• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

mascarpone brownies

18. dubna 2014 / Jarka / 14 Comments

Toto je můj desátý recept na brownies, ale můžu vám slíbit, že zdaleka ne poslední. S brownies to mám totiž stejně jako s cookies. Neustále mě baví zkoušet nové a nové, protože co když je někde recept, který jsem ještě nezkoušela a který může být třeba ještě lepší. Jenomže lepší není to správné slovo. Brownies (nebo cookies) nejsou lepší a horší. Můžou být jen jiné, protože používají jiné suroviny – čokoládu, oříšky, arašídové máslo nebo třeba mascarpone. Původně jsem s ním měla jiné plány a chtěla konečně udělat dlouho plánované tiramisu, ale budu si to muset nechat na příště. Brownies to zase vyhrály.

Už z fotky je vidět, že se nejedná o žádné buchtové brownies. Jejich chuť se od klasických brownies trochu liší, ale i tak u mého experta na brownies prošly. Jsou hutné, vláčné a taky pořádně vysoké. Když se do nich zakousnete, tak si je aspoň pořádně užijete. Vypadají zkrátka luxusně. Poleva jim dodá pěknou tečku a všichni si budou myslet, že jste jejich přípravou strávili alespoň pár hodin. Přitom jste je měli za neuvěřitelných 10 minut v troubě. Prostě ideální recept na ideální brownies.

mascarpone brownies

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 45 minutes

Category: brownies, řezy, dezerty, všechny recepty

Servings:  12 - 16

mascarpone brownies

Ingredients

    na brownies:
  • 200 g másla
  • 120 g hořké čokolády
  • 100 g cukru
  • 100 g kakaa
  • 250 g mascarpone
  • 3 vejce
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 120 g hladké mouky
  • špetka soli
    na polevu:
  • 200 g hořké čokolády
  • 100 ml smetany, 31%
  • 20 g másla

Instructions

    brownies:
  1. Troubu předehřejeme na 175°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
  2. Máslo rozehřejeme v mikrovlnné troubě, přidáme nakrájenou čokoládu, necháme chvíli stát a potom vymícháme v hladkou kaši. Vmícháme kakao, cukr a sůl.
  3. Ve druhé míse (nebo v míse kuchyňského robotu) vyšleháme mascarpone, vejce a vanilku.
  4. Přidáme čokoládu s máslem, řádně promícháme.
  5. Vmícháme mouku.
  6. Těsto nalijeme do připravené formy, uhladíme stěrkou a pečeme 45 až 55 minut.
  7. Necháme vychladnout.
    poleva:
  1. Čokoládu nasekáme nahrubo, smetanu přivedeme v menším hrnci k varu a nalijeme na čokoládu. Necháme chvíli stát a potom metlou vymícháme dohladka.
  2. Vmícháme máslo a opět řádně promícháme.
  3. Polevu nalijeme na vychladlé brownies, uhladíme stěrkou a necháme vychladnout.
  4. Top brownies with ganache. Let cool completely before cutting into bars.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/2014/04/18/mascarpone-brownies/

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:čokoláda, mascarpone, smetana

Reader Interactions

Comments

  1. Bára says

    18. dubna 2014 at 11:41

    tak to vypadá výborně 🙂 vyzkouším 🙂

    Odpovědět
  2. Bára says

    3. května 2014 at 16:16

    manžel miluje vše čokoládové, takže brzo bude mít svátek a já mám jasno, co upeču 🙂 díky za inspiraci

    Odpovědět
  3. Lenka says

    24. června 2014 at 16:10

    Narazila jsem na vaše stránky a jsem z vašich receptů nadšená!! Tyto brownies jsem zkoušela jako první a lepší jsem nikdy nejedlá!! Už se nemůžu dočkat až budu pokračovat dalšími recepty, jen nevím co na to bude říkat váha

    Odpovědět
    • Jarka says

      24. června 2014 at 21:01

      Moc děkuji, Lenko! Váš komentář mě potěšil. 🙂 Nebojte, já všechno taky jím a váha se drží 🙂

      Odpovědět
  4. Katka says

    15. srpna 2014 at 10:21

    No, netuším kde som urobila chybu, ale moje brownies sú strašne horké a málo sladké 🙁 jediné chutné na nich je tá poleva 🙁 podľa mňa to robí to kakao. Neni to veľa 100g?

    Odpovědět
  5. Šárka says

    14. října 2015 at 23:14

    Dobrý den Jarko,
    Vaše mascarpone brownies, bylo moje první brownies, které jsem pekla, a navíc to byl dort, proto jsem měla trochu strach, aby se mi podařil. Ale obavy byly naprosto zbytečné, protože to bylo opravdu úžasné!!Sklidila jsem spoustu pochval, které tedy patří i Vám!
    Děkuji a určitě chci vyzkoušet i Vaše další recepty 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      16. října 2015 at 20:26

      Milá Šárko, moc děkuji za Váš komentář. Moc mě potěšil a jsem moc ráda, že se brownies povedly a hlavně, že chutnaly. Mějte se krásně!

      Odpovědět
  6. Aneta says

    20. listopadu 2015 at 19:55

    Dobry vecer, právě jsem dopekla brownies. Když jsem nadzvedla papír byla tam spousta másla. Recept jsem dodržela pouze jsem použila kulatou formu o trochu větší než vás plech. Napadá vás proč mi brownies plaval v másle, kde se mohla stát chyba? Možná lepší vysypat formu než použít papír. Děkuji za radu 🙂

    Odpovědět
  7. Jindřiška says

    30. června 2016 at 13:09

    Dělala jsem přesně dle postupu a skvělě se povedlo 😉 V práci to sklidilo úspěch. Díky moc

    Odpovědět
    • Jarka says

      3. července 2016 at 20:27

      Super, moc děkuji!

      Odpovědět
  8. Gabriela says

    18. června 2017 at 8:38

    Dělala jsem brownies přesně podle receptu a i když vypadají stejně jak na obrazku, doma uspěch nesklidily. Těsto před pečením bylo chuťově výborné (dcera neustále ujídala), ale vysledek zklamal. Rozhodně nebyly vláčné a řekla bych až moc hořké a to všichni milujeme hořkou čokoládu. Možná chyby byla u mě, že jsem použila kvalitní více % čokoládu.

    Odpovědět
    • jarka says

      21. června 2017 at 17:14

      Milá Gabrielo, to mě moc mrzí. Ta přehořkost určitě byla způsobena tou čokoládou. Chápu, že jste si chtěla chuť vylepšit, ale jak se říká, méně je někdy více 🙂 Zkuste třeba tyto brownies, http://www.chute-sveta.cz/cokoladove-brownies-2/ ty jsou taková klasika a tam si klidně dejte hořkou čokoládu místo mléčné. Mějte se krásně!

      Odpovědět
  9. Soniaˇ says

    14. ledna 2019 at 19:13

    Som velmi spokojna s receptom, az na to ze som pouzi prikis velky plech a spravil sa dost tenký… ale to nevadí , , chut je neskutočná !!!!! ❤️😍😍👏🏼

    Odpovědět
    • jarka says

      6. února 2019 at 18:06

      Moc děkuji, Sonio! 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář: jarka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou
  • Domi: nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Copyright © 2022 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc