• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

dýňové vafle kynuté přes noc

7. listopadu 2017 / jarka / 2 Comments

Vaflovač mám doma tak dlouho, že jsem až divila, že jsem s vámi ještě nesdílela žádný recept na vafle. Přitom je minimálně jedou do měsíce dělám. Nejčastěji belgické, kynuté. A úplně nejradši ty, které kynou přes noc. V lednici. Těsto je totiž ráno hned po vyndání připravené k použití a snídaně se podává do 20 minut

Existuje i spousta receptů na vafle s použitím kypřící prášku, ale pro mě jsou ty pravé vafle prostě kynuté. Jako jsou tyto. A představte si, že jsou ještě z dýňového pyré a pak je dokonalá podzimní snídaně na světě. Nebo sladká večeře?

Vím, že spousta z vás má před kynutými recepty respekt. Chápu to, taky jsem měla. Ale tento vám ukáže, že obavy nejsou na místě. Toto těsto vám za všech okolností vykyne a to dokonce v ledničce. Ráno jen rozehřejete vaflovač a je to. A pokud ho nemáte, napište si o něj třeba Ježíškovi. Je to cobydup. Jen doporučuji, aby ten vaflovač byl hluboký. Abyste měli vafle krásně nadýchané a vysoké. Polijte si je třeba domácí sirupem na lívance a ozdobte šlehačkou.


5.0 from 1 reviews
dýňové vafle kynuté přes noc
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
10 minut
DOBA VAŘENÍ
15 minut
CELKEM
25 minut
 
SUROVINY
  • 350 ml mléka, vlažného
  • ½ kostky droždí, cca 20 g
  • 250 g dýňového pyré
  • 120 g másla, rozpuštěného
  • 2 vejce
  • 320 g špaldové mouky
  • 1 ČL mleté skořice
  • 2 ČL dýňového koření
  • 5 PL krupicové cukru
  • ½ ČL soli
POSTUP
  1. Ve velké míse smícháme vlažné mléko, 1 PL cukru a droždí, dobře promícháme a necháme vzejít kvásek, cca 10 minut.
  2. Vejce rozšleháme v jiné míse, přidáme pyré, zbytek cukru, a skořici s kořením, sůl, dobře promícháme. Tuto směs vmícháme do kvásku, dobře promícháme.
  3. Nakonec přidáme mouku, a všechny suroviny dobře a důkladně promícháme.
  4. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme cca 30 – 45 minut kynout při pokojové teplotě na pracovní desce.
  5. Na noc dáme do lednice*, kde nám těsto krásně vykyne.
  6. *Já těsto připravuji cca kolem 9 hodiny večer, kolem 10 dávám do lednice.
3.5.3228

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: různé, snídaně, všechny recepty Klíčová slova:droždí, dýně, špaldová mouka

Reader Interactions

Comments

  1. yeni says

    13. listopadu 2017 at 23:08

    Zkoušela jsem dle tohoto receptu udělat své první vafle v životě… a jsou famózní, a ta vůně! Jsem nadšena 🙂 v receptu jsem nenašla, co udělat s máslem, tak jsem ho přidala do těsta před vaflováním. Děkuji za recept, určitě ho ještě někdy zopakuji.

    Odpovědět
    • jarka says

      21. listopadu 2017 at 11:50

      Moc děkuji, Yeni! 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář: yeni Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook