• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

špenátový salát s avokádem a jahodami

11. dubna 2017 / jarka / Leave a Comment

Jak se to jen stalo, že už máme první třetinu dubna za sebou? Vždyť ještě minulý týden jsme lyžovali a teď už už tu skoro máme pravé jaro. Tedy i s tím aprílovým počasím, které k němu patří.

Toto období je pro mě vždycky trochu složitější. Na jednu stranu jsem už v módu lehčích jídel, na druhou stranu přijde chladnější den a já mám tendenci dát si něco, co mě zahřeje na duši i na jazyku. Moje naladění na lehčí notu někdy nejde ruku v ruce se sezónní nabídkou, ale na druhou stranu je fajn, že není problém nic dneska sehnat.

Tento salát jsem si vysnila, když jsem se zamýšlela nad tím, čím bych letos jarní a letní jídelníček obohatila. Saláty jsou u nás na každodenním pořádku a v létě bych z nich mohla být živa. Z tohoto tedy určitě. Je v něm všechno, co miluju. Čerstvý špenát, jahody, avokádo a sýr gorgonzola. Doplnila jsem ho plátky mandlí, ale příště si dokážu představit vlašské ořechy.

Zalila jsem ho trochu pozměněným dresinkem s mákem a musím se pochválit, je to úplná salátová dokonalost. Tento salát je jedním z těch receptů, které vypadají hodně slavnostně a přitom jsou strašně jednoduché. A komu by se to nelíbilo?


špenátový salát s avokádem a jahodami
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
5 minut
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
5 minut
 
SUROVINY
salát:
  • 3 až 4 hrsti čerstvého špenátu
  • 6 - 8 jahod (podle chuti)
  • ½ avokáda, nakrájeného na kousky
  • 50 g gorgonzoly nebo jiného sýru s modrou plýsní, nakrájeného na malé kousky
  • 1 až 2 PL mandlí nakrájených na plátky
  • ¼ červené cibule, nakrájené na slabé proužky
dresink:
  • ¼ hrnku extra panenského olivového oleje
  • 1½ PL jablečného octa
  • 1 PL medu
  • ½ PL máku
  • ½ ČL hořčice (volitelné)
  • sůl a pepř podle chuti
POSTUP
  1. Ve větší míse smícháme všechny suroviny na salát.
  2. Suroviny na dresink smícháme v menší misce a přelijeme přes salát, promícháme a podáváme.
3.5.3226

Pokud tento recept uděláte, nezapomeňte ho vyfotit a přidejte k němu hastag #chutesveta. Jsem zvědavá, co vaříte a pečete!

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: saláty, všechny recepty Klíčová slova:avokádo, jahody, mák, špenát

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2023 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook