• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Chutě světa

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

pečený paprikáš

22. listopadu 2012 / Jarka / 1 Comment

Hovězí, cibule, paprika, houby, rajčata, sladká paprika, kmín a česnek. Jen tyto suroviny potřebujete k přípravě jednoho z nejlepších gulášů, co znám. Velmi jednoduchého a naprosto nenáročného. I časově.  U plotny strávíte maximálně 20 minut, ostatní práci za vás odvede trouba.

Maso rychle osmažíte, potom cibuli s paprikou a houbami, vše promícháte a dáte na dvě hodiny do trouby, kde se bude pomalu péct. Ano, péct. Po upečení bude maso tak měkké, že se vám bude rozpouštět v puse. Budete chtít olíznout sběračku. Budete si chtít přidat. Je to prostě lahoda. Nejlepší je podávat ho s čerstvým chlebem nebo bagetou, ozdobené kysanou smetanou a nasekanou petrželkou.

pečený paprikáš

Prep Time: 20 minutes

Cook Time: 2 hours

Category: hlavní jídlo, maso, všechny recepty

Servings:  8

pečený paprikáš

Ingredients

  • 800 g hovězího zadního
  • 6 PL hladké mouky, hodně osolené a opepřené
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená nahrubo
  • 3 stroužky česneku, rozmačkaného
  • 400 g žampionů, přepůlených a nakrájených na širší plátky
  • 1 červená nebo žlutá paprika, nakrájená na kostičky
  • 1,5 PL sladké papriky
  • 1,5 ČL mletého kmínu
  • 400 g plechovka nakládaných krájených rajčat
  • 500 ml vody
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • petrželka na ozdobení
  • chléb/ bageta k podávání
  • zakysaná smetana k podávání

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 250°C.
  2. Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta a pak je obalíme v ochucené mouce.
  3. V hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme maso a necháme ho zatáhnout a zhnědnout.
  4. Maso vyndáme a do hrnce vložíme cibuli (podle potřeby přidáme více oleje) a osmažíme ji dozlatova.
  5. Přidáme česnek, houby a papriku a opékáme asi 5 minut, do změknutí.
  6. Do hrnce vrátíme maso, přidáme konzervu rajčat a vodu s bujónem,
  7. Přiklopíme a dáme do trouby.
  8. Pečeme na 250°C cca 45 minut, pak snížíme teplotu na 180°C a pečeme dalších 60 - 75 minut. Maso musí změknout a omáčka se stane krásně lepivou.
  9. Dosolíme podle chuti a těsně před servírováním posypeme nasekanou petrželkou.
  10. Podáváme s bagetou nebo chlebem a zakysanou smetanou.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/peceny-paprikas/

lehce převzato z: BBCGoodFood

Kategorie: hlavní jídlo, maso, všechny recepty Klíčová slova:hovězí

Reader Interactions

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

KDO JSEM

Trochu o mně: ráda jím, ráda vařím, ráda peču. Hlavně pro svoji rodinu. A taky pro vás. Jsem ženou a mámou dvou malých dcer, která má radost když jim chutná.
Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo na Facebooku.Těším se!

Comments

  1. Katka says

    13. srpna 2019 at 19:53

    Dobrý den,
    Dnes jsem vařila a opravdu výborné🙏
    Děkuji za inspiraci

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Vítejte v Chutích světa! Jmenuji se Jarka a toto je moje virtuální kuchyně. Zvu vás dál. -->

RECEPTY E-MAILEM

Oblíbené recepty

Nejnovější piny

Footer

Čekám na vaši zprávu

Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo mně ho zašlete.

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Oblíbené recepty

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc