• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

25. dubna 2019 / jarka / 8 Comments

Smetanové cheesecake řezy s vanilkovou příchutí a lahodnou vrstvou z lesního ovoce.

Ne vždycky jsem dokázala ocenit vanilkové dezerty. Asi nikdy bych nedala přednost vanilce, když bych si mohla vybrat čokoládu. Ale změna je život. Kromě toho moje mladší dcera vůbec není čokoládový fanoušek (jak se to stalo?), ale miluje všechno vanilkové. Vanilková (nebo ovocná) zmrzlina vítězí nad čokoládovou, vanilkový pudink nad čokoládovým, bílé mléko nad kakaem.

A protože dost často ochutnávám její vanilkové dezerty, musela jsem si přiznat, že mně ve skutečnosti taky chutnají. (A na horké maliny s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou nedám dopustit!)

Jedním vanilkovým dezertem, která jsem si poslední dobou vážně oblíbila, je klasický cheesecake. Kvalitní, krémový vanilkový cheesecake s ovocnou polevou. Klidně si ho dám místo čokolády a ani toho nelituju. Možná.

Tak když bylo teď posledních pár dní takové teplo, chtělo to nějaký osvěžující recept. Prý to byl jeden, nebo možná ten, nejlepší dezert, jaký jsem kdy udělala. Úplně jsem se červenala.


5.0 from 2 reviews
nepečené cheesecake řezy z ricotty s lesním ovocem
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
20 minut
DOBA VAŘENÍ
10 minut
CELKEM
30 minut
 
SUROVINY
na ovocnou polevu:
  • 300 g mraženého (nebo čertsvého) lesního ovoce
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 PL vody
  • špetka soli
na korpus:
  • 250 g sušenek, např. Lotus
  • 20 g krupicového cukru
  • 80 g rozpuštěného másla
  • ¼ ČL soli
na náplň:
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 ČL práškové želatiny
  • 500 g ricotty
  • 130 g krupicového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • ¼ ČL soli
POSTUP
ovocná poleva:
  1. V menším hrnci smícháme ovoce, cukr, vodu a sůl. Přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut.
  2. Rozmixujeme v mixéru dohladka.
  3. Scedíme přes husté síto, abychom se zbavili semínek.
  4. Vrátíme zpět do hrnce a lehce vaříme než směs trochu zhoustne, cca 3-5 minut.
  5. Necháme zcela vychladit.
korpus:
  1. Sušenky, cukr a sůl rozmixujeme v mixéru dohladka.
  2. Dále do mísy, přidáme rozpuštěné máslo a důkladně promícháme.
  3. Pečící plech velikosti cca 30x25cm vyložíme pečícím papírem tak, aby přesahoval na protilehlých stranách.
  4. Sušenkovou směs vtlačíme na dno.
  5. Na cca 15 minut dáme do mrazáku a mezitím si připravíme náplň.
náplň:
  1. Do malé misky dáme cca ½ hrnku (120 ml) smetany ke šlehání. Posypeme želatinou a počkáme, až želatina změkne, cca 5 minut. Poté vložíme do mikrovlnné trouby a přivedeme k varu (cca 30 - 60 sekund - podle typu mikrovlnné trouby). Směs bude bublat a želatina se rozpustí. Zamícháme vidličkou/ lžičkou a odložíme stranou.
  2. Ze smetany na šlehání vyšleháme tuhou šlehačku, a to buď ručním mixérem nebo v kuchyňském robotu. Pozor, abychom ji nepřešlehali!
  3. Přidáme cukr, ricottu, vanilkový extrakt a sůl. Dobře prošleháme, aby byla směs nadýchaná.
  4. Nakonec postupně přidáváme (za stálého šlehání) lehce vychladlou želatinu. Dobře, důkladně promícháme.
dokončení:
  1. Směs nalijeme na korpus. Pěkně stěrkou uhladíme.
  2. Nakonec navrch rovnoměrně rozprostřeme ovocnou směs. Vezmeme párátko nebo špejli a ovocnou směs promícháme s náplní.
  3. Necháme vychladit v lednici min. 3 hodiny, ideálně přes noc.
  4. Před odstraněním z formy formy projedeme nožem po stranách formy a oddělíme cheesecake od formy.
  5. Krájíme ostrým nožem, který mezi řezy namočíme do horké vody a očistíme.
3.5.3251

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, koláče a dorty Klíčová slova:ovoce, ricotta, smetana

Reader Interactions

Comments

  1. Lucie says

    2. května 2019 at 17:38

    Vyzkoušela jsem tento Váš recept a řezy byly naprosto vynikající!
    Vždycky netrpělivě čekám na další a další recepty, máte je opravdu skvěle vyladěné a všichni si na nich doma pochutnáváme :).

    Odpovědět
    • jarka says

      4. května 2019 at 21:23

      Lucie, strašně moc děkuji 🙂 jste hodná 🙂

      Odpovědět
  2. Bozena says

    2. května 2019 at 19:57

    Dobry den, mam rada Vase stranky plne dobrot. Sel by tento recept i s platkovou zelatinou? Pisou cele baleni na 500 ml kremu, ale nemam predstavu, jak je to v pomeru s praskovou zelatinou (tu jsem u nas nesehnala). Nevedela byste Vy?

    Odpovědět
    • jarka says

      4. května 2019 at 21:24

      Milá Boženo, plátkovou jsem nikdy bohužel nepoužívala 🙁 Tady je víc než 500 ml krému, na druhou stranu bych se bála použít víc. Zkuste s jednou a uvidíte 🙂

      Odpovědět
  3. Lucie J. says

    18. července 2019 at 17:24

    Naprosto genialni, Dnes jsem vyladila nase letni menu dle vas a bylo to famozni. Plnene testovinove musle s ricottou a veprovym ragu a tyto rezy. Neskutecne me doma chvalili a tak se vracim na blog podekovat a pochvalit zase ja vas:)

    Odpovědět
  4. Hana says

    22. dubna 2020 at 6:22

    Dobrý den, včera jsem recept vyzkoušela a bohužel ani do rána vyšlehaný krém neztuhl, krájet se to nedalo. Postup jsem dodržela. Nehledě na to, že jsou řezy na malém plechu vysoké tak 2,5 cm. Chuťově to špatné není. Nevím, kde by mohla být chyba.

    Odpovědět
  5. Prosím rada :) says

    9. července 2020 at 8:11

    Zdravím, včera jsem zrovna dodelala tento cheescake.
    Chuťové je úžasný, o tom žádná.
    Bohužel krém mi skoro neztuhnul ani když byli řezy celou noc v lednicce. Je možné, ze 2ČL želatiny jak píšete je na krém málo? Nebo čím to muže byt ? 🙂

    Odpovědět
  6. Domi says

    11. září 2020 at 16:24

    Dobrý deň, naozaj prosím stačí pridať 2ČL želatiny?
    Na sáčku píšu, že je jeden je na 500g zmesy, tak nie 2ks namiesto 2ČL? Ďakujem

    Odpovědět

Napsat komentář: Bozena Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook