• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Chutě světa

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

vánoční cukroví 2015: kořeněné linecké

4. prosince 2015 / Jarka / 1 Comment

Linecké cukroví nikdy nepatřilo mezi moje oblíbené, i když se u nás ve velkém dělávalo. Nespatřovala jsem na něm nic zajímavého, je dvě placky slepené marmeládou a obvykle ozdobené bobkem čokolády a oříškem. Kromě toho jsem měla pocit, že když ho jím, práší se mně od nosu. Já vím, divné přirovnání.

A tak muselo uplynout několik let, abych lineckému přišla na chuť. Ať už klasickému (recept bude), nebo třeba tomuto, kořeněnému.  Zajímanou chuť mu dodává tzv. dýňové koření, tedy koření na dýňový koláč. Pokud jste si ho letos dělali, třeba kvůli sirupu na dýňové latté (to mluvím především o sobě), tak si ho připravte, protože v tomto receptu dělá skutečné zázraky. Zvlášť, pokud vynecháte tradiční marmeládu, ale spárujete ho s pomazánkou z originálních karamelových sušenek Lotus. Výsledkem je podzimní linecké, které skvěle doplní váš vánoční stůl.

vánoční cukroví 2015: kořeněné linecké

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 10 minutes

Category: cookies, sušenky, cukroví, všechny recepty

Servings:  cca 30 - 40 ks

vánoční cukroví 2015: kořeněné linecké

Ingredients

  • 2 hrnky (250 g) hladké mouky, plus extra na vál
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 3/4 (95 g) hrnku madlí
  • 2 PL moučkového cukru, plus extra na posypání
  • 1/8 ČL soli
  • 1 PL dýňového koření
  • 1/2 hrnku (113 g) másla, vychlazeného, nakrájeného na kostičky
  • 1/4 hrnku (50 g) cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • pomazánka z originálních karamelových sušenek Lotus, na slepování

Instructions

  1. Ve středně velké míse smícháme mouku a prášek do pečiva, odložíme.
  2. V klasickém mixeru rozmixujeme dojemna mandle, moučkový cukr, sůl a dýňové koření. (jen pozor, aby směs nebyla vlhká).
  3. Směs přendáme do mísy kuchyňského robutu a přidáme máslo a krupicový cukr. Promícháme až bude směs připomínat hrubou krupici.
  4. Přidáme vanilkový extrakt a vejce. Promícháme.
  5. Snížíme rychlost na nižší stupeň a pomalu přidáváme mouku, dokud se všechny suroviny nespojí. Těsto bude měkké, ale musí být kompaktní. Můžeme zpracovat i rukama na vále.
  6. Hotové těsto rozdělíme na 2 díly, které zabalíme do fólie a dáme vychladit alespoň na 2 hodiny do lednice.
  7. Jakmile jsme připraveni péct, troubu předehřejeme na 190 °C a pečící plechy vyložíme pečícím papírem.
  8. První díle těsta rozválíme na placku cca 3 - 5 mm vysokou, ze které vykrajujeme vykrajovátky různé tvary. Dáváme je na plech cca 2 cm od sebe a pečeme cca 8 - 10 minut nebo lehce dozlatova.
  9. Postupujeme stejně se zbytkem těsta.
  10. Necháme vychladnout a potom slepujeme pomazánkou z originálních karamelových sušenek Lotus.
  11. Posypeme moučkovým cukrem.
  12. Uchováváme v uzavřené nádobě v chladu.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/vanocni-cukrovi-2015-korenene-linecke/

Kategorie: cookies, sušenky, cukroví, všechny recepty Klíčová slova:dýňové koření, Lotus

Reader Interactions

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

KDO JSEM

Trochu o mně: ráda jím, ráda vařím, ráda peču. Hlavně pro svoji rodinu. A taky pro vás. Jsem ženou a mámou dvou malých dcer, která má radost když jim chutná.
Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo na Facebooku.Těším se!

Comments

  1. jitka says

    5. prosince 2015 at 20:48

    Tak jsem vyzkoušela i tento recept,trochu jsem se bála té kořeněné chuti,protože klasické linecké je jemné,ale ta kombinace chutí je výborná,a ta pomazánka k tomu….super.Je to příjemná změna,trochu mi to připomíná perníčky ty jsou také kořeněné i když jinak a dobré.

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Vítejte v Chutích světa! Jmenuji se Jarka a toto je moje virtuální kuchyně. Zvu vás dál. -->

RECEPTY E-MAILEM

Oblíbené recepty

Nejnovější piny

Footer

Čekám na vaši zprávu

Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo mně ho zašlete.

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Oblíbené recepty

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc