• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

brownies se sušenkovým těstem

19. července 2012 / Jarka / 3 Comments

Jump to recipe

Brownies a Cookies. Asi dva nejznámější americké dezerty.  Většinou nevím, který si mám vybrat.  Génius ten, koho napadlo spojit je do jednoho! Pravda, tady se nejedná o klasické cookies, ale o těsto na cookies, tedy sušenkové těsto. Je to zkrátka těsto na cookies, které se jí za syrova. Divné, říkáte si? Tak trochu, ale nebojte se. Toto těsto neobsahuje syrové vejce a je tedy bezpečné. V Americe je hodně populární, zvláště ve spojení se zmrzlinou. Pokud mu propadnete, můžete si ho u nás vychutnat u Ben & Jerry nebo si ho udělat doma a zamíchat kousky do vanilkové zmrzliny. O tom ale až příště.

Tento dezert je asi nejdekadentnější dezert, který jsem kdy dělala. Vrstva brownies je kapitola sama pro sebe a za sebe můžu říct, že to jsou pro mě jedny z nejlepších brownies, ne-li nejlepší. Brownies mám ráda hutné a čokoládové, ale hlavně nesmí připomínat čokoládovou nebo kakaovou buchtu. A toto naprosto splňují. Sušenkové těsto je pro mě spíše jakýmsi bonusem, které  těmto brownies dává trochu jiný rozměr.

Tyto brownies u nás byly velkým hitem. Je to typ dezertu, u kterého vám bude stačit menší kousek, ale za to si ho pořádně vychutnáte. A jen co ho dojíte, budete se těšit na další. A až dojíte úplně ten poslední, budete hledat příležitost, kdy tento dezert udělat znovu.

brownies se sušenkovým těstem

Print this recipe
Jarka
19. července 2012
by Jarka
Category brownies, řezy cookies, sušenky dezerty všechny recepty
Persons
20
Prep Time
30 minutes
Cook Time
25 minutes
brownies se sušenkovým těstem

Ingredients

na brownies

  • 3/4 hrnku másla (170g)
  • 1 1/2 hrnku hořké čokolády (300 g)
  • 1 hrnek krystalového cukru (200 g)
  • 1/2 hrnku hnědého cukru (100 g)
  • 4 vejce
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrnek hladké mouky (125 g)

na těsto na sušenky

  • 3/4 hrnku másla, při pokojové teplotě nebo rozpuštěného (170 g)
  • 3/4 hrnku krystalového cukru (150 g)
  • 3/4 hrnku hnědého cukru (150 g)
  • 1/4 ČL soli
  • 2 PL mléka nebo smetany
  • 1 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 1 hrnek hladké mouky (125 g)
  • 1 hrnek mléčné čokolády, nakrájené na malé kousky (200 g)

Instructions

  1. Nejdříve připravíme vrstvu brownies.
  2. Předehřejeme troubu na 190°C a vymažeme pečící formu nebo vyložíme pečícím papírem.
  3. V mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu dohladka. Vmícháme cukry, pak vejce, jedno po druhém, vanilku a sůl.
  4. Prosejeme mouku a vmícháme postupně do čokoládové směsi.
  5. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme 25 až 30 minut.
  6. Upečené brownies necháme vychladnout (můžeme dát do lednice) nebo postupně necháme vychladnout při pokojové teplotě.
  7. Připravíme si těsto na sušenky.
  8. Ve velké míse pomocí elektrického mixéru utřeme do pěny máslo, cukry a sůl.
  9. Přidáme mléko nebo smetanu.
  10. Poprášíme moukou a vmícháme. Postupně vmícháme 200 g nakrájené čokolády na malé kousky.
  11. Sušenkové těsto navrstvíme na vychladlé brownies a uhladíme. (Brownies by měly být skutečně zcela vychlazené).
  12. Pokud chcete, můžete sušenkové těsto ještě posypat další čokoládou nakrájenou na malé kousky.
  13. Před krájením necháme brownies zcela vychladit v lednici. Ke krájení použijeme ostrý nůž, abychom měli řez naprosto čistý.

Tags

čokoláda,
cookies
https://www.chute-sveta.cz/2012/07/19/brownies-se-susenkovym-testem/

převzato z: RecipeGirl

Kategorie: brownies, řezy, cookies, sušenky, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:čokoláda, cookies

Reader Interactions

Comments

  1. Lakina says

    13. března 2014 at 12:12

    Dobrý den zaujal mě Váš recept na brownies se suš. Do těsta na sušenky se přidáva hl. mouka a pak ne seneče? Ta mouka se jí syrová?

    Odpovědět
  2. Jarka says

    13. března 2014 at 20:13

    Ano, přesně tak. Ta horní vrstva se nepeče. Ale nemusíte se vůbec bát. 🙂

    Odpovědět
  3. Eva says

    26. května 2018 at 17:11

    Dobrý den, také mě zaujal tento recept, nebo spíše jeho foto. Až jsem se pustila do pečení, tak jsem se pozastavila nad sušenkovým těstem, které je nepečené a skládá se jen z másla, mléka, cukru a mouky. A to přece není k jídlu, nechybí tam něco?

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2023 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook