• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

{ domácí } müsli tyčinky s mandlemi, třešněmi a bílou čokoládou

19. listopadu 2014 / Jarka / 3 Comments

Jediné, co mě na podzimu (a zimě) štve, jsou krátké dny. Nejvíc si to uvědomuji při focení. Sluníčko se točí tak pomalu, že denní světlo, na které jsem zvyklá v létě v pozdních odpoledních hodinách, mám za oknem kolem dvanácté. Inzenzita denního světla ale nestojí ani řeč. Focení (a s tím vaření a pečení pro blog) musím dobře plánovat, protože ve čtyři odpoledne se už začíná stmívat a já bych se v šest nejradši viděla v posteli. A tak někdy potřebuji pořádnou vzpruhu. Ale takovou, ze které nebudu mít výčitky.

Müsli tyčinka je něco, co vás možná nikdy nenapadlo, že se dá udělat doma. Nabídka v obchodech je hodně široká, a řekla bych, že i docela kvalitní. Alespoň jsem si to myslela, než jsem si udělala domácí. Ale tak se to má se vším domácím, všechny ingredience máte pod totiž kontrolou. A o těchto tyčinkách to platí dvojnásob, protože jsou přímo nacpané tím nejlepším. Jen si to představte; ovesné vločky, med, hnědý třtinový cukr, strouhaný kokos, máslo, čokoláda a mandle. Výsledná chuť se hodně podobá mému oblíbenému snídaňovému müsli z Globusu, jen je možná trochu voňavější. Jedna tyčinka vám dodá tolik energie, že vám vystačí na celé dopoledne nebo třeba do večeře. A když nebude stačit jedna, vždycky můžete sáhnout po další. A po další. Bez výčitek.

{ domácí } müsli tyčinky s mandlemi, třešněmi a bílou čokoládou

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 10 minutes

Category: cookies, sušenky, snídaně, všechny recepty

Servings:  12

{ domácí } müsli tyčinky s mandlemi, třešněmi a bílou čokoládou

Ingredients

  • 2 1/2 hrnku (275 g) ovesných vloček
  • 2/3 hrnku (80 g) mandlových nasekaných mandlí (hranolky)
  • 1/2 hrnku (40 g) strouhaného kokosu
  • 1/3 hrnku (80 g ml) medu
  • 1/4 hrnku (55 g) másla, nakrájeného na kostičky
  • 1/4 hrnku (50 g) hnědého třtinového cukru
  • 1/4 ČL mandlového extraktu
  • 1/4 hrnku (50 g) bílé čokolády, nastrouhané nahrubo
  • 1/2 hrnku (80 g) sušených třešní
  • 1/4 hrnku (50 g) bílé čokolády, 10 g ztuženého tuku - na polevu (volitelné)

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 175°C a pečící plech vyložíme pečícím papírem.
  2. Ve míse smícháme vločky, mandle a kokos. Dobře promícháme. Rovnoměrně rozložíme na plech a pečeme 10 až 15 minut, v polovině pečení promícháme, dokud kokos a mandle nejsou lehce opečené. Z plechu nasypeme zpět do mísy a necháme vychladnout.
  3. V malém hrnci smícháme med, máslo a hnědý cukr. Přivedeme k mírnému varu a za občasného míchání vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Odstraníme z plotny a vmícháme mandlový extrakt. Necháme lehce vychladnout a pak nalijeme na ovesnou směs. Dobře a důkladně promícháme. Vmícháme nastrouhanou čokoládu a třešně, promícháme.
  4. Zapékací mísu velikosti 20x20 cm vyložíme pečícím papírem tak, aby papír na protilehlých stranách přesahoval.
  5. Směs rovnoměrně rozložíme a pořádně upěchujeme, prsty, stěrkou. Alespoň na 2 hodiny dáme do lednice. Vyndáme a nakrájíme na cca 12 tyčinek.
  6. Můžeme ozdobit čokoládou, kterou jsme rozpustili v mikrovlnce se ztuženým tukem.
  7. Tyčinky uchováváme v lednici ve vzduchotěsné nádobě vyložené pečícím papírem, i mezi tyčinkami. Vydrží i přes týden.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/2014/11/19/domaci-musli-tycinky/

Kategorie: cookies, sušenky, snídaně, všechny recepty Klíčová slova:hnědý cukr, mandle, máslo, med, ovesné, třešně

Reader Interactions

Comments

  1. Adussici says

    2. prosince 2014 at 16:28

    Určite vyskúšam! Dlho som hľadala nejaký fajn recept na domáce musli tyčinky, pretože ich môj priateľ papá dosť často a chcela by som mu urobiť radosť niečím takýmto (a aby som to mohla papať spolu s ním bez toho aby som sa nejako extra pozerala na svoje telo :D) Určite vyskúšam a možno už aj tento týždeň – do Mikuláša 😉

    Odpovědět
  2. Katka says

    30. března 2016 at 15:17

    Dobrý den, musli tyčinky jsou výborné. Jenom jsem musela mandle nahradit ořechy, bílou čokoládu hořkou, třtinový cukr moučkovým cukrem a sušené švestky rozinkami. Výsledek byl výborný krásně to chutná i voní. Bohužel se mi to rozpadá a když už to drží pohromadě, tak se to v ruce rozpadne. Ale to nevadí, byla to opravdu bomba!

    Odpovědět
    • Jarka says

      28. dubna 2016 at 16:14

      Moc děkuji, Katko! Mějte se krásně!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou
  • Domi: nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Copyright © 2022 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc