• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Chutě světa

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

hovězí Stroganov

27. května 2016 / Jarka / 1 Comment

Hovězí Stroganov nebylo zrovna na vrcholu mého pomyslného žebříčku, ale když se tak povedlo, byl by hřích ho s vámi nesdílet. Na internetu je spousta receptů, a tak jsem hledala ten, který by mohl vyhovovat nám. Když jsem ho našla, zkoušela jsem ho, upravovala, a výsledek vám právě teď představuji.

Hovězí Stroganov (nebo Stroganoff) se někdy nazývá i minutkový guláš, protože se maso nemusí dlouho dusit, ale uvnitř může zůstat i růžové. Není to případ tohoto receptu, protože já jsem maso alespoň hodinu dusila, aby pořádně změklo. A taky se krásně promíchaly chutě. Hovězí Stroganov pochází z ruské kuchyně a někde jsem četla, že Stroganov je pro Rusa to samé, jako Spaghetti Carbonara pro Itala. Prostě klasika. Základ ruské kuchyně. Nejčastěji se podává s opečenými bramborami nebo hranolkami, nám ale nejvíc chutná s rýží nebo bramborovou kaší.

hovězí Stroganov

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 1 hour, 20 minutes

Total Time: 1 hour, 20 minutes

Category: hlavní jídlo, maso, všechny recepty

Servings:  6-8

hovězí Stroganov

Ingredients

  • 1 PL (15 ml) oleje
  • 1 PL (15 g) másla
  • 1 středně velká cibule, nakrájená na tenké plátky
  • necelých 500 g čerstvých žampiónů, nakrájené na plátky
  • 500 - 600 g hovězího steakového masa, nakrájeného na slabé plátky
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 čerstvě mletého černého pepře
  • ½ - 3/4 hrnku (120 - 180 ml) hovězího vývaru
  • 1 - 2 bobkové listy
  • 1 ČL hrubozrnné hořčice
  • 250 g kysané smetany
  • čerstvě nasekaná petržel

Instructions

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo. Přidáme cibuli a houby a na středním stupni vaříme cca 10 minut dokud houby nezměknou. Vyndáme a dáme stranou.
  2. Do pánve přidáme steakové maso a rychle osmažíme při vysoké teplotě, cca 5 minut.
  3. Přidáme vývar, hořčici, bobkový list, sůl a pepř, přikryjeme a vaříme za občasného míchání na středním stupni cca 1 hodinu dokud maso nezměkne.
  4. Přidáme houby a cibuli zpátky na pánev, promícháme a vaříme cca 5 minut.
  5. Vmícháme kysanou cibuli a petrželku a sundáme z plotny.
  6. Podáváme s bramborovou kaší, bramborami, rýží nebo jen s chlebem
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/hovezi-stroganov/

Kategorie: hlavní jídlo, maso, všechny recepty Klíčová slova:hovězí, kysaná smetana, žampiony

Reader Interactions

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

KDO JSEM

Trochu o mně: ráda jím, ráda vařím, ráda peču. Hlavně pro svoji rodinu. A taky pro vás. Jsem ženou a mámou dvou malých dcer, která má radost když jim chutná.
Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo na Facebooku.Těším se!

Comments

  1. Kateřina says

    27. prosince 2017 at 12:25

    Dobrý den,

    ráda zkouším váše recepty a vždy jsou minimálně na 1* a chtěla bych zkusit i tento stroganov a ráda bych se zeptala zda můžu místo hovězího masa použít kuřecí 🙂

    Děkuji
    K.

    Odpovědět

Napsat komentář: Kateřina Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Vítejte v Chutích světa! Jmenuji se Jarka a toto je moje virtuální kuchyně. Zvu vás dál. -->

RECEPTY E-MAILEM

Oblíbené recepty

Nejnovější piny

Footer

Čekám na vaši zprávu

Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo mně ho zašlete.

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Oblíbené recepty

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc