• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

pečený paprikáš

22. listopadu 2012 / Jarka / 1 Comment

Jump to recipe

Hovězí, cibule, paprika, houby, rajčata, sladká paprika, kmín a česnek. Jen tyto suroviny potřebujete k přípravě jednoho z nejlepších gulášů, co znám. Velmi jednoduchého a naprosto nenáročného. I časově.  U plotny strávíte maximálně 20 minut, ostatní práci za vás odvede trouba.

Maso rychle osmažíte, potom cibuli s paprikou a houbami, vše promícháte a dáte na dvě hodiny do trouby, kde se bude pomalu péct. Ano, péct. Po upečení bude maso tak měkké, že se vám bude rozpouštět v puse. Budete chtít olíznout sběračku. Budete si chtít přidat. Je to prostě lahoda. Nejlepší je podávat ho s čerstvým chlebem nebo bagetou, ozdobené kysanou smetanou a nasekanou petrželkou.

pečený paprikáš

Print this recipe
Jarka
22. listopadu 2012
by Jarka
Category hlavní jídlo maso všechny recepty
Persons
8
Prep Time
20 minutes
Cook Time
2 hours

Ingredients

  • 800 g hovězího zadního
  • 6 PL hladké mouky, hodně osolené a opepřené
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená nahrubo
  • 3 stroužky česneku, rozmačkaného
  • 400 g žampionů, přepůlených a nakrájených na širší plátky
  • 1 červená nebo žlutá paprika, nakrájená na kostičky
  • 1,5 PL sladké papriky
  • 1,5 ČL mletého kmínu
  • 400 g plechovka nakládaných krájených rajčat
  • 500 ml vody
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • petrželka na ozdobení
  • chléb/ bageta k podávání
  • zakysaná smetana k podávání

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 250°C.
  2. Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta a pak je obalíme v ochucené mouce.
  3. V hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme maso a necháme ho zatáhnout a zhnědnout.
  4. Maso vyndáme a do hrnce vložíme cibuli (podle potřeby přidáme více oleje) a osmažíme ji dozlatova.
  5. Přidáme česnek, houby a papriku a opékáme asi 5 minut, do změknutí.
  6. Do hrnce vrátíme maso, přidáme konzervu rajčat a vodu s bujónem,
  7. Přiklopíme a dáme do trouby.
  8. Pečeme na 250°C cca 45 minut, pak snížíme teplotu na 180°C a pečeme dalších 60 - 75 minut. Maso musí změknout a omáčka se stane krásně lepivou.
  9. Dosolíme podle chuti a těsně před servírováním posypeme nasekanou petrželkou.
  10. Podáváme s bagetou nebo chlebem a zakysanou smetanou.

Tags

hovězí
https://www.chute-sveta.cz/2012/11/22/peceny-paprikas/

lehce převzato z: BBCGoodFood

Kategorie: hlavní jídlo, maso, všechny recepty Klíčová slova:hovězí

Reader Interactions

Comments

  1. Katka says

    13. srpna 2019 at 19:53

    Dobrý den,
    Dnes jsem vařila a opravdu výborné?
    Děkuji za inspiraci

    Odpovědět

Napsat komentář: Katka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook