechy. I když slovo pouze není vůbec na místě.

Tyto brownies jsou hutné a měkké, které mají navrch polevu s vlašskými ořechy. Ty můžete nechat vcelku nebo je nasekat nahrubo. Vlašské ořechy je možné také nahradit pekanovými, pokud jim dáváte přednost. Ořechy jim každopádně dodají luxusní finiš, jen nezapomeňte, že brownies nesmíme péct moc dlouho, aby nezbuchtovatěly. Potom už by to nebyly brownies, ale kakaová buchta.

brownies s vlašskými ořechy

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 30 minutes

Category: brownies, řezy, dezerty, všechny recepty

Servings:  8

brownies s vlašskými ořechy

Ingredients

    na brownies:
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku (75 g) kakaa na pečení
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL instantní kávy smíchané s 1 ČL vody
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 2 hrnky (200g) krupicového cukru
  • 1 hrnek (113 g) másla, rozpuštěného a lehce vychlazeného
  • 1 1/2 hrnky (195 g) hladké mouky
    na ořechovou polevu:
  • 1/4 hrnku (56 g) másla
  • 1/2 hrnku (100 g) hnědého třtinového cukru
  • 40 ml medu
  • 1 PL (15 ml) smetany
  • 1 hrnek (100 g) vlašských ořechů (celých nebo nakrájených)

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme a vysypeme pečící formu velikosti 22 cm.
  2. Ve velké míse ušleháme vejce, vanilkový extrakt, kakao, sůl, prášek do pečiva a instantní kafe smíchané s vodou, dokud se suroviny dobře nespojí.
  3. Vmícháme cukr a rozpuštěné máslo, dobře promícháme.
  4. Nakonec přidáme mouku, promícháme.
  5. Těsto nalijeme do připravené formy, uhladíme a pečeme 15 minut.
  6. Mezitím si připravíme polevu.
    poleva:
  1. V kastrolu na mírném stupni smícháme máslo, hnědý cukr, med a smetanu. Vaříme 1 minutu, pak přidáme ořechy.
  2. Ihned nalijeme na upečené brownies a vrátíme na dalších 15 minut do trouby.
  3. Upečené brownies vyndáme z trouby a necháme je zcela vychladnout ve formě, potom je vyndáme z formy a krájíme velmi ostrým nožem, který si mezi řezy očistíme.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/brownies-s-vlasskymi-orechy/

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:kakao, vlašské ořechy

Reader Interactions

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

KDO JSEM

Trochu o mně: ráda jím, ráda vařím, ráda peču. Hlavně pro svoji rodinu. A taky pro vás. Jsem ženou a mámou dvou malých dcer, která má radost když jim chutná.
Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo na Facebooku.Těším se!

Comments

  1. monika says

    8. srpna 2014 at 15:07

    Dobry den Jarka, Vase brownies delam uz asi 5 raz a stale sa mi poleva vpije do testa. Dodrzujem postup… neviete kde moze byt chyba? Dakujem!

    Odpovědět
    • Jarka says

      13. srpna 2014 at 19:52

      Dobrý den Moniko, jediné co mně napadá je nechat polevu lehce vychladnout, až bude mít hustější konzistenci a pak ji nalít na na hotové brownies. Případně je i možné ji už nezapékat, to se určitě nevpije. Mějte se krásně!

      Odpovědět
  2. Jana says

    3. listopadu 2014 at 12:34

    Dobry den, chtela bych se zeptat,jakou smetanu davate do polevy?zakysanou nebo na slehani 30% nebo tu obyc 12%? Diky

    Odpovědět
    • Jarka says

      4. listopadu 2014 at 20:57

      Dobrý den Jano, tu 31-33%, ale myslím, že 12% by byla taky ok, jen ne zakysanou. 🙂

      Odpovědět
  3. Martina says

    16. května 2019 at 21:56

    Dobrý den, vyzkoušela jsem recept a prosím o informaci jakou konzistenci má mít těsto a zda se vejce slehaji nejdřív bez kakaa. Dekuji

    Odpovědět
    • jarka says

      22. května 2019 at 17:28

      Milá Martino, už je to starší recept a dlouho jsem ho nedělala, ale na brownies je většinou těsto hodně hutné, a to i v syrovém stavu. Udělala bych to tak, že bych začala ušleháním vejcí a pak bych postupně přidávala ty další suroviny, jak v bodu 2. Mějte se!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Vítejte v Chutích světa! Jmenuji se Jarka a toto je moje virtuální kuchyně. Zvu vás dál. -->

RECEPTY E-MAILEM

Oblíbené recepty

Nejnovější piny

Footer

Čekám na vaši zprávu

Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo mně ho zašlete.

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Oblíbené recepty

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc