• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

banánový chlebíček

7. srpna 2012 / Jarka / 7 Comments

Jump to recipe

Recept na výborný banánový chleba se vždycky hodí. Šťavnatý a sladký chléb, který chutná spíš jako dort, je skvělý způsob jak spotřebovat přezrálé banány.

Někdy mám pocit, že si snad přeji, aby banány rychle dozrály a zhnědly. Hypnotizuji je na kuchyňské lince a jen co začnou mít hnědé tečky, už začínám střádat plány. Banánový chlebíček je zkrátka něco, do čeho jsem se zamilovala.

Je tak jednoduchý a při pečení vám provoní celý dům. Když ho jím, mám pocit, že dělám něco pro své zdraví. Aspoň si to namlouvám. Každopádně chutná výborně třeba k nedělní snídani, nebo jen tak k odpolední svačině.  Troufám si tvrdit, že tento chleba bude chutnat i největšímu odpůrci banánů. Vím o čem mluvím, jednoho mám totiž doma.

banánový chlebíček

Print this recipe
Jarka
7. srpna 2012
by Jarka
Category chleba a pečivo snídaně všechny recepty
Persons
12
Prep Time
20 minutes
Cook Time
1 hour
banánový chlebíček

Ingredients

  • 2 hrnky polohrubé mouky (250 g)
  • 1 ČL jedlé sody
  • 1/4 ČL soli
  • 1/4 ČL skořice
  • 1/2 hrnku másla, změklého (113 g)
  • 3/4 hrnku hnědého cukru (150 g)
  • 2 vejce
  • 3 středně velké přezrálé banány, rozmačkané

Instructions

  1. Předehřejeme troubu na 160°C. .
  2. Ve středně velké míse smícháme suché přísady, odložíme stranou.
  3. V míse kuchyňského robotu utřeme máslo s cukrem, vmícháme vejce, jedno po druhém a nakonec vmícháme banány. .
  4. Pomalu vmícháme suché přísady. až se vše dobře spojí.
  5. Pečeme asi 1 hodinu nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není suchá.
  6. Necháme vychladnout asi 10 minut, pak podáváme např. namazané máslem.

Tags

banán
https://www.chute-sveta.cz/2012/08/07/bananovy-chlebicek/

převzato z: AllRecipes

Kategorie: chleba a pečivo, snídaně, všechny recepty Klíčová slova:banán

Reader Interactions

Comments

  1. Renata says

    28. října 2014 at 18:29

    Sváteční banánový chlebíček se povedl!Jaruško je výborný,chutný jako další z vašich receptů ,ze kterých jsem již pekla!!

    Odpovědět
    • Jarka says

      29. října 2014 at 2:24

      Moc děkuji, Renato! 🙂

      Odpovědět
  2. Slávka says

    7. července 2015 at 14:53

    Recept je moc fajn, chlebíček lahodný. Není příliš vlhký, prostě tak akorát. Polovinu množství másla jsem nahradila řep. olejem, přidala dvě hrsti nasekaných vlašských ořechů a dýňová semínka. Chutná výborně namazaný máslem. Děkuji Vám za recept. Slávka

    Odpovědět
    • Jarka says

      8. července 2015 at 21:06

      Moc děkuji, Slávko!

      Odpovědět
  3. Niky says

    15. července 2016 at 17:37

    Dobrý den, dnes jsem pekla banánový chlebíček. Na vrchu je tmavý a křupavý, ale uvnitř je těsto ještě syrové. Nevíte, v čem může být problém? Myslíte, že by to mohlo být třeba formou? Děkuji 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      4. srpna 2016 at 21:17

      Milá Niky, formou to určitě nebude. Chlebíček byl vevnitř neupečený, měla jste ho v troubě krátkou dobu nebo pekla na nižší stupeň. Každá trouba peče jinak. Nejlepší by bylo, pokud Vám začal hnědnout, dát přes něj alobal nebo pečící papír a nechat ho dál péct. Před vyndáním z trouby musíte vvždy udělat test s párátkem nebo špejlí. Vždy můžete přidávat minuty k délce pečení, ale je lepší ho nechat přikrytý papírem nebo alobalem, aby vám nezčernal.

      Odpovědět
  4. Simona says

    30. ledna 2020 at 9:43

    Dobrý den 🙂
    Chtěla bys se vás prosím zeptat kolik dohromady te mouky v gramech?
    Jestliže 2 hrnky po 250g tak mi to připadá moc 500g mouky na chlebik?
    Raději se zeptat nejsem v tomhle dobrý znalec
    Děkuji moc předem za odpověď ,)

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2023 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook