• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

vepřová pečeně s brambory a mrkví

30. srpna 2012 / Jarka / 8 Comments

Jump to recipe

Ve statistikách jsem četla, že vepřové u nás patří mezi nejoblíbenější maso, a že průměrný Čech ho sní za rok asi 42 kg. Naše rodina se sice do statistik nevejde, protože vepřového jíme poměrně málo, ale když už s ním vařím, tak s ním vařím ráda. Vaří, resp. peče se rychle, výborně se k němu hodí brambory, cibule, kořenová zelenina jako např. mrkev, a skvěle ho ochutíte jen hořčicí a základním kořením. Přesně jako v tomto receptu.

Výsledkem je šťavnatá pečeně, která vám při pečení krásně provoní celý dům. Tymián s dijonskou hořčicí se skvěle doplňují  a vytvářejí harmonickou chuť. Byla jsem překvapená jak jednoduchá a rychlá byla příprava, i samotné pečení. Jediná věc, na kterou si musíte dávat pozor, je doba pečení. Maso je libové a velmi jednoduše byste ho mohli vysušit. A to by byla věčná škoda!

Horem a dolem, toto je skvělý recept na přípravu vepřového masa, který je dostatečně rychlý a výsledek zároveň pěkně vypadá, takže ho bez obav můžete nabídnout i návštěvě.

vepřová pečeně s brambory a mrkví

Print this recipe
Jarka
30. srpna 2012
by Jarka
Category hlavní jídlo maso všechny recepty
Persons
4
Prep Time
15 minutes
Cook Time
1 hour, 30 minutes
Total Time
1 hour, 30 minutes
vepřová pečeně s brambory a mrkví

Ingredients

  • 2 PL dijonské hořčice
  • 1 ČL sušeného tymiánu
  • 1 stroužek česneku, utřeného
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1 kg vepřové kotlety bez kosti, vcelku
  • 4 mrkve, oloupané a nakrájené na silnější plátky
  • 5 brambor, oškrábaných a nakrájených na větší kousky
  • 1 cibule, nakrájená na silnější plátky
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 PL másla, rozpuštěného (30 g)

Instructions

  1. Předehřejeme troubu na 220°C.
  2. Všechnu zeleninu nakrájíme podle instrukcí a vložíme do větší mísy.
  3. V malé misce promícháme hořčici, tymián, česnek a 1/2 PL soli. Směs rozetřeme na vepřové maso a necháme ho odpočívat při pokojové teplotě.
  4. Do mísy se zeleninou nalijeme olivový olej, rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme. Řádně promícháme.
  5. Zeleninu vložíme do pekáče, přikryjeme a dáme do trouby na 30 minut.
  6. Po 30ti minutách položíme maso na zeleninovou směr, přikryjeme a vaříme dalších 45 až 60 minut.
  7. Po upečení necháme vše asi 10 minut odpočinout.
  8. Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou, dochutíme solí a pepřem.

Tags

brambory,
hořčice,
mrkev,
tymián,
vepřové
https://www.chute-sveta.cz/2012/08/30/veprova-pecene-s-brambory-a-mrkvi/

převzato z: Barefoot Contessa Parties!

Kategorie: hlavní jídlo, maso, všechny recepty Klíčová slova:brambory, hořčice, mrkev, tymián, vepřové

Reader Interactions

Comments

  1. Martin says

    30. srpna 2012 at 11:31

    To vypadá luxusně. Kousek mi schovej 🙂

    Odpovědět
  2. Ada says

    4. září 2012 at 17:26

    Tak se mi tvé úžasně vypadající masisko právě dopéká v troubě. Doufám, že se povede! V řeznictví měli dnes jen kotletu o asi poloviční hmotnosti a já se spletla a namatlala na to maso celou dávku směsi:(, tak snad to bude k jídlu!:)

    Odpovědět
  3. Ada says

    4. září 2012 at 19:46

    ..tak už jen dodávám, že večeře byla skvělá! J. si pomlaskával :), díky za super recept 🙂

    Odpovědět
  4. Martin says

    6. září 2012 at 12:27

    Taky jsme už měli a bylo to výborný.
    Maso jsme měli na vyšší plátky a bylo pořád šťavnatý 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      6. září 2012 at 14:16

      to jsem ráda, že recept sklízí úspěch 🙂

      Odpovědět
  5. Bára says

    4. března 2014 at 19:28

    výborné 🙂 bára

    Odpovědět
    • Jarka says

      4. března 2014 at 21:05

      Děkuji Báro 🙂

      Odpovědět
  6. Monika says

    16. srpna 2017 at 16:01

    Upečené dnes a bylo to vynikající. Jen jsem na posledních 15 min sundala alobal. Maso bylo šťavnaté a brambory hezky opečené 🙂

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2023 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook