• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

dýňové fettuccine alfredo

21. října 2014 / Jarka / 6 Comments

Jump to recipe

Není moc receptů, které během krátké doby opakuji. Prostě ráda zkouším nové věci a objevuji nové chutě. Když mě ale potom něco chytne, tak mě to chytne pořádně. Jako třeba tyto dýňové těstoviny alfredo. I když je chytlavých receptů na mém blogu určitě dost, toto je moje podzimní láska. Bez problému se dostane na první místa vaření s dýní, i když se vám na první pohled může recept zdát až tuctový. Ale on klame. I mě skoro oklamal, tedy než jsem si dala první sousto.

Začalo to standardně a nevinně. Narychlo jsem přemýšlela, co uvařit, do oběda zbývalo 45 minut. V prním okamžiku mě napadla klasická omáčka alfredo, ale v lednici pořád asi 2 kila dýňového pyré. S googlem a pinterestem jsem zkonzultovala svůj nápad a dala se se do toho. Oběd jsem stihla ještě před dvanáctou a výsledek byl naprosto famózní. Všichni jsme se olizovali za ušima. Tento recept je prostě koncert jednoduchosti. Ale dokonalé jednoduchosti.

dýňové fettuccine alfredo

Print this recipe
Jarka
21. října 2014
by Jarka
Category hlavní jídlo všechny recepty
Persons
6
Prep Time
5 minutes
Cook Time
5 minutes
dýňové fettuccine alfredo

Ingredients

  • 2 PL (30 g) másla
  • 1 PL (15 ml) extra panenského olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, lisovaného
  • 1 hrnek (250 g) dýňového pyré
  • 1 hrnek (240 ml) smetany, 31%
  • 1/4 hrnku (20 g) strouhaného parmazánu
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL čerstvě mletého černého pepře
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 ČL sušené petrželové natě (nebo čerstvé či mražené)
  • 1 ČL nasekané čertsvé bazalky (nebo mražené)
  • 500 g těstovin fettuccine nebo tagliatelle nebo jiných oblíbených těstovin

Instructions

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu. Zatímco se těstoviny vaří, připravíme omáčku.
  2. V hlubším hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme česnek a za stálého míchání smažíme asi 1 až 2 minuty.
  3. Přidáme smetanu a dýňové pyré, metlou důkladně promícháme dohladka. Přidáme parmazán, promícháme.
  4. Sundáme z plotny, přidáme sůl, pepř, petržel a bazalku, příp. dochutíme.
  5. Smícháme s těstovinami a podáváme.

Tags

dýně,
smetana,
těstoviny
https://www.chute-sveta.cz/2014/10/21/dynove-fettuccine-alfredo/

převzato z: Jarka z ChutěSvěta (vlastní recept)

Kategorie: hlavní jídlo, všechny recepty Klíčová slova:dýně, smetana, těstoviny

Reader Interactions

Comments

  1. Niki says

    12. ledna 2015 at 8:32

    O víkendu jsem vařila a luxusní!! 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      12. ledna 2015 at 9:11

      Moc děkuji, Niki! 🙂

      Odpovědět
      • Niki says

        8. února 2015 at 13:17

        Jsou návykové, dnes opět v akci 🙂 Tentokrát s chilli fettuccine. A ze zbytku pyré mělo mládě příkrm 🙂

        Odpovědět
        • Jarka says

          9. února 2015 at 13:27

          Moc děkuji, Niki 🙂

          Odpovědět
  2. jitka says

    9. listopadu 2015 at 10:48

    Díky za další recept jak zpracovat dýni,chutnalo nám.

    Odpovědět
    • Jarka says

      18. listopadu 2015 at 12:44

      Moc děkuji, Jitko!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2023 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook