• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

korejské { mleté } hovězí

11. července 2014 / Jarka / 2 Comments

Jump to recipe

Ačkoliv je vaření a pečení mým koníčkem, vždycky budu potřebovat rychlá a chutná jídla, na kterých si moje rodina pochutná. Asijská kuchyně se u nás, co se týká obliby, dělí s italskou o druhé a třetí místo (samozřejmě po mexické) a tak jsem věděla, že tento recept bude mít úspěch. Ale že až takový, jsem opravdu netušila. Jedná se o zjednodušený recept na korejské marinované hovězí, tedy bulgogi. Slovo bulgogi doslova znamená oheň, proto se někdy setkáte i s názvem korejské ohnivé hovězí. Bulgogi se obvykle dělá z tenkých plátků svíčkové nebo jiného libového hovězího masa, které se nejdříve naloží do marinády. Tradičně se griluje, ale setkáte se s i vařením na pánvi. Tento tradiční korejský pokrm se umístil na 23. místě v hlasování CNN o 50 nejchutnějších jídel na světě podle čtenářů. (zdroj wiki a cnn.)

Tento recept je velmi zjednodušená varianta klasického bulgogi. Místo hovězího masa nakrájeného na plátky, používá mleté hovězí a proto je doba jeho vaření neuvěřitelně krátká. To ale neznamená, že přijdete o všechny úžasné chutě, kterými je tento pokrm doslova napěchován. Česnek, sójová omáčka, javorový sirup (nebo hnědý cukr), paprikové vločky, zázvor a čerstvá cibulka, osmažené s mletým hovězím. Nic víc, nic míň. A přitom s tím naděláte tolik parády. Ideální na rychlý oběd nebo výtečnou večeři. Už teď se těším, až ho vyzkouším s hovězími plátky, tedy klasické a pravé bulgogi.

korejské { mleté } hovězí

Print this recipe
Jarka
11. července 2014
by Jarka
Category hlavní jídlo maso všechny recepty
Persons
4
Prep Time
5 minutes
Cook Time
15 minutes
korejské { mleté } hovězí

Ingredients

  • 60 g hnědého třtinového cukru (nebo javorového sirupu)
  • ¼ hrnku (60 ml) sójové omáčky
  • 1 PL (15 ml) sezamového oleje
  • ½ ČL paprikových vloček
  • ¼ ČL mletého zázvoru
  • 450 - 500 g mletého hovězího
  • 3 stroužky česneku, lisovaného
  • 2 čerstvé cibulky, nakrájené na plátky
  • vařená rýže k servírování

Instructions

  1. V malé misce smícháme cukr (nebo sirup), sójovou omáčku, sezamový olej, paprikové vločky a zázvor, odložíme.
  2. Na nepřilnavé pánvi osmažíme maso dohněda a teplotu snížíme na střední stupeň. V případě, že se vysmažilo hodně tuku, slijeme ho. Potom přidáme česnek a smažíme asi 30 až 60 sekund.
  3. Přidáme omáčku a polovinu zelené cibulky. Přivedeme k varu a vaříme přikryté 15 až 20 minut.
  4. Podáváme s rýží a ozdobené zbylou cibulkou.
https://www.chute-sveta.cz/2014/07/11/korejske-mlete-hovezi/

Kategorie: hlavní jídlo, maso, všechny recepty

Reader Interactions

Comments

  1. Jirka Šamlot says

    19. prosince 2015 at 21:21

    Skvělý recept!

    Odpovědět
    • Jarka says

      20. prosince 2015 at 19:24

      Moc děkuji, Jirko!

      Odpovědět

Napsat komentář: Jirka Šamlot Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook