• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

kuřecí enchiladas

6. září 2012 / Jarka / 7 Comments

Jump to recipe

Kuřecí  enchiladas patří mezi naše oblíbené mexické jídlo. Máme je raději  než třeba tacos nebo fajitas, ikdyž je jejich příprava o trochu časově náročnější. Mně se na nich ale  líbí, že vždycky máme zbytky, které se dají dobře zamrazit a nemusím se tedy přes týden starat o oběd.

Klasické enchiladas by se měly správně dělat z kukuřičných tortil, ale já je standardně dělám z pšeničných (kukuřičné moc nemusím a kuře se k těm pšeničným nějak hodí). Zvlášť uvařím kuře, zvlášť omáčku, potom zamíchám, přidám sýr a naplním do tortil, přeliju omáčkou, posypu sýrem a nechám zapéct. Enchiladas samozřejmě dotváří přílohy – obvykle k nim podávám kysanou smetanu, salsu, mexickou rýži a mexické smažené fazole.

kuřecí enchiladas

Print this recipe
Jarka
6. září 2012
by Jarka
Category hlavní jídlo maso všechny recepty
Persons
6
Prep Time
45 minutes
Cook Time
30 minutes
kuřecí enchiladas

Ingredients

  • 1/2 kuřete
  • 2 menší cibule
  • 4 PL oleje
  • 4 stroužky česneku, utřeného
  • 1/4 ČL mletého chili
  • 1 ČL cukru
  • 3/4 ČL soli
  • 3 ČL římského kmínu
  • 1 konzerva krájených rajčat (400 g)
  • 1 malá konzerva rajčatového protlaku (1/4 hrnku)
  • 1/2 hrnku čerstvého koriandru, nasekaného
  • 300 g sýra (chedar, eidam), nastrouhaného
  • pšeničné tortilly, 6 - 8ks (vel. 10"- 25 cm)

Instructions

  1. Kuře uvaříme ve vodě, necháme vychladnout a obereme. Kůži a kosti vyhodíme, a libové maso nakrájíme na malé kousky (roztrháme).
  2. Na pánvi nebo menším kastrolu rozehřejeme olej a na nižším studni osmažíme cibuli až zesklovatí a začne chytat světle hnědou barvu (15 - 20 minut).
  3. Přidáme česnek a míchejte, asi 1 - 2 minuty, aby se česnek nespálil.
  4. Přidáme cukr, římský kmín, chili, promícháme, a po 1 - 2 minutách sundáme z plotny.
  5. Přidáme krájená konzervovaná rajčata, koriandr a protlak.
  6. Nalijeme do mixéru a několikrát zapulzuje (5 - 8 krát), až je omáčka hladší.
  7. Odložíme asi 1/2 hrnku omáčky stranou a do zbytku zamícháme nakrájené kuře a 200 g sýra.
  8. Zapékací mísu vymažeme 2 PL omáčky.
  9. Na tortilly rovnoměrně rozprostřeme masovou směs a srolujeme. Vložíme do zapékací formy.
  10. Jakmile máme všechny tortilly naplněné a v zapékací míse, nalijeme na ně zbytek omáčky a rovnoměrně ji rozprostřeme. Zapékací mísu přikryjeme poklopem, nebo alobalem.
  11. Vložíme do vyhřáté trouby na 250°C a pečeme cca 15 - 20 minut.
  12. Po 15 - 20 minutách víko nebo alobal sundáme a tortilly posypeme zbylým sýrem.
  13. Na ozdobu na ně můžeme také nasypat nakrájenou zelenou cibulku.
  14. Pečeme otevřené dalších 5 minut, dokud sýr nerozteče.

Tags

koriandr,
kuře,
rajčata
https://www.chute-sveta.cz/2012/09/06/enchiladas/

převzato z: Jarka z ChutěSvěta (vlastní recept)

Kategorie: hlavní jídlo, maso, všechny recepty Klíčová slova:koriandr, kuře, rajčata

Reader Interactions

Comments

  1. Ada says

    7. září 2012 at 14:18

    Eńo ňuňo!

    Odpovědět
  2. Radka says

    14. května 2014 at 6:28

    Vynikající, doporučuji !

    Odpovědět
    • Jarka says

      14. května 2014 at 10:51

      Moc děkuji, Radko! 🙂

      Odpovědět
  3. Péťa says

    6. září 2016 at 21:11

    Právě se dopekly a podle průběžného ochutnávání budou super 🙂 příště udělám asi více omáčky a možná ji trošku naředím kuřecím vývarem, co mi zůstal po vaření kuřete, měla jsem ji docela dost hustou

    Odpovědět
    • Jarka says

      13. září 2016 at 20:14

      Super, moc děkuji, Péťo! Enchiladas se zase nepodávají vysloveně v omáčce, opatrně s ní 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
  4. Jiřina says

    12. prosince 2018 at 23:03

    V žádném případě pšeničné tortily, ale kukuřičné, teď to vařil Mexičan na CT2

    Odpovědět
    • jarka says

      17. prosince 2018 at 13:04

      Ano, to máte pravdu, ale já kukuřičné nemám ráda, myslím, že o tom píšu možná i v tom článku, nebo někde jinde.

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2023 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook