• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

vánoční cukroví 2015: arašídové košíčky plněné čokoládou

26. listopadu 2015 / Jarka / 19 Comments

Přátelé, představuji vám dokonalý košíček pro letošní Vánoce. Žádné vytlačování těsta do formiček a pak náročné plnění a zdobení. Tento košíček je geniálně jednoduchý. Jediné, co k němu potřebujete, je pečící forma na mini muffiny. Z těsta uděláte kuličku, kterou do ni vložíte, rozehřejete ji, resp. upečete a ještě do teplé uděláte prohlubeň, do které budete dávkovat teplou čokoládu. Nejlépe se prohlubeň dělá vykrajovačem kuliček, protože teplé těsto rovnoměrně vytlačí k okraji a vytvoří tak přímo bazén pro čokoládu. Nejen na pohled dokonalý košíček. Připravila jsem je opět pro Rohlík, kde najdete taky brzy recept.

O své lásce ke kombinaci arašídového másla a čokolády jsem se tady už několikrát vyznala. Když mám skutečně hřešit, tak zásadně v jejich společnosti. Abych mohla projít i za rok dveřmi, nedopřávám si je zase tak často. Ale na Vánoce je dovoleno skoro všechno a tyto košíčky jsou pro ně jako dělané. Kromě toho, že dokonale vypadají, dokonale taky chutnají. Čokoláda uvnitř je neuvěřitelně jemná, krémová a arašídová sušenka k tomu, co vám budu vyprávět. Třeba i u vás to bude cukroví, které zmizí jako první.

vánoční cukroví 2015: arašídové košíčky plněné čokoládou

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 15 minutes

Category: cookies, sušenky, cukroví, všechny recepty

Servings:  cca 30 ks

vánoční cukroví 2015: arašídové košíčky plněné čokoládou

Ingredients

    na těsto:
  • 1/2 hrnku (113 g) másla, změklého
  • 1/2 hrnku (113 g) jemného arašídového másla
  • 1/2 hrnku (100 g) krupicového cukru
  • 1/2 hrnku (100 g) hnědého třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 1 1/4 hrnku (155 g) hladké mouky
  • 3/4 ČL jedlé sody
  • 1/2 ČL soli
    na náplň:
  • 350 g hořké čokolády
  • 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka (Salko)
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 165 °C a formu na mini muffiny vyložíme papírovými košíčky.
  2. Máslo, arašídové máslo a oba cukry utřeme do pěny. Vmícháme vejce a 1/2 lžičky vanilkového extraktu.
  3. Přidáme mouku, jedlou sodou a sůl a dobře promícháme, až se suroviny spojí.
  4. Z těsta uděláme kuličku velikosti vlašského ořechu a vložíme ji do košíčku.
  5. Pečeme 14 až 16 minut, nebo lehce dozlatova. Vyndáme z trouby a okamžitě, dokud jsou ještě teplé uděláme do kuličky "díru" - stlačíme např. lžičkou až se udělá prohlubeň, do které budeme lít polevu. Necháme vychladnout.
  6. Mezitím si připravíme čokoládovou náplň.
  7. Čokoládu a kondenzované mléko vložíme do mísy vhodné do mikrovlnné troubu, lehce promícháme a zahřejeme v mikrovlnné troubě na vysoký stupeň, cca 1 - 2 minuty, příp. déle podle typu mikrovlnné trouby.
  8. Vymícháme dohladka a přidáme vanilku. Lžičkou dávkujeme směs do připravených košíčků a necháme řádně vychladit.
  9. Dozdobit můžeme arašídovým máslem, 1 PL zahřejeme v mikrovlnné troubě a pak různě košíčky ozdobíme.
  10. Uchováváme v uzavřené nádobě a v chladu.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/2015/11/26/vanocni-cukrovi-2015-arasidove-kosicky-plnene-cokoladou/

Kategorie: cookies, sušenky, cukroví, všechny recepty Klíčová slova:arašídové máslo, čokoláda, kondenzované mléko

Reader Interactions

Comments

  1. Jitka Bušinová says

    26. listopadu 2015 at 10:37

    Právě jsem si poslintala klávesnici. Ale netuším jak vypadá forma na minimufny. kde ji seženu? Díky Jitka

    Odpovědět
    • Jarka says

      26. listopadu 2015 at 13:22

      Jitko, úplně normálně v domácích potřebách, i supermarketech, je to forma jako na muffiny, jen ty muffiny jsou malé. Z jedné formy jich uděláte 24. Kdyžtak je i v textu odkaz přímo, tak se můžete mrknou i tam 🙂

      Odpovědět
  2. Miška says

    29. listopadu 2015 at 20:08

    Tie vyzerajú úžasne! Hneď som dostala chuť ☺ tento rok bude málo času na pečenie vianočných kolacov a toto vyzerá na luxusnú ryxhlovku. Môžem sa opýtať ako dlho vydržia? Ze koľko pred Vianocami ich môžem pripraviť.

    Odpovědět
    • Jarka says

      30. listopadu 2015 at 20:21

      Milá Miško, 3, max. 4 týdny v chladu bez problému.

      Odpovědět
  3. Miška says

    30. listopadu 2015 at 22:16

    Super ďakujem za odpoveď. Určite ich vyskúšam urobiť ☺

    Odpovědět
  4. Šárka says

    1. prosince 2015 at 22:05

    Hezký večer, mohla bych se zeptat jaké arašídové máslo používáte? Děkuji.

    Odpovědět
    • Jarka says

      2. prosince 2015 at 13:08

      Milá Šárko, nejčastěji Marks & Spencer, nebo Lidl. Hlavně ne Bohemia, to je nesmírně sladké.

      Odpovědět
      • Šárka says

        3. prosince 2015 at 12:52

        Super, děkuji a tip:) Nad máslem Bohemia jsem právě přemýšlela.

        Odpovědět
  5. Miška says

    3. prosince 2015 at 12:12

    Ja by som mala ešte jednu otázku kým sa do toho pustím. Je potrebné použiť ten špeciálny formičkovy plech? Nemám ho a na iné ho nevyuzijem tak ma napadlo ci nestačí dat dva košíčky a normálne len na plech položiť. Alebo sa mi to roztečie?

    Odpovědět
    • Jarka says

      3. prosince 2015 at 19:33

      Miško, to těsto držím poměrně i po upečení při sobě, roztéct by se tedy nemělo, snad to půjde tvarovat když se ty papírové košíčky nebudou mít o co opřít. 🙂

      Odpovědět
  6. Miška says

    3. prosince 2015 at 19:51

    Ďakujem, tak ja to vyskúšam ☺ hádam sa to podarí ako doteraz všetko z tohoto skvelého blogu

    Odpovědět
  7. Jana says

    4. prosince 2015 at 11:01

    Super, vypadají nádherně, rozhodně se na ně letos chystám. Jen malý dotaz – není špatně gramáž u množství mouky? Podle hrníčků mi to vychází spíš cca 500 – 550g…

    Odpovědět
    • Jarka says

      4. prosince 2015 at 14:30

      Jano, moc děkuji za upozornění 🙂 Mouka je správně, ale měla jsem špatně máslo a arašídové máslo. Už je to opravené. Moc děkuji! 🙂

      Odpovědět
  8. Miška says

    7. prosince 2015 at 15:07

    Tak cesto bolo výborné ale ta plnka bola veľmi hustá a dosť mi jej ostalo. Chuťovo výborne

    Odpovědět
    • Jarka says

      15. prosince 2015 at 11:46

      Moc děkuji, Miško!

      Odpovědět
  9. Lucie says

    17. prosince 2015 at 8:46

    Dobré ráno Jarko, košíčky vypadají nádherně a chystám se je právě zkusit. Chci se Vás zeptat – Salko nemusí být zkaramelizované? Nemusím je vařit 2 hodiny v hrnci s vodou?

    Odpovědět
  10. Gabriela says

    10. prosince 2019 at 22:36

    Dobrý den, mám stejný dotaz jako tu už bylo. To Salko se musí uvařit ve vodní lázni nebo nechat tekuté ?

    Odpovědět
  11. Martina says

    15. prosince 2019 at 12:53

    Dobrý den, vše jsem udělala dle receptu jen náplně jsem udělala poloviční dávku. Ale košíčky jsou tvrdé nevím zda mají být, ale myslela jsem, že budou měkké. A chuťově je těsto slanější. Použila jsem burakove máslo z Lidlu tak nevím :-(. Vzhledově jsou moc hezky.

    Odpovědět
  12. velmi chutne says

    4. července 2020 at 10:10

    Az nedavno som skusila tento recept, ale odvtedy robime casto, kedze viaceri v rodine mame velmi radi arasidove maslo a veci s nim…
    Na plnku mi staci cca 2/3 konzervy mlieka a 130g cokolady..

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou
  • Domi: nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Copyright © 2022 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc