• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

rychlé thajské panang curry

4. října 2018 / jarka / 1 Comment

Panang (Phanaeng) curry je jedno z nejjednodušších kari, které zvládne každý. Neobsahuje moc surovin ani kroků v postupu, proto jsou šance, že by se mohlo něco pokazit, docela malé. Nejčastěji se dělá s vepřovým nebo kuřecím, ale může se přidat zelenina nebo třeba tofu.

Panang curry je krémová omáčka, která je hustá, slaná a nasládlá zároveň, lehce pálivá a s arašídovou příchutí. Nejčastěji se podává s rýží nebo rýžovými nudlemi. Určitě patří mezi rychlá jídla, protože ji máte za 20 minut hotovou. Pak už jen ozdobíte nasekaným čerstvým koriandrem, zavřete oči a připadáte si jako v Thajsku.


5.0 from 1 reviews
thajské panang curry
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
10 minut
DOBA VAŘENÍ
20 minut
CELKEM
30 minut
 
: 4
SUROVINY
  • 3 PL červené kari pasty
  • 1 PL krémového arašídového másla
  • ½ ČL mletého koriandru
  • ¼ ČL kumínu, římského kmínu
  • 1 PL kokosového oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 PL nastrouhaného zázvoru, čerstvého
  • 1 plechovka á 400 ml kokosového mléka
  • 350 g kuřecích prsou, nakrájených na hodně slabé a kratší plátky
  • 180 ml kuřecího vývaru
  • 2 ČL rybí omáčky
  • 1 PL cukru
  • 500 - 600 g čerstvé zeleniny, např. brokolice, nastrouhané mrkne nahrubo, papriky
  • 1 balení á 200 g rýžových nudlí
  • nasekaný koriandr a limetka k podávání
POSTUP
  1. V menší misce smícháme kari pastu, arašídové máslo, mletý koriandr a kumín. Dobře promícháme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme cca 3-4 minuty až zesklovatí.
  3. Přidáme zázvor a smažíme cca 30 vteřin, potom přidáme ¼ konzervy kokosového mléka spolu s připravenou omáčkou z kari pasty. Vaříme cca 1 minutu.
  4. Přidáme kuře a promícháme, vaříme 5-7 minut. Pokud se omáčka začne chytat pánve, přidáme několik polévkových lžic vývaru a dobře promícháme.
  5. Omáčka začne pomalu houstnout, přidáme zbytek kokosového mléka, vývar, rybí omáčku a cukr.
  6. Promícháme a vaříme dalších 5 až 10 minut na nízkém stupni.
  7. Mezitím si podle návodu připravíme nudle - většinou je stačí pouze ponořit do horké vody na 5-10 minut a nevaří se.
  8. Dál si připravíme zeleninu.
  9. Ve velké pánvi rozehřejeme asi 1 PL oleje a přidáme do ní zeleninu. Narychlo smažíme asi 5 minut, pravidelně mícháme.
Servírování:
  1. Do mísy vložíme uvařené nudle, na ně dáme zeleninu a přelijeme omáčkou. Dozdobíme a dochutíme nasekaným koriandrem a limetkou.
3.5.3251

 

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: hlavní jídlo, maso, všechny recepty Klíčová slova:kari pasta, koriandr, kumín, kuřecí, rýžové nudle

Reader Interactions

Comments

  1. Radek says

    8. října 2018 at 15:59

    Kdyby mi toto dnes udělala žena na večeři, vůbec bych se nezlobil, vypadá to fantasticky! 🙂

    Odpovědět

Napsat komentář: Radek Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕