• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

vánoční cukroví 2014: čokoládové crinkles

16. prosince 2014 / Jarka / 26 Comments

Je to už pár let, co jsem poprvé dělala čokoládové crinkles a od té doby si Vánoce bez nich neumím vůbec představit. Možná to není to úplně klasické vánoční cukroví, (ale co vlastně je?) ale k našim Vánocům prostě patří. Zavřete oči a představte si: intenzivně čokoládovou chuť a měkké cookie, které chutná jako brownie. To zní přece dokonale.

Čokoládové crinkles jsou nesmírně jednoduché a skvěle se hodí na vánoční pečení s dětmi. Z jedné dávky jich uděláte opravdu hodně a taky skvěle vypadají. Na talíři s ostatním cukrovím se budou skvěle vyjímat a garantuji vám, že to bude první cukroví, po  kterém vaši hosté sáhnou. Mám to ověřené. A počktejte, až uvidíte jejich výraz, až je ochutnají.

Těmto cookies se říkám crinkles kvůli tomu krásnému popraskanému efektu. Z těsta se udělají kuličky, které se obalí v moučkovém cukru a dají péct. Jak se pečou, povolují a praskají. Je strašně důležité, vytáhnout je z trouby včas a nenechat je péct víc než 10 minut. Budou potom krásně měkké, zvláště, když je budete uchovávat v chladu a před konzumací je dáte do místnosti.

Tyto cookies jsem připravila pro prosincové vydání časopisu F.O.O.D. a pokud se vám nepodařilo ukořistit vlastní kopii, tento recept je (nejen) pro vás.

 

Kategorie: cookies, sušenky, cukroví, všechny recepty Klíčová slova:kakao, vejce

Reader Interactions

Comments

  1. Soňa says

    21. prosince 2014 at 7:21

    Jsou výborné. Dělala jsem je kávovou lžičkou, pekla cca 7 minut a výsledek je úžasný.

    Odpovědět
    • Jarka says

      21. prosince 2014 at 13:59

      Moc děkuji, Soňo! 🙂

      Odpovědět
  2. vendula says

    10. července 2015 at 14:20

    Ted jsem dopekla crinkles,těsto dobré,jen po upečení tvrdé,ale jinak vypadají dobře.Změknou do zítřka na oslavu?Děkuji.

    Odpovědět
    • Jarka says

      10. července 2015 at 20:00

      Vendulo, měly by být i po upečení hned měkké, možná jste je pekla moc dlouho a asi vysušila? Zkuste je dát do chladu, lednice a snad to pomůže.

      Odpovědět
  3. Petra says

    29. září 2015 at 19:44

    Dobrý den,

    musím říci, že jsem byla zpočátku trochu skeptická a nevěřila jsem, že výsledek bude vypadat tak, jako na obrázku. No a ono ejhle a je to tak. Děkuji za skvělý recept, který zařadím mezi vybrané vánočné cukroví. Je to úplný balzám na duši :). Jen bych se chtěla zeptat, jak dlouho upečené vydrží.

    Předem děkuji a držím Vám pace při dalších kulinářských pokusech.

    Petra

    Odpovědět
    • Jarka says

      30. září 2015 at 8:56

      Moc děkuji, Petro! 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
      • Petra says

        30. září 2015 at 14:01

        Nemáte vůbec zač….jen řekla byste mi prosím, jakou máte zkušenost s trvanlivostí u tohoto cukroví? Abych věděla jak dlouho dopředu jej mohu udělat a hlavně jak dlouho vydrží. Předem děkuji a přeji hezký zbytek dne.

        Petra

        Odpovědět
        • Jarka says

          30. září 2015 at 14:07

          Omlouvám se, někdy čtu mezi řádky tak rychle, že jsem to přehlédla. Měsíc naprosto v pohodě, doporučuji chlad. Když potom vyndáte do tepla, necháte povolit, je to lahoda 🙂 Mějte se!

          Odpovědět
  4. Hana says

    30. listopadu 2015 at 11:39

    Dobrý den, mohu použítpouze polovinu uvedeného množství cukru, tedy cca 200g? Povedou se? 🙂 Děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • Jarka says

      30. listopadu 2015 at 20:21

      Milá Hano, začala bych třetinou, pokud to bude v pohodě zkuste o polovinu. Pravděpodobně budou sušší, možná i tvrdší.

      Odpovědět
  5. Helena says

    10. prosince 2015 at 12:51

    Jsou až nemístně skvělé. Upekla jsem včera celou dávku a nejen že vypadají fantasticky, ale i můj manžel (který křičí i za lžičku kakaa v bábovce) se po nich může utlouct. Moc děkuji. Snadná příprava, dokonalý vzhled a fantastická chuť.

    Odpovědět
    • Jarka says

      15. prosince 2015 at 11:43

      Moc děkuji, Heleno!

      Odpovědět
  6. Martina says

    4. ledna 2016 at 14:34

    Tak jste měla pravdu, že tohle cukroví dlouho nevydrží. Syn zbouchal vždycky všechny kousky z talíře, nikdo jiný neměl skoro šanci ochutnat :-)). Dcera a manžel zas ujížděli na vašem refaelu, toho jsem před Vánoci musela dělat druhou dávku.
    Už se těším, co nám, mlsným jazýčkům, nabídnete na příští Vánoce. Baví mě obměňovat druhy cukroví, i když těch oblíbených vyžadovaných přibývá.
    Krásný nový rok přeji a mnoho chuti do kuchařského tvoření a hodně spokojených strávníků a čtenářů.

    Odpovědět
    • Jarka says

      17. února 2016 at 12:50

      Milá Martino, i když pozdě — moc děkuji! Mějte se krásně!

      Odpovědět
  7. Majka says

    21. září 2016 at 16:00

    Moc pěkný recept, vyzkouším.

    Odpovědět
  8. Jajda says

    8. prosince 2016 at 21:56

    Zdravím, tento recept mám vyhlídnutý už dlouho a dnes přišel jeho čas. Kuličky jsem dělala menší a vyšlo jich asi 80, pekla jsem necelých 10 minut a jsou křupavé na okrajích a uvnitř vláčné a měkoučké. Chuťově jsou super, takže očekávám že budou o svátcích bodovat, hlavně u čokoholiků 😀

    Odpovědět
  9. Míša says

    19. prosince 2016 at 22:50

    Děkuji za skvělý recept, jsou dokonalé! 🙂 bála jsem se, že ty moje nebudou tak pěkné, tak jsem je dělala jen z poloviční dávky, ale je to opravdu jednoduché a výsledek je skvělý na pohled i na chuť 🙂 Asi budu do Vánoc ještě dělat další várku 😀 jen to lepkavé těsto mi dalo psychicky zabrat 🙂
    Vaše stránky mám z kuchařských nejradši, děkuji za ně a přeji Vám krásné Vánoce a mnoho spokojenosti v novém roce 🙂

    Odpovědět
  10. Klara says

    3. září 2017 at 15:07

    Moc děkuji, včera jsem pekla, snadná příprava a hlavně fantastická chuť.
    Klára

    Odpovědět
    • jarka says

      4. září 2017 at 10:32

      Moc děkuji!!! 🙂

      Odpovědět
  11. Radka Prachařová says

    20. prosince 2017 at 22:47

    Jarko,
    vynikající CRINKLES, nejen děti je milují… Stejně tak DÝŇOVÉ COOKIES a mnoho dalších.
    Vaše chutě-světa jsou mi velkou inspirací, když mám chuť něco nového vyzkoušet, vždy najdu inspiraci.
    Děkuji Radka

    Odpovědět
  12. Anna says

    22. prosince 2017 at 10:02

    Dobrý den
    Postup jsem dodrzela, dala jsem vedle sebe dokonce jen 8 kuliček a nemám kulatý tvar, nýbrž hranatý, protože se mi nahňácaly na sebe. Myslím, že by bylo lepší napsat rozestup v cm, a ne kolik jich dát vedle sebe. Teď to cukroví vypadá naprd a mám chuť ho vyhodit…:/ snad aspoň bude chutnat, když už vypadá hnusně.:-(

    Odpovědět
    • Anet says

      22. prosince 2017 at 23:26

      9-12 ks má byť na celom plechu, nie v jednom rade…

      Odpovědět
      • Anna says

        27. prosince 2017 at 20:54

        No to jsem blbka ? aspoň měly originální tvar, chuťově byly super, příště budu vědět ?

        Odpovědět
  13. Livia says

    19. prosince 2018 at 19:50

    Dobry deň to ide vážne do cesta 400gramov cukru.??? Dakujem

    Odpovědět
    • jarka says

      19. prosince 2018 at 22:17

      Dobrý den Livia, ano, jde 🙁

      Odpovědět
  14. Eva says

    23. prosince 2018 at 19:57

    Bezvadny recept, moc diky, dvouleta dcera sama obalovala v cukru, hrozne ji to bavilo! Jen mne mrzi, ze jsem se spatne pripravila a kvuli nedostatku kakaa delala jen pulku davky, pze to velmi rychle mizi ?

    Odpovědět

Napsat komentář: Anna Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook