• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

{ domácí } müsli tyčinky s mandlemi, třešněmi a bílou čokoládou

19. listopadu 2014 / Jarka / 3 Comments

Jump to recipe

Jediné, co mě na podzimu (a zimě) štve, jsou krátké dny. Nejvíc si to uvědomuji při focení. Sluníčko se točí tak pomalu, že denní světlo, na které jsem zvyklá v létě v pozdních odpoledních hodinách, mám za oknem kolem dvanácté. Inzenzita denního světla ale nestojí ani řeč. Focení (a s tím vaření a pečení pro blog) musím dobře plánovat, protože ve čtyři odpoledne se už začíná stmívat a já bych se v šest nejradši viděla v posteli. A tak někdy potřebuji pořádnou vzpruhu. Ale takovou, ze které nebudu mít výčitky.

Müsli tyčinka je něco, co vás možná nikdy nenapadlo, že se dá udělat doma. Nabídka v obchodech je hodně široká, a řekla bych, že i docela kvalitní. Alespoň jsem si to myslela, než jsem si udělala domácí. Ale tak se to má se vším domácím, všechny ingredience máte pod totiž kontrolou. A o těchto tyčinkách to platí dvojnásob, protože jsou přímo nacpané tím nejlepším. Jen si to představte; ovesné vločky, med, hnědý třtinový cukr, strouhaný kokos, máslo, čokoláda a mandle. Výsledná chuť se hodně podobá mému oblíbenému snídaňovému müsli z Globusu, jen je možná trochu voňavější. Jedna tyčinka vám dodá tolik energie, že vám vystačí na celé dopoledne nebo třeba do večeře. A když nebude stačit jedna, vždycky můžete sáhnout po další. A po další. Bez výčitek.

{ domácí } müsli tyčinky s mandlemi, třešněmi a bílou čokoládou

Print this recipe
Jarka
19. listopadu 2014
by Jarka
Category cookies, sušenky snídaně všechny recepty
Persons
12
Prep Time
10 minutes
Cook Time
10 minutes
{ domácí } müsli tyčinky s mandlemi, třešněmi a bílou čokoládou

Ingredients

  • 2 1/2 hrnku (275 g) ovesných vloček
  • 2/3 hrnku (80 g) mandlových nasekaných mandlí (hranolky)
  • 1/2 hrnku (40 g) strouhaného kokosu
  • 1/3 hrnku (80 g ml) medu
  • 1/4 hrnku (55 g) másla, nakrájeného na kostičky
  • 1/4 hrnku (50 g) hnědého třtinového cukru
  • 1/4 ČL mandlového extraktu
  • 1/4 hrnku (50 g) bílé čokolády, nastrouhané nahrubo
  • 1/2 hrnku (80 g) sušených třešní
  • 1/4 hrnku (50 g) bílé čokolády, 10 g ztuženého tuku - na polevu (volitelné)

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 175°C a pečící plech vyložíme pečícím papírem.
  2. Ve míse smícháme vločky, mandle a kokos. Dobře promícháme. Rovnoměrně rozložíme na plech a pečeme 10 až 15 minut, v polovině pečení promícháme, dokud kokos a mandle nejsou lehce opečené. Z plechu nasypeme zpět do mísy a necháme vychladnout.
  3. V malém hrnci smícháme med, máslo a hnědý cukr. Přivedeme k mírnému varu a za občasného míchání vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Odstraníme z plotny a vmícháme mandlový extrakt. Necháme lehce vychladnout a pak nalijeme na ovesnou směs. Dobře a důkladně promícháme. Vmícháme nastrouhanou čokoládu a třešně, promícháme.
  4. Zapékací mísu velikosti 20x20 cm vyložíme pečícím papírem tak, aby papír na protilehlých stranách přesahoval.
  5. Směs rovnoměrně rozložíme a pořádně upěchujeme, prsty, stěrkou. Alespoň na 2 hodiny dáme do lednice. Vyndáme a nakrájíme na cca 12 tyčinek.
  6. Můžeme ozdobit čokoládou, kterou jsme rozpustili v mikrovlnce se ztuženým tukem.
  7. Tyčinky uchováváme v lednici ve vzduchotěsné nádobě vyložené pečícím papírem, i mezi tyčinkami. Vydrží i přes týden.

Tags

hnědý cukr,
mandle,
máslo,
med,
ovesné,
třešně
https://www.chute-sveta.cz/2014/11/19/domaci-musli-tycinky/

Kategorie: cookies, sušenky, snídaně, všechny recepty Klíčová slova:hnědý cukr, mandle, máslo, med, ovesné, třešně

Reader Interactions

Comments

  1. Adussici says

    2. prosince 2014 at 16:28

    Určite vyskúšam! Dlho som hľadala nejaký fajn recept na domáce musli tyčinky, pretože ich môj priateľ papá dosť často a chcela by som mu urobiť radosť niečím takýmto (a aby som to mohla papať spolu s ním bez toho aby som sa nejako extra pozerala na svoje telo :D) Určite vyskúšam a možno už aj tento týždeň – do Mikuláša 😉

    Odpovědět
  2. Katka says

    30. března 2016 at 15:17

    Dobrý den, musli tyčinky jsou výborné. Jenom jsem musela mandle nahradit ořechy, bílou čokoládu hořkou, třtinový cukr moučkovým cukrem a sušené švestky rozinkami. Výsledek byl výborný krásně to chutná i voní. Bohužel se mi to rozpadá a když už to drží pohromadě, tak se to v ruce rozpadne. Ale to nevadí, byla to opravdu bomba!

    Odpovědět
    • Jarka says

      28. dubna 2016 at 16:14

      Moc děkuji, Katko! Mějte se krásně!

      Odpovědět

Napsat komentář: Jarka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook