• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

sladkokyselé kuře

9. června 2012 / Jarka / 17 Comments

Jump to recipe

Jsou jídla, o kterých jsem si vždycky myslela, že je lepší si na ně zajít do restaurace. Někdo pro vás uvaří a hlavně se nemusíte starat o úklid nádobí. Jako například kuře na sladkokyselo (sweet & sour), které si dávám při každé příležitosti v čínské restauraci. Kolikrát jsem si říkala, jak bych ho asi udělala doma. A když najednou nebylo tolik příležitostí zajít si do restaurace, byla to ideální doba pustit se do toho.

Přiznám se, že jsem měla trochu strach, jestli to bude to pravé sladkokyselé kuře, jak ho znám. Byly ale zcela zbytečné. Tento recept se rychle zařadil mezi naše nejoblíbenější.

Co se mi na tomto receptu líbí je za prvé) jeho jednoduchost (obalíte a osmažíte kuře, přelijete omáčkou a dáte péct do trouby), za druhé) použití surovin, které mám běžně doma a za třetí) výborná chuť. Sladkokyselé kuře z restaurace už budu vždycky do budoucna srovnávat s tím svým.

kuře na sladkokyselo

Print this recipe
Jarka
9. června 2012
by Jarka
Category maso všechny recepty
kuře na sladkokyselo

Ingredients

na kuře

  • 3-4 kuřecí prsa
  • sůl a pepř, podle chuti
  • 1 hrnek kukuřičného škrobu
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • 1/4 hrnku oleje na smažení

na omáčku

  • ¾ hrnku cukru
  • 4 PL kečupu
  • ½ hrnku octa
  • 1 PL sójové omáčky
  • 1 ČL granulovaného česneku

Instructions

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Dochutíme solí a pepřem.
  2. Kuře obalíme v kukuřičném škrobu a poté ve vejci. Osmažíme rychle na oleji do zlatohněda (kuře nebude uvařené). Naskládáme v jedné vrstvě do pekáčku.
  3. Smícháme všechny suroviny na omáčku a zalijeme omáčkou kuře.
  4. Pečeme po dobu jedné hodiny při 160°C. Každých 15 minut kuře promícháme.
  5. Pokud budeme chtít udělat omáčku navíc, smícháme další dávku surovin na omáčku a přivedeme ji k varu na sporáku, pak ji vaříme na nižším stupni asi 6-8 minut dokud nezhoustne.

Tags

kuře,
sojová omáčka
https://www.chute-sveta.cz/2012/06/09/sladkokysele-kure/

převzato z: Amber’s Delectable Delights

Kategorie: maso, všechny recepty Klíčová slova:kuře, sojová omáčka

Reader Interactions

Comments

  1. Petra Knoppová says

    27. března 2014 at 14:37

    Jarko, kuřátko vyzkoušeno a je úžasné, akorát zkusím koupit nějaký jiný ocet – nějaký trošku jemnější, nebo ho tam dam trošku míň – manžel se olizoval až za ušima 😀 Děkuji za další prima recept 😀

    Odpovědět
  2. Jarka says

    27. března 2014 at 14:41

    Moc děkuji, Petro. 🙂 Máte pravdu, hlavně při pečení je to docela štiplavé, ale určitě můžete experimentovat s jeho množstvím.

    Odpovědět
  3. Jana M says

    2. dubna 2014 at 14:36

    Kuře jsem dnes vyzkoušela a výsledek byl výborný. Děkuji moc za tento úžasný recept.

    Odpovědět
    • Jarka says

      2. dubna 2014 at 15:09

      Moc děkuji, Jano!

      Odpovědět
  4. miki says

    20. listopadu 2014 at 10:09

    Vyzkoušeno a bomba! Sice práce,než se vše osmaží,pak ten ocet pěkně štípe,ale výsledek stojí za to. Recept ukládám 😉

    Odpovědět
    • Jarka says

      20. listopadu 2014 at 12:28

      Moc děkuji, Miki! 🙂

      Odpovědět
  5. Merylka says

    13. února 2015 at 11:17

    Chtěla bych se zeptat, mohla bych místo kukuřičného škrobu použít bramborový škrob? Změnilo by to nějak chuť nebo by to bylo stejné? 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      13. února 2015 at 13:44

      Určitě můžete, zcela bez problému. 🙂

      Odpovědět
  6. Tereza says

    13. února 2015 at 19:42

    Tak jsem to dnes uvařila k večeři a je to vážně výborné 🙂 Rodiče si moc pochutnali 😉

    Odpovědět
    • Jarka says

      16. února 2015 at 20:53

      Moc děkuji, Terezo 🙂

      Odpovědět
  7. Eliška says

    12. března 2015 at 19:54

    Dobrý den Jarko. Já Vaše stránky nechci ani vidět !!! Pane Bože takováááá DOBROTAAA !!! Taťku jsem neslyšela, že by tak chválil jídlo někdy. Děkuju moc a ano, budu v receptech pokračovat dál, jsou boží 🙂 Děkuji

    Odpovědět
  8. Martin says

    25. června 2015 at 13:31

    Naprosto dokonalý recept a ještě lepší výsledek !!

    Odpovědět
    • Jarka says

      25. června 2015 at 20:35

      Moc děkuji, Martine!

      Odpovědět
  9. Monika says

    2. června 2016 at 19:19

    Z fotky přímo slintám! 😀 Ale mám dotaz… Ocet nepoužívám vůbec nikam a jeho chuť mi poměrně hodně vadí. A 3/4 hrnku mě lehce děsí. Je mi jasné, že bez něj to nejde, a obecně se často v jídlech a omáčkách vyskytuje, ale musí tam být jen na to správné dochucení a nesmím z toho jídla vyloženě cítit smrad octu. Proto žádám radu, jak moc ubrat 😀 Stačilo by třeba jen 1/4 hrnku nebo míň? A ještě, prosím, jaká sojová omáčka? Nějaká kvalitnější nebo to je z obyčejné Vitana sojovky?

    Odpovědět
    • Jarka says

      11. června 2016 at 14:11

      Milá Mončo, pokud máte k octu skutečně averzi, zkuste ubrat na ten 1/4 hrnku. Uvidíte. Já myslím, že z jídla ocet není vysloveně cítit, ale samozřejmě nevím, jak to máte vy 🙂 Sojovku určitě nějakou lepší, ne Vitanu 🙂

      Odpovědět
  10. Dominika says

    8. června 2016 at 15:47

    Ahoj, konecne jsem sehnala tento recept a jsem za nej moc rada.. jen se mi vse nepodarilo tak, jak jsem chtela.. jak docilit toho, aby maso bylo vice tmavsi? Mam pridat sojovku nebo je to tim, ze jsem maso dostatecne neosmazila? I ta omacka je svetlejsi.. a take mam problem s tim octem.. je to nejak moc kysele.. mam tedy ubrat na octu? Nebo vsadit na kvalitnejsi a jemnejsi ocet?

    Odpovědět
    • Jarka says

      11. června 2016 at 14:16

      Kupte tmavou sojovku, ne klasickou světlou, např. http://www.asijske-potraviny.eu/sojove-omacky/65-sojova-omacka-tmava-p-r-b-48x150ml-2147483647.html ale seženete i v normálních potravinách.

      Odpovědět

Napsat komentář: Monika Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕