• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

kubánské trhané hovězí

18. dubna 2018 / jarka / 2 Comments

Už to budou aspoň 3 roky, co mně Ježíšek přinesl pomalý hrnec. Crockpot. Tedy hrnec na pomalé vaření. Ale mám pocit, že až teprve letos pořádně využívám jeho potenciál. Je to prostě úžasná věc. Ráno dáte suroviny do hrnce a za 4 hodiny při rychlém vaření máte hotovo. Nebo 8 při pomalém. Můžete tedy vařit přes noc. Nepotřebuje žádné promíchávání, prostě si žije vlastním životem. Dokonalost!

Kromě oblíbeného trhaného vepřového na tacos (recept s vámi brzy nasdílím) jsem v něm letos uvařila i dokonalé trhané hovězí. Na kubánský způsob. Ropa vieja. Inspirovala mně k němu naše nedávná dovolená u rodiny na Florida Keys. Na Kubu je to odtamtud co by kamenem dohodil a kubánských restaurací tam bylo víc než dost. A v jedné oblíbené jsme si dali právě trhané hovězí. A já odjížděla rozhodnutá, že přesně toto musím doma taky udělat.

A tak jsem čekala na správnou příležitost. Jako kdy holky nebudou doma. Ne že bych se s nimi nechtěla o tuto dobrotu podělit, ale přece jen, je docela pikantní. Pro děti určitě. A tak když byly před pár týdny na horách, naplánovala jsem samá kid unfriendly jídla. Mezi nimi právě toto kubánské hovězí. A my se aspoň na chvíli ocitli zpátky na dovolené.

Pokud nemáte pomalý hrnec, neutíkejte. Přidala jsem pro vás i verzi, jak si trhané hovězí udělat v troubě. Peče se pomalu na málo stupňů a ideálně v litinovém hrnci. Ale můžete i v obyčejném pekáči.

Kubánské trhané hovězí se podává na porci rýže s kubánskými fazolemi. A jejich recept zase příště.


5.0 from 1 reviews
kubánské trhané hovězí
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
5 minut
DOBA VAŘENÍ
8 hodin
CELKEM
8 hodin 5 minut
 
SUROVINY
  • 1 kg kvalitního hovězího zadního, vcelku
  • 500 ml pasírovaných rajčat
  • 1 zelená paprika, nakrájená nadrobno
  • 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1-2 PL nakladánaných jalapeňo papriček, nakrájených nadrobno
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • 2 ČL sušeného oregana
  • 2 ČL soli
  • 1 PL kumínu, římského kmínu
  • 1 PL octa
  • 6 stroužků česneku, utřených
  • hrst čerstvého koriandru, nasekaného - na ozdobení a dokončení
POSTUP
pomalý hrnec:
  1. Maso osolíme a opepříme a vložíme do pomalého hrnce. Přidáme zbytek surovin, kromě koriandru, dobře promícháme a vaříme na pomalý stupeň cca 7-8 hodin, na rychlý cca 4-5 hodin.
  2. Během vaření můžeme párkrát maso rychle otočit a omáčku promíchat.
  3. Po uvaření maso vyndáme, "roztrháme" vidličkou a promícháme s omáčkou.
  4. Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme na rýži a s kubánskými fazolemi, dochucené nasekaným čerstvým koriandrem.
bez pomalého hrnce:
  1. Maso osolíme a opepříme a zprudka orestujeme na pánvi na trochu oleji ze všech stran, aby se zatáhlo.
  2. Maso dáme do hrnce, ideálně litinového, přidáme všechny ostatní suroviny (kromě koriandru), dobře promícháme, přikryjeme pokličkou.
  3. Troubu předehřejeme na 150 °C, potom teplotu snížíme na 90 - 100 °C.
  4. Maso v hrnci pečeme cca 8 až 10 hodin, třeba celou noc. Maso se musí po upečení doslova rozpadat.
  5. Po upečení maso vyndáme, "roztrháme" vidličkou a promícháme s omáčkou.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme na rýži a s kubánskými fazolemi, dochucené nasekaným čerstvým koriandrem.
3.5.3239

 

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: hlavní jídlo, maso, všechny recepty Klíčová slova:hovězí, koriandr, rajčatové pyré, rajčatový protlak

Reader Interactions

Comments

  1. Maruška says

    11. května 2018 at 12:36

    Úžasný recept, už jsme masíčko dělali 2x .Doufám že recept na fazolky bude brzy, Moc děkuji za vaše recepty.

    Odpovědět
  2. Mike says

    2. listopadu 2019 at 13:41

    ještě tam chybí kapary a olivy…

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook