Toto je můj desátý recept na brownies, ale můžu vám slíbit, že zdaleka ne poslední. S brownies to mám totiž stejně jako s cookies. Neustále mě baví zkoušet nové a nové, protože co když je někde recept, který jsem ještě nezkoušela a který může být třeba ještě lepší. Jenomže lepší není to správné slovo. Brownies (nebo cookies) nejsou lepší a horší. Můžou být jen jiné, protože používají jiné suroviny – čokoládu, oříšky, arašídové máslo nebo třeba mascarpone. Původně jsem s ním měla jiné plány a chtěla konečně udělat dlouho plánované tiramisu, ale budu si to muset nechat na příště. Brownies to zase vyhrály.
Už z fotky je vidět, že se nejedná o žádné buchtové brownies. Jejich chuť se od klasických brownies trochu liší, ale i tak u mého experta na brownies prošly. Jsou hutné, vláčné a taky pořádně vysoké. Když se do nich zakousnete, tak si je aspoň pořádně užijete. Vypadají zkrátka luxusně. Poleva jim dodá pěknou tečku a všichni si budou myslet, že jste jejich přípravou strávili alespoň pár hodin. Přitom jste je měli za neuvěřitelných 10 minut v troubě. Prostě ideální recept na ideální brownies.
mascarpone brownies

Ingredients
na brownies:
- 200 g másla
- 120 g hořké čokolády
- 100 g cukru
- 100 g kakaa
- 250 g mascarpone
- 3 vejce
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 120 g hladké mouky
- špetka soli
na polevu:
- 200 g hořké čokolády
- 100 ml smetany, 31%
- 20 g másla
Instructions
brownies:
- Troubu předehřejeme na 175°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
- Máslo rozehřejeme v mikrovlnné troubě, přidáme nakrájenou čokoládu, necháme chvíli stát a potom vymícháme v hladkou kaši. Vmícháme kakao, cukr a sůl.
- Ve druhé míse (nebo v míse kuchyňského robotu) vyšleháme mascarpone, vejce a vanilku.
- Přidáme čokoládu s máslem, řádně promícháme.
- Vmícháme mouku.
- Těsto nalijeme do připravené formy, uhladíme stěrkou a pečeme 45 až 55 minut.
- Necháme vychladnout.
poleva:
- Čokoládu nasekáme nahrubo, smetanu přivedeme v menším hrnci k varu a nalijeme na čokoládu. Necháme chvíli stát a potom metlou vymícháme dohladka.
- Vmícháme máslo a opět řádně promícháme.
- Polevu nalijeme na vychladlé brownies, uhladíme stěrkou a necháme vychladnout.
- Top brownies with ganache. Let cool completely before cutting into bars.
tak to vypadá výborně
vyzkouším 
manžel miluje vše čokoládové, takže brzo bude mít svátek a já mám jasno, co upeču
díky za inspiraci
Narazila jsem na vaše stránky a jsem z vašich receptů nadšená!! Tyto brownies jsem zkoušela jako první a lepší jsem nikdy nejedlá!! Už se nemůžu dočkat až budu pokračovat dalšími recepty, jen nevím co na to bude říkat váha
Moc děkuji, Lenko! Váš komentář mě potěšil.
Nebojte, já všechno taky jím a váha se drží 
No, netuším kde som urobila chybu, ale moje brownies sú strašne horké a málo sladké
jediné chutné na nich je tá poleva
podľa mňa to robí to kakao. Neni to veľa 100g?
Dobrý den Jarko,
Vaše mascarpone brownies, bylo moje první brownies, které jsem pekla, a navíc to byl dort, proto jsem měla trochu strach, aby se mi podařil. Ale obavy byly naprosto zbytečné, protože to bylo opravdu úžasné!!Sklidila jsem spoustu pochval, které tedy patří i Vám!
Děkuji a určitě chci vyzkoušet i Vaše další recepty
Milá Šárko, moc děkuji za Váš komentář. Moc mě potěšil a jsem moc ráda, že se brownies povedly a hlavně, že chutnaly. Mějte se krásně!
Dobry vecer, právě jsem dopekla brownies. Když jsem nadzvedla papír byla tam spousta másla. Recept jsem dodržela pouze jsem použila kulatou formu o trochu větší než vás plech. Napadá vás proč mi brownies plaval v másle, kde se mohla stát chyba? Možná lepší vysypat formu než použít papír. Děkuji za radu
Dělala jsem přesně dle postupu a skvělě se povedlo
V práci to sklidilo úspěch. Díky moc
Super, moc děkuji!
Dělala jsem brownies přesně podle receptu a i když vypadají stejně jak na obrazku, doma uspěch nesklidily. Těsto před pečením bylo chuťově výborné (dcera neustále ujídala), ale vysledek zklamal. Rozhodně nebyly vláčné a řekla bych až moc hořké a to všichni milujeme hořkou čokoládu. Možná chyby byla u mě, že jsem použila kvalitní více % čokoládu.
Milá Gabrielo, to mě moc mrzí. Ta přehořkost určitě byla způsobena tou čokoládou. Chápu, že jste si chtěla chuť vylepšit, ale jak se říká, méně je někdy více
Zkuste třeba tyto brownies, http://www.chute-sveta.cz/cokoladove-brownies-2/ ty jsou taková klasika a tam si klidně dejte hořkou čokoládu místo mléčné. Mějte se krásně!
Som velmi spokojna s receptom, az na to ze som pouzi prikis velky plech a spravil sa dost tenký… ale to nevadí , , chut je neskutočná !!!!!
????
Moc děkuji, Sonio!