• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

dýňové fettuccine alfredo

21. října 2014 / Jarka / 6 Comments

Není moc receptů, které během krátké doby opakuji. Prostě ráda zkouším nové věci a objevuji nové chutě. Když mě ale potom něco chytne, tak mě to chytne pořádně. Jako třeba tyto dýňové těstoviny alfredo. I když je chytlavých receptů na mém blogu určitě dost, toto je moje podzimní láska. Bez problému se dostane na první místa vaření s dýní, i když se vám na první pohled může recept zdát až tuctový. Ale on klame. I mě skoro oklamal, tedy než jsem si dala první sousto.

Začalo to standardně a nevinně. Narychlo jsem přemýšlela, co uvařit, do oběda zbývalo 45 minut. V prním okamžiku mě napadla klasická omáčka alfredo, ale v lednici pořád asi 2 kila dýňového pyré. S googlem a pinterestem jsem zkonzultovala svůj nápad a dala se se do toho. Oběd jsem stihla ještě před dvanáctou a výsledek byl naprosto famózní. Všichni jsme se olizovali za ušima. Tento recept je prostě koncert jednoduchosti. Ale dokonalé jednoduchosti.

dýňové fettuccine alfredo

Prep Time: 5 minutes

Cook Time: 5 minutes

Category: hlavní jídlo, všechny recepty

Servings:  6

dýňové fettuccine alfredo

Ingredients

  • 2 PL (30 g) másla
  • 1 PL (15 ml) extra panenského olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, lisovaného
  • 1 hrnek (250 g) dýňového pyré
  • 1 hrnek (240 ml) smetany, 31%
  • 1/4 hrnku (20 g) strouhaného parmazánu
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL čerstvě mletého černého pepře
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 ČL sušené petrželové natě (nebo čerstvé či mražené)
  • 1 ČL nasekané čertsvé bazalky (nebo mražené)
  • 500 g těstovin fettuccine nebo tagliatelle nebo jiných oblíbených těstovin

Instructions

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu. Zatímco se těstoviny vaří, připravíme omáčku.
  2. V hlubším hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme česnek a za stálého míchání smažíme asi 1 až 2 minuty.
  3. Přidáme smetanu a dýňové pyré, metlou důkladně promícháme dohladka. Přidáme parmazán, promícháme.
  4. Sundáme z plotny, přidáme sůl, pepř, petržel a bazalku, příp. dochutíme.
  5. Smícháme s těstovinami a podáváme.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/2014/10/21/dynove-fettuccine-alfredo/

převzato z: Jarka z ChutěSvěta (vlastní recept)

Kategorie: hlavní jídlo, všechny recepty Klíčová slova:dýně, smetana, těstoviny

Reader Interactions

Comments

  1. Niki says

    12. ledna 2015 at 8:32

    O víkendu jsem vařila a luxusní!! 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      12. ledna 2015 at 9:11

      Moc děkuji, Niki! 🙂

      Odpovědět
      • Niki says

        8. února 2015 at 13:17

        Jsou návykové, dnes opět v akci 🙂 Tentokrát s chilli fettuccine. A ze zbytku pyré mělo mládě příkrm 🙂

        Odpovědět
        • Jarka says

          9. února 2015 at 13:27

          Moc děkuji, Niki 🙂

          Odpovědět
  2. jitka says

    9. listopadu 2015 at 10:48

    Díky za další recept jak zpracovat dýni,chutnalo nám.

    Odpovědět
    • Jarka says

      18. listopadu 2015 at 12:44

      Moc děkuji, Jitko!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou
  • Domi: nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Copyright © 2022 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc