• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

mascarpone brownies

18. dubna 2014 / Jarka / 14 Comments

Jump to recipe

Toto je můj desátý recept na brownies, ale můžu vám slíbit, že zdaleka ne poslední. S brownies to mám totiž stejně jako s cookies. Neustále mě baví zkoušet nové a nové, protože co když je někde recept, který jsem ještě nezkoušela a který může být třeba ještě lepší. Jenomže lepší není to správné slovo. Brownies (nebo cookies) nejsou lepší a horší. Můžou být jen jiné, protože používají jiné suroviny – čokoládu, oříšky, arašídové máslo nebo třeba mascarpone. Původně jsem s ním měla jiné plány a chtěla konečně udělat dlouho plánované tiramisu, ale budu si to muset nechat na příště. Brownies to zase vyhrály.

Už z fotky je vidět, že se nejedná o žádné buchtové brownies. Jejich chuť se od klasických brownies trochu liší, ale i tak u mého experta na brownies prošly. Jsou hutné, vláčné a taky pořádně vysoké. Když se do nich zakousnete, tak si je aspoň pořádně užijete. Vypadají zkrátka luxusně. Poleva jim dodá pěknou tečku a všichni si budou myslet, že jste jejich přípravou strávili alespoň pár hodin. Přitom jste je měli za neuvěřitelných 10 minut v troubě. Prostě ideální recept na ideální brownies.

mascarpone brownies

Print this recipe
Jarka
18. dubna 2014
by Jarka
Category brownies, řezy dezerty všechny recepty
Persons
12
Prep Time
10 minutes
Cook Time
45 minutes
mascarpone brownies

Ingredients

na brownies:

  • 200 g másla
  • 120 g hořké čokolády
  • 100 g cukru
  • 100 g kakaa
  • 250 g mascarpone
  • 3 vejce
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 120 g hladké mouky
  • špetka soli

na polevu:

  • 200 g hořké čokolády
  • 100 ml smetany, 31%
  • 20 g másla

Instructions

brownies:

  1. Troubu předehřejeme na 175°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
  2. Máslo rozehřejeme v mikrovlnné troubě, přidáme nakrájenou čokoládu, necháme chvíli stát a potom vymícháme v hladkou kaši. Vmícháme kakao, cukr a sůl.
  3. Ve druhé míse (nebo v míse kuchyňského robotu) vyšleháme mascarpone, vejce a vanilku.
  4. Přidáme čokoládu s máslem, řádně promícháme.
  5. Vmícháme mouku.
  6. Těsto nalijeme do připravené formy, uhladíme stěrkou a pečeme 45 až 55 minut.
  7. Necháme vychladnout.

poleva:

  1. Čokoládu nasekáme nahrubo, smetanu přivedeme v menším hrnci k varu a nalijeme na čokoládu. Necháme chvíli stát a potom metlou vymícháme dohladka.
  2. Vmícháme máslo a opět řádně promícháme.
  3. Polevu nalijeme na vychladlé brownies, uhladíme stěrkou a necháme vychladnout.
  4. Top brownies with ganache. Let cool completely before cutting into bars.

Tags

čokoláda,
mascarpone,
smetana
https://www.chute-sveta.cz/2014/04/18/mascarpone-brownies/

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:čokoláda, mascarpone, smetana

Reader Interactions

Comments

  1. Bára says

    18. dubna 2014 at 11:41

    tak to vypadá výborně 🙂 vyzkouším 🙂

    Odpovědět
  2. Bára says

    3. května 2014 at 16:16

    manžel miluje vše čokoládové, takže brzo bude mít svátek a já mám jasno, co upeču 🙂 díky za inspiraci

    Odpovědět
  3. Lenka says

    24. června 2014 at 16:10

    Narazila jsem na vaše stránky a jsem z vašich receptů nadšená!! Tyto brownies jsem zkoušela jako první a lepší jsem nikdy nejedlá!! Už se nemůžu dočkat až budu pokračovat dalšími recepty, jen nevím co na to bude říkat váha

    Odpovědět
    • Jarka says

      24. června 2014 at 21:01

      Moc děkuji, Lenko! Váš komentář mě potěšil. 🙂 Nebojte, já všechno taky jím a váha se drží 🙂

      Odpovědět
  4. Katka says

    15. srpna 2014 at 10:21

    No, netuším kde som urobila chybu, ale moje brownies sú strašne horké a málo sladké 🙁 jediné chutné na nich je tá poleva 🙁 podľa mňa to robí to kakao. Neni to veľa 100g?

    Odpovědět
  5. Šárka says

    14. října 2015 at 23:14

    Dobrý den Jarko,
    Vaše mascarpone brownies, bylo moje první brownies, které jsem pekla, a navíc to byl dort, proto jsem měla trochu strach, aby se mi podařil. Ale obavy byly naprosto zbytečné, protože to bylo opravdu úžasné!!Sklidila jsem spoustu pochval, které tedy patří i Vám!
    Děkuji a určitě chci vyzkoušet i Vaše další recepty 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      16. října 2015 at 20:26

      Milá Šárko, moc děkuji za Váš komentář. Moc mě potěšil a jsem moc ráda, že se brownies povedly a hlavně, že chutnaly. Mějte se krásně!

      Odpovědět
  6. Aneta says

    20. listopadu 2015 at 19:55

    Dobry vecer, právě jsem dopekla brownies. Když jsem nadzvedla papír byla tam spousta másla. Recept jsem dodržela pouze jsem použila kulatou formu o trochu větší než vás plech. Napadá vás proč mi brownies plaval v másle, kde se mohla stát chyba? Možná lepší vysypat formu než použít papír. Děkuji za radu 🙂

    Odpovědět
  7. Jindřiška says

    30. června 2016 at 13:09

    Dělala jsem přesně dle postupu a skvělě se povedlo 😉 V práci to sklidilo úspěch. Díky moc

    Odpovědět
    • Jarka says

      3. července 2016 at 20:27

      Super, moc děkuji!

      Odpovědět
  8. Gabriela says

    18. června 2017 at 8:38

    Dělala jsem brownies přesně podle receptu a i když vypadají stejně jak na obrazku, doma uspěch nesklidily. Těsto před pečením bylo chuťově výborné (dcera neustále ujídala), ale vysledek zklamal. Rozhodně nebyly vláčné a řekla bych až moc hořké a to všichni milujeme hořkou čokoládu. Možná chyby byla u mě, že jsem použila kvalitní více % čokoládu.

    Odpovědět
    • jarka says

      21. června 2017 at 17:14

      Milá Gabrielo, to mě moc mrzí. Ta přehořkost určitě byla způsobena tou čokoládou. Chápu, že jste si chtěla chuť vylepšit, ale jak se říká, méně je někdy více 🙂 Zkuste třeba tyto brownies, http://www.chute-sveta.cz/cokoladove-brownies-2/ ty jsou taková klasika a tam si klidně dejte hořkou čokoládu místo mléčné. Mějte se krásně!

      Odpovědět
  9. Soniaˇ says

    14. ledna 2019 at 19:13

    Som velmi spokojna s receptom, az na to ze som pouzi prikis velky plech a spravil sa dost tenký… ale to nevadí , , chut je neskutočná !!!!! ❤️😍😍👏🏼

    Odpovědět
    • jarka says

      6. února 2019 at 18:06

      Moc děkuji, Sonio! 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2023 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook