Recept na výborný banánový chleba se vždycky hodí. Šťavnatý a sladký chléb, který chutná spíš jako dort, je skvělý způsob jak spotřebovat přezrálé banány.
Někdy mám pocit, že si snad přeji, aby banány rychle dozrály a zhnědly. Hypnotizuji je na kuchyňské lince a jen co začnou mít hnědé tečky, už začínám střádat plány. Banánový chlebíček je zkrátka něco, do čeho jsem se zamilovala.
Je tak jednoduchý a při pečení vám provoní celý dům. Když ho jím, mám pocit, že dělám něco pro své zdraví. Aspoň si to namlouvám. Každopádně chutná výborně třeba k nedělní snídani, nebo jen tak k odpolední svačině. Troufám si tvrdit, že tento chleba bude chutnat i největšímu odpůrci banánů. Vím o čem mluvím, jednoho mám totiž doma.
banánový chlebíček

Ingredients
- 2 hrnky polohrubé mouky (250 g)
- 1 ČL jedlé sody
- 1/4 ČL soli
- 1/4 ČL skořice
- 1/2 hrnku másla, změklého (113 g)
- 3/4 hrnku hnědého cukru (150 g)
- 2 vejce
- 3 středně velké přezrálé banány, rozmačkané
Instructions
- Předehřejeme troubu na 160°C. .
- Ve středně velké míse smícháme suché přísady, odložíme stranou.
- V míse kuchyňského robotu utřeme máslo s cukrem, vmícháme vejce, jedno po druhém a nakonec vmícháme banány. .
- Pomalu vmícháme suché přísady. až se vše dobře spojí.
- Pečeme asi 1 hodinu nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není suchá.
- Necháme vychladnout asi 10 minut, pak podáváme např. namazané máslem.
převzato z: AllRecipes
Sváteční banánový chlebíček se povedl!Jaruško je výborný,chutný jako další z vašich receptů ,ze kterých jsem již pekla!!
Moc děkuji, Renato!
Recept je moc fajn, chlebíček lahodný. Není příliš vlhký, prostě tak akorát. Polovinu množství másla jsem nahradila řep. olejem, přidala dvě hrsti nasekaných vlašských ořechů a dýňová semínka. Chutná výborně namazaný máslem. Děkuji Vám za recept. Slávka
Moc děkuji, Slávko!
Dobrý den, dnes jsem pekla banánový chlebíček. Na vrchu je tmavý a křupavý, ale uvnitř je těsto ještě syrové. Nevíte, v čem může být problém? Myslíte, že by to mohlo být třeba formou? Děkuji
Milá Niky, formou to určitě nebude. Chlebíček byl vevnitř neupečený, měla jste ho v troubě krátkou dobu nebo pekla na nižší stupeň. Každá trouba peče jinak. Nejlepší by bylo, pokud Vám začal hnědnout, dát přes něj alobal nebo pečící papír a nechat ho dál péct. Před vyndáním z trouby musíte vvždy udělat test s párátkem nebo špejlí. Vždy můžete přidávat minuty k délce pečení, ale je lepší ho nechat přikrytý papírem nebo alobalem, aby vám nezčernal.
Dobrý den
Chtěla bys se vás prosím zeptat kolik dohromady te mouky v gramech?
Jestliže 2 hrnky po 250g tak mi to připadá moc 500g mouky na chlebik?
Raději se zeptat nejsem v tomhle dobrý znalec
Děkuji moc předem za odpověď ,)