• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Chutě světa

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

mrkvový dort s kokosem a ananasem

10. dubna 2013 / Jarka / 6 Comments

Vystrašil vás ten název a říkáte si, že to není nic pro vás? Mrkev a dort? Počkejte, neutíkejte! Skutečně to jde dohromady. Mrkev, která je přimíchána do těsta totiž při pečení změkne, dodá dortu chuť, barvu a neskutečnou vláčnost. A když k ní ještě přimícháte kokos, ananas a ořechy získáte super šťavnatý a voňavý dort, v němž se budou všechny tyto chutě krásně doplňovat.

Mrkvový dort můžete jíst jen tak, ale obvykle se zdobí krémem ze smetanového sýra s máslem a cukrem. Krém je dost sladký, ale ve spojení s dortem se chutě krásně vyrovnají. Výhodou tohoto dortu je, že vydrží několik dní stejně čerstvý, vláčný a lahodný jako po upečení.

Udělejte si tento dort právě teď, na jaře. Sluníčko konečně vysvitlo a jaro je tu.

mrkvový dort s kokosem a ananasem

Prep Time: 30 minutes

Cook Time: 30 minutes

Category: dezerty, koláče a dorty, všechny recepty

Servings:  10 - 12

mrkvový dort s kokosem a ananasem

Ingredients

    na dort:
  • 2 hrnky (250 g) hladké mouky
  • 2 ČLjedlé sody
  • 1/2 ČL soli
  • 2 ČL mleté ​​skořice
  • 3 vejce
  • 2 hrnky (400 g) krupicového cukru
  • 3/4 hrnku (180 ml) rostlinného oleje
  • 3/4 hrnku (180 ml) podmáslí
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 2 hrnky (250 g) na jemno nastrouhané mrkve
  • 225 g ananasu, nakrájeného na kousky (z ananasového kompotu)
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 1 hrnek (100 g) vlašských ořechů, nasekaných na hrubo
    na krém:
  • 180 g smetanového sýru (smetanová Lučina, Philadelphia)
  • 90g másla, při pokojové teplotě
  • 1 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 270 g moučkového cukru

Instructions

    dort:
  1. Dna 3 dortových forem vel. 20 cm. vyložíme pečícím papírem, vymažeme máslem a lehce vysypeme moukou. Odložíme.
  2. Troubu předehřejeme na 180°C.
  3. Ve větší míse smícháme první 4 suroviny.
  4. Vejce s cukrem ušleháme do pěny (v kuchyňském robotu nebo ručním šlehačem), přidáme olej, podmáslí a vanilkový extrakt. Promícháme.
  5. Snížíme rychlost a opatrně vmícháme směs mouky.
  6. Přidáme mrkev, ananas, kokos a ořechy. Promícháme.
  7. Směs rovnoměrně rozlijeme do připravených forem. .
  8. Pečeme při 180° 25 až 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není po vytažení suchá.
  9. Necháme úplně vychladnout a ozdobíme krémem.
    krém:
  1. Smetanový sýr ušleháme s máslem a vanilkovým extraktem do pěny. Postupně přidáváme moučkový cukr a ušleháme dohladka.
  2. Před zdobením necháme krém vychladit v lednici.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/mrkvovy-dort-s-kokosem-a-ananasem/

Kategorie: dezerty, koláče a dorty, všechny recepty Klíčová slova:ananas, kokos, mrkev, smetanový sýr, velikonoce

Reader Interactions

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

KDO JSEM

Trochu o mně: ráda jím, ráda vařím, ráda peču. Hlavně pro svoji rodinu. A taky pro vás. Jsem ženou a mámou dvou malých dcer, která má radost když jim chutná.
Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo na Facebooku.Těším se!

Comments

  1. Silvie says

    11. září 2013 at 12:07

    Právě jsem v polovině přípravy na dort a těsto je už umíchané. Jak ho teď nenápadně ujídám je naprosto dokonalé..:) Mňam;-)

    Odpovědět
    • Jarka says

      14. září 2013 at 20:04

      Milá Silvie,
      děkuji 🙂 Doufám, že finální výtvor Vám také chutnal 🙂
      Mějte se krásně!

      Odpovědět
  2. Wendy says

    15. dubna 2015 at 19:09

    Dobrý den Jarko,
    chci se zeptat, zda máte vyzkoušené pečení korpusu v jedné formě? V těch třech to máte protože by se to hůře rozkrajovalo skrz ananas ?
    Díky Wendy 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      16. dubna 2015 at 19:30

      Milá Vendy, já je rozděluju do víc forem, aby mně všechny vyběhly stejně. Je to hodně těsta a na jednu formu to může být i těžké. Ale zkuste to, rozříznout ten ananas nebude problém, pokud vezmete skutečně ostrý nůž. Pokud nemáte tři, ale třeba jen dvě formy, zkuste to rozdělit na 2/3 a 1/3 a pak rozřízněte ten ze 2/3. Ve všech případech hlavně budete muset upravit délku pečení, tedy určitě prodloužit. Mějte se krásně!

      Odpovědět
  3. Světlanka says

    5. srpna 2017 at 12:59

    Dobrý den, můžu tam dát čerstvý ananas a místo oleje máslo či sádlo? Děkuji 🙂

    Odpovědět
    • jarka says

      6. srpna 2017 at 8:16

      Dobrý den, ano i ano 🙂 Mějte se!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Vítejte v Chutích světa! Jmenuji se Jarka a toto je moje virtuální kuchyně. Zvu vás dál. -->

RECEPTY E-MAILEM

Oblíbené recepty

Nejnovější piny

Footer

Čekám na vaši zprávu

Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo mně ho zašlete.

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Oblíbené recepty

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc