• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

ovesné řezy s rybízem

12. června 2018 / jarka / 2 Comments

Je docela bláznivý, že není ještě ani polovina června a my už máme všechen rybíz sklizený. Měla jsem co dělat, abych si přivlastnila aspoň trochu a mohla ho použít do nějakého receptu. Letos padla volba na zdravé ovesné řezy. Ovesné vločky, celozrnná a špaldová mouka a hnědý cukr = dokonalá kombinace.

Tyto domácí ovesné řezy se skvěle hodí na zdravou snídani, svačinu nebo lehký dezert. Neobsahují vejce ani mléko, a jsou tedy vhodné i pro ty, co mají nějaké dietní omezení.

Pokud vám tedy doma dozrává rybíz a vy přemýšlíte, co s ním, neváhejte ani chvilku. Dejte těmto řeůzům šanci, zaslouží si to.

 

ovesné řezy s rybízem
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
10 minut
DOBA VAŘENÍ
30 minut
CELKEM
40 minut
 
SUROVINY
na těsto:
  • 180 g ovesných vloček
  • 125 g špaldové mouky
  • 125 g celozrnné mouky
  • 200 g hněhého třtinového cukru
  • 225 másla, rozpuštěného
  • ½ ČL soli
  • ¾ ČL prášku do pečiva
na náplň:
  • 500 g rybízu
  • 50 g krupicového cukru
  • 1½ PL hladké mouky
  • ¾ PL kukuřičného škrobu
  • 1 PL citrónové šťávy
POSTUP
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C a čtvercovou pečící formu velikosti 20 x 20 cm vyložíme pečícím papírem.
  2. Ve větší míse smícháme mouky a vločky, přidáme sůl a prášek do pečiva, pořádne promícháme. Nakonec přidáme máslo a dobře a důkladně promícháme.
  3. Asi dvě třetiny těsty rovnoměrně rozprostřeme (a vtlačíme) do formy. Pečeme v předehřáté troubě cca 10 minut.
  4. Mezitím do středně velké mísy dáme opraný a okapaný rybíz, přidáme cukr, mouku a škrob. Dobře promícháme.
  5. Po deseti minutách vyndáme formu s těstem z trouby, necháme 3 minuty vychladit a pak na těsto rovnoměrně rozprostřeme rybízovou směs. Na ni potom dáme zbylé těsto, opět ho rovnoměrně volně rozprostřeme/ rozdrobíme.
  6. Dáme zpět do trouby a pečeme dalších cca 30 - 40 minut.
  7. Po upečení necháme před krájením vychladnout, alespoň 1 hodinu.
3.5.3251

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, snídaně, všechny recepty Klíčová slova:celozrnná mouka, hnědý cukr, máslo, ovesné vločky, rybíz, špaldová mouka

Reader Interactions

Comments

  1. Markéta says

    12. června 2018 at 19:00

    Dobrý den,
    řezy vypadají výborně. Právě mám v lednici rybíz a přemýšlím, co s ním, aby to zase neskončilo u klasické bublaniny. Tahle zdravější varianta se mi moc líbí. Chci se zeptat, šlo by nahradit třeba polovinu množství másla vejci?

    Odpovědět
    • jarka says

      13. června 2018 at 11:00

      Milá Markéto, teoreticky asi ano, nevím ale v jakém poměru, jen by to potom bylo takové buchtovější.

      Odpovědět

Napsat komentář: jarka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook